Hejka Kochani

Miło mi was poinformować ze w dniu dzisiejszym w Zawodach Gruntowo-Spławikowych Będkowskiej Ligi Wędkarskiej uczestnicy forum SiG
odnieśli piękny sukces

Zawody odbyły się w Dolinie Będkowskiej w godzinach 10.30 - 14.00
Uczestniczyło w nich ok 30-40 zawodników.
Pogoda była przepiękna chociaż chwilami w częsci łowiska przeszkadzał silny wiatr (drgająca szczytówka niewiele dawała bo trzesła sie cała wędka. Pomagał jedynie hanger).
Największą ilość ryb złowił zawodnik "tyczkarz" - bodajże ok 150 szt uzyskując wynik w okolicach 5500 pkt co pozwoliło mu zająć 3 miejsce.
Pierwsze miejsce zdobył bardzo sympatyczny uczestnik naszego forum - kolega Andrzej (Wadowice) łowiąc method feeder i uzyskując ponad 12000 punktów.
Na drugim miejscu uplasowała się moja skromna osoba ( również method feeder) z wynikiem ponad 6600 pkt.
Popełniwszy sporo błędów (wysoki brzeg i haki bezzadziorowe, zbyt krótki podbierak) udało mi się w końcu złowić 4 karpie, 2 karasie i 3 leszcze.
Niestety 2 karpie (w tym jeden ponad 3kg) i 2 karasie spieły mi się tuz przed podbierakiem.
Mam nadzieje ze w niedługim czasie pojawi fotorelacja , to postaram sie zamieścić linki.
Generalnie impreza bardzo bardzo udana i sympatyczna.
W następnych miesiącach planowane są kolejne zawody , a w okresie okołoletnim również nocne

SiG i method feeder rządzi