Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2015  (Przeczytany 1781320 razy)

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Wyniki nad wodą 2015
« Odpowiedź #1560 dnia: 12.04.2015, 19:02 »
Pogratulować pięknego Karpia :)
Krzysztof

Offline bartek_wola

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 40
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #1561 dnia: 12.04.2015, 19:04 »
Feeder:

Zestaw: Drennan Feeder 15g Small, żyłka główna 0,25, przypon 0,20 haczyk 8 z włosem.
Zanęta: Miks do Metody wg Luk'a (jota w jote z YT, takie same proporcje) plus pellet Dynamite Baits 3mm Red Krill, ale nie 50:50, tylko proporcji 80% miksu 20% pelletu.
Przynęta : Głównie ten Orzech Tygrysi, a potem próbowałem z truskawka+ananas z Sonubaits i jakiegoś śmierdziela.

Waggler:

Zestaw: Drennnan Giant Crystal Insert Loaded 2g, Zyłka 0,18, przypon 0,16 haczyk 12
Zanęta: Nęciłem Pelletem Feed, białymi robakami i trochę tym Krillem, również troszeczkę miksu wrzuciłem.
Przynęta: Kolorowe Robaki (wymieszane z kurkumą, chili, słodką papryka) i pellet.

Musze powiedzieć, że zrobiłem tak jak na jednym filmiku Luk'a. Pamiętałem, ze było mówione jesli na łowisku jest wyspa tam należy zarzucać zestwa i tym sie kierowałem. Reszta karpiarzy rzucałe na otwartą wode a ja celowałem pod samą wyspę jak najbliżej. Myśle, że to plus miks były kluczem do sukcesu.

Offline Kafarszczak

• Ekspert
« Odpowiedź #1562 dnia: 12.04.2015, 19:10 »
Akurat może trafiłeś mixem w łowisko, albo trafiłeś w dobry dizeń żerowania ryb :)
Krzysztof

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 938
    • Galeria
« Odpowiedź #1563 dnia: 12.04.2015, 19:17 »
Panowie gratuluje wynikow mimo kiepskich bran czy w takiej sytuacji nie cieszy nawed najmniejsza rybka
mysle ze kazda spedzona chwila nad woda przynosi satysfakcje w koncu wiosna sie zrobila z czasem bedzie lepiej polamania
Maciek

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #1564 dnia: 12.04.2015, 19:45 »
Gratuluję wszystkim wyników!

Bartek, ładnie połowiłeś - karpiszon jak ta lala! :thumbup:

Ścigacz - naprawdę tyle walili zanęty? :o
Lucjan

Offline Ścigacz

• Ekspert
  • Reputacja: 139
  • No fish no fun :)
« Odpowiedź #1565 dnia: 12.04.2015, 20:01 »
No niestety było kilku takich pacjentów ale ten jeden to aż ręce nogi i majtki opadają.  Jako że jestem wiceprezesem od spraw sportu to jako pierwszy melduje się zawsze nad wodą. Obchodze staw, sprawdzam co i jak i przygotowuje miejsce sędziowskie i stanowiska wedkarskie. Jak przyjechałem dziś nad wodę o 6 rano to on już był z kolegą a zawody zaczynaly sie o 8. Tyle wiader, zanęty, ziemi i innych pierdol na naszych zawodach jeszcze nie widziałem. Zawsze robimy jedna sesje 4 godzinna i jest oki, każdy coś połowi i jest super. Ale to co miał tamten koleś to starczyło by mi na tygodniowa zasiadke .

Offline MarioG

• Ekspert
  • Reputacja: 312
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #1566 dnia: 12.04.2015, 20:07 »
Tak szybki wypadzik :)
Fotki tylko dwie ale rybek wpadło kilka więcej.
Mikado Trython Feeder 300 :)
Ale łowisko to oczywiście komercja.

Edycja administratora:
Usunięto niedziałające linki do zdjęć.

Mario
Mazovia Fishing Team

Offline FilipJann

• Ekspert
  • Reputacja: 191
    • Galeria
« Odpowiedź #1567 dnia: 12.04.2015, 20:30 »
I ja dzis wybralem sie na rybki na komercje^^
Lowilem od ok. godz 8:30 do ok 15:00. Do Methody Uzywalem miksu na podstawie zanety Mondial-f Vanilia do methody, a na drugiej wedce, zaneta mondial-f vanilia z pelletem truskawka ryba 6mm - tej samej firmy i odrobina kukurydzy. Ze wzgledu na to ze mama zamiast jednego zezwolenia, wykupila dwa ;), lowilem z tata na 3 wedki(moglismy na 4) Ja na Methode, a tata na zwykly koszyk zanetowy i ze "zmianami" na splawik. Pierwsze branie na Methode nastaplio gdy, bylem przy wedce splawikowej i przerzucalem ja po nieudanym zacieciu. Szczytowka od feedera ostro sie wygiela :D i musialem "szybkim krokiem" isc i zaciac, udalo sie wyholowac karpika ok. 40cm - zlapany na pellet Spicy Sasuage 12mm od SB. Gdy wypuszczalem owego karpia, tata na splawik cos zacial... z poczatku nie mielismy pojecia co to, lecz po chwili, ujrzelismy Pstraga - 39cm, zlapany na kukurydze ;) Pozniej gdy tata pojechal juz do domu, zostalem sam. Lowilem juz tylko na 2 wedki. Siedzialem przy Feederku, a druga wedke mialem ok 5m. od siebie. Po chwili nastapilo branie na gruntowke, (uzywalem kreciola z wolnym biegiem) zylka wysunela sie ze szpuli , podszedlem i zacialem. Siedzi, ryba wieksza od poprzedniej a ja sam, tak wiec "spialem posladki" i jakos sam dalem rade podebrac rybe, karp - mial ok 50cm, zlapany na 2 ziarna kuku. Niestety przyszla godz. 15:00 i musialem sie zwijac bo o 18:00 mialem bierzmowanie, a tak bardzo jeszcze chcialem polowic :(
Wypad moge zaliczyc do udanych i ten widok wygrzewajacych sie karpiszonow... :D

Have fun.
Do what makes you happy.
And, ignore anyone who says you fish too much.
Life is too short to listen to those who don't respect your passion.

Filip! :)

Offline Kafarszczak

• Ekspert
« Odpowiedź #1568 dnia: 12.04.2015, 20:59 »
szkoda ze fotek jakiś nie zrobiłeś :)
Krzysztof

Offline e-MarioBros

• Ekspert
  • Reputacja: 419
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #1569 dnia: 12.04.2015, 21:16 »
Ja też byłem dzisiaj na rybach. Komercja, łowienie od 7.30 do 14.30. Feeder Method, ESP 56g, haczyki 8 Nash i 10 Drennen, zanęta 50/50 BaitTech/Pellet Lorpio i trochę konopi Lorpio. Przynęty: RobinRed, CaarpZoom Halibut-krew, Sonubaits (chyba) Ostra Kiełbasa. Trochę skubnięć i cztery wyciągnięte karpie: 3,7; 4; 4 i 5 kg. ;)
;)

Offline ViS

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 27
  • Kamil
    • Galeria
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #1570 dnia: 12.04.2015, 21:23 »
Bylem dzisiaj na rybkach na komercji podszkolić się w łowieniu batem... pogoda była ładna słonecznie ciepło jednak wialo... Byla to nowo otwarta komercja  po generalnym remoncie i dorybieniu. Tylko nie wiem czym oni tam dorybiali bo z rybami wiekszych rozmiarow to bieda wieksza niz na wodach publicznych, ale to inna kwestia. Mialem naszykowane 3 zestawy ze splawikami 4x14, 0,6, 1,4  niestety bylo duzo ludzi okolo 20 osob i musialem siasc tam gdzie bylo wolne... a tam zawiewalo i lekka fala byla ktora mi sciagala lekkie zestawy i musialem wedkowac slawikiem 1,4g haczyk 18 zylka glowna 0,15 przyon 0,08. Necilem taktyka malo i czesto robakami bialymi i konopiami na tym lowisku jest zakaz urzywania zanet sporzywczych, pelletow... . Brania zaczely sie po godzinie okolo i w smie na 6 godzin wedkowania zlapalem 68 ploci i wzdreg najwieksze do 20cm. Tak wiec kolejne punkty do doswiadczenia w lowieniu batem zdobyte i zauwarzylek kilka bledow do poprawek przede wszystkim przydal by sie lepszy bat bo reka mi zaraz odpadnie a jutro do roboty no ale. Tak wiec dzien udany polowione nowa komercja obeznana i wiem ze nie bedzie mi sie podobac- same zakazy, ryb bardzo malo zarowno pod wzgledem urozmaicenia gatunkowego jak i pod wzgledem ilosc  nie postarali sie gospodarze przed otwarciem podobno maja dorybiac jeszcze zobaczymy... Na 20  osob po za mna jeszcze 5 wedkujacych batami i tyczkami mialo wyniki takie jak ja (niektorzy wieksze niektorzy mniejsze) Reszta wedkowala z feederami i/lub wagglerem i zlapali maks po kilka rybek i tez byly to plocie i wzdregi :/ Po mnie zostalo jeszcze 3 wedkarzy. wiecej zdjec w mojej galeri http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?action=gallery;sa=myimages;u=233 :)
!Przepraszam za brak Polskich znakow!
:)
https://www.facebook.com/polishvikingscarp

Offline bigdom

• Ekspert
  • Reputacja: 67
  • Mam swoje zdanie i nie zawaham się go użyć!!!
« Odpowiedź #1571 dnia: 12.04.2015, 21:25 »
Gratulacje dla wszystkich. Widzę, że karpie królują. Ja czekam na leszcze i liny :)
Nigdy w życiu nie złowiłem karpia i dobrze mi z tym :)
Dominik

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #1572 dnia: 12.04.2015, 21:32 »
Gratulacje dla wszystkich. Widzę, że karpie królują. Ja czekam na leszcze i liny :)

Dominik ja tez czekam na lechony
Maciek

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #1573 dnia: 12.04.2015, 21:36 »
Ja też dziś pojechałem grubo a połowiłem uklejki i płoteczki z gruntu jaja jakieś
Staś
Klasyczny Feeder

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #1574 dnia: 12.04.2015, 21:38 »
Ja też dziś pojechałem grubo a połowiłem uklejki i płoteczki z gruntu jaja jakieś

zawsze cos przynajmniej cos gryzlo
Maciek