Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2015  (Przeczytany 1804739 razy)

Offline jaco

• Ekspert
  • Reputacja: 54
  • Jacek
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Wyniki nad wodą 2015
« Odpowiedź #795 dnia: 16.03.2015, 22:04 »
Gratki Mateo :thumbup: wspaniałe ryby i do tego taka różnorodność :D
Pozdrawiam
Jacek

grzesiek76

• Gość
« Odpowiedź #796 dnia: 16.03.2015, 22:07 »
No, no. Administracja nieźle wymiata :) :thumbup:

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 983
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #797 dnia: 16.03.2015, 22:07 »
Mateusz co mistrz to mistrz !
Pięknie połowiłeś co u mnie w zbudza jeszcze wiekszą wartość wyniku to fakt że to dzika woda a nie jakaś komercja
Otwarcie sezonu zdecydowanie należy do ciebie jeszcze raz gratuluje !
Dzięki! Ja też jestem zadowolony. Głównie dlatego, że fajnie się siedziało. Czasem mogę nic nie złowić, ale doceniam fakt, że przyjemnie się siedzi, że jest przyjemna temperatura, że nie boli mnie głowa ani kręgosłup :)

Wiesz, że ja przede wszystkim dzikie wody preferuję!

Choć latem, kiedy na wielu wodach zaczyna roić się od turystów, również zdarza mi się uciekać - może nie tyle na komercję, co na staw sekcyjny, gdzie mam stanowisko i spokój od turystów. Ale minusem tej wody sekcyjnej jest to, że dominuje tam karp. Ale jest to dobre miejsce do poćwiczenia metody.

Na tym jeziorku, na którym teraz łowię, to niestety już zapewne od końca maja nie będzie dało się połowić. To stanowisko, na którym teraz łowię, będzie odgrodzone bojkami przez jakiegoś gościa, który kajaki wypożycza. Plaża będzie pełna ludzi. Szkoda.

Gratulacje!
Kiedyś tez umiałem łowić większe ilości płoci, może znowu do tego w przyszłości wrócę.
Takiego okonia jeszcze nie złapałem - mimo wieloletnich polowań (w przeszłości).
Mnie się udało dzisiaj przygotować 4 wędki na FeederMethod (dwie rezerwowe), ale wyjazd na ryby w następną sobotę ... lub dopiero 2 kwietnia. Teraz pocieszam się tylko waszymi relacjami. ;)
Mirku, czas upływa szybko! Już niebawem będziesz nad wodą! Kwiecień i maj to wspaniałe miesiące i wtedy dopiero będziemy łowić!
Pozdrawiam
Mateusz

Offline maniek

• Ekspert
  • Reputacja: 56
« Odpowiedź #798 dnia: 16.03.2015, 22:14 »
Graty Mateo pojechałeś z koksem piękny połów :fish:

Offline ViS

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 27
  • Kamil
    • Galeria
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #799 dnia: 16.03.2015, 22:26 »
Widze ze wiekszoc ladnie wedkuje a u mnie lipa ::) Bylem dzisiaj na rybach ale niestety wróciłem o kiju :( woda jeszcze strasznie zimna i do tego wialo od putina :) Łapałem na pickera z zestawem helikopterowym i feederem klasycznie z koszyczkiem przelotowym.  Niestety ryby wygraly 1-0 bo niedosc ze nic nie zlapalem to urwalem caly zestaw koncowy... ehh coz zrobic. Jeszcze pozamykane wyrywkowe czesci zbiornika (najczescie wyplycenia na ktorych widac ze ryba chodzi) i sie siada gdzie jest miejsce... ale byle do 1 czerwca ;) W srode jade na komercyjny stawik-jeziorko z linami i karasiami no i trochę karpia tam jest. Woda sie tam szybciej nagrzewa niz na zaporowce bo jest duzo duzo mniejsze no i plytsze i slyszalem ze zaczynaja tam brac juz ladne ryby :D  Narazie mysle jaka technike tam obrac bo jest to dosc specyficzne bajorko ;) bardzo male przede wszystkim a ryba cwana strasznie  :D  :P 
!Przepraszam za brak Polskich znakow!
:)
https://www.facebook.com/polishvikingscarp

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2079
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #800 dnia: 16.03.2015, 23:08 »
Mateo, ładnie porządziłeś, niczym Bob Nudd!  :thumbup:  Super sesja, gratki! :bravo:

ViS, wkrótce bedzie lepiej... :)
Lucjan

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
« Odpowiedź #801 dnia: 16.03.2015, 23:30 »
Ale przyznam się Wam, że miałem chrapkę na tego okonia. Uwielbiam smażonego świeżego okonia. Ale rozsądek wziął górą :) Wszystko wróciło do wody. W tym zbiorniku są piękne okonie i żałuję, że w tym roku lód był taki cienki. Może w kolejnym sezonie podlodowym sobie o mnie przypomni i weźmie mi na blaszkę :)
Pozdrawiam
Mateusz

Offline Druid

• Ekspert
  • Reputacja: 419
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #802 dnia: 16.03.2015, 23:50 »
Ale przyznam się Wam, że miałem chrapkę na tego okonia. Uwielbiam smażonego świeżego okonia. Ale rozsądek wziął górą :) Wszystko wróciło do wody. W tym zbiorniku są piękne okonie i żałuję, że w tym roku lód był taki cienki. Może w kolejnym sezonie podlodowym sobie o mnie przypomni i weźmie mi na blaszkę :)
Mój okoń z listopada 2014 ( wtedy mnie jeszcze tu nie było) - równe 40cm. O dziwo - złowiony całkowicie po ciemku na ...okonia 15cm
Pozdrawiam - Gienek

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
« Odpowiedź #803 dnia: 17.03.2015, 00:04 »
Ale żółty. Nie wiem czy takie określenie nadal funkcjonuje, ale kiedyś mówiło się na takie "trzciniaki".
To już piękny garbus. I to po ciemku. Nie jest prawdą, że okonia nie można złowić po ciemku, ale uważam, że zdecydowanie gorzej żeruje w nocy.
Ja 42 cm ostatnio złowiłem w sezonie podlodowym 2012/2013 na blaszkę.
Pozdrawiam
Mateusz

Offline Druid

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #804 dnia: 17.03.2015, 00:14 »
Ale żółty. Nie wiem czy takie określenie nadal funkcjonuje, ale kiedyś mówiło się na takie "trzciniaki".
To już piękny garbus. I to po ciemku. Nie jest prawdą, że okonia nie można złowić po ciemku, ale uważam, że zdecydowanie gorzej żeruje w nocy.
Ja 42 cm ostatnio złowiłem w sezonie podlodowym 2012/2013 na blaszkę.
Tak - prawie wcale nie miał pręg. Mnie zdziwiły też jego oczy - miał je nienaturalnie wyłupiaste, tak jakby nastawił się na typowo nocne żerowanie. Mój kolega też zlowił podobnego w tym samym stawie . Może żerują tam o takiej porze dlatego że zbiornik jest przy drodze która jest oswietlona latarniami, swiatło pada też na wodę
Pozdrawiam - Gienek

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
« Odpowiedź #805 dnia: 17.03.2015, 00:24 »
To są kanibale. Cholera wie co mają w tych czaszkach swoich :)
A to na żywego okonia wziął, czy na trupa?
Pozdrawiam
Mateusz

Offline Maro81

• Ekspert
  • Reputacja: 60
    • Drennan
« Odpowiedź #806 dnia: 17.03.2015, 00:41 »
Moja pierwsza 50-tka na tyczke.Lowilem tyczka 11m,splawik 1g Drennan Tuff Eye2,amortyzator Polemaster Carp Bungee Pole Elastic 1,8mm z systemem Pull Bung,lacznik guma-zylka dacron Drennan,zylka gl.0.14 Browning Cenex,przypon 0.12 Cenex,haczyk Milo T213 nr.16 bezzadziorowy,przyneta kukurydza.Haczyk schowany calkowicie w ziarnie kuku.

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
« Odpowiedź #807 dnia: 17.03.2015, 00:52 »
Przyjmiesz zakład kto z nas pierwszy wrzuci tu pierwsze selfie z linem ? :P

Jakoś mi umknął ten post. No dobra! Boję się czy czasowo dam radę, bo trochę dyżurów mi się szykuje w przyszły weekend. Najlepiej to by mi pasowało jakiś szpital polowy otworzyć i nad wodą przyjmować ;D
Obawiam się, że jak Druid coś postanowi, to będę miał ciężko wygrać. Ale przyjmuję zakłada o ćwiartkę dobrego bimbru! ;D

Moja pierwsza 50-tka na tyczke.Lowilem tyczka 11m,splawik 1g Drennan Tuff Eye2,amortyzator Polemaster Carp Bungee Pole Elastic 1,8mm z systemem Pull Bung,lacznik guma-zylka dacron Drennan,zylka gl.0.14 Browning Cenex,przypon 0.12 Cenex,haczyk Milo T213 nr.16 bezzadziorowy,przyneta kukurydza
Gratulacje Maro! Jak wrażenia z holu? Amortyzator się sprawdza?
Pozdrawiam
Mateusz

Offline Druid

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #808 dnia: 17.03.2015, 00:56 »
To są kanibale. Cholera wie co mają w tych czaszkach swoich :)
A to na żywego okonia wziął, czy na trupa?
Nastawiałem sie na sandacza . Nie miałem żywców bo ktoś ukradł mi zatopioną w wodzie butlę pełną kiełbi, pewnie przypadkiem jakiś spinningista zaczepił żyłka o linkę
Na szybko złowiłem wiec gdy było jeszcze jasno okonka którego zapiąłem delikatnie za nos, branie nastąpiło po 2 godzinach, trudno więc powiedzieć czy żywiec żył . Wziął metr od trzcin , na głebokości ok 1,5 metra
Pozdrawiam - Gienek

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2079
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #809 dnia: 17.03.2015, 00:59 »
Łądny okoń Gienek! U mnie takie są na Milton Lake - zielonkawa woda sprawia, że maskowanie maja inne, i paski im zanikają... Co do brań okonia w nocy - to faktycznie jak robi sie ciemno to się on wyłącza, kto wie czy te lampy nie powoduja że żeruje on ta po ciemku...

Maro, graty za karpia! :thumbup: Fajnie się holuje taką lokomotywkę? Ten jeszcze nie daje tak popalić, ale taka sześcdziesiątka już potrafi pociagnąc... :D
Lucjan