Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2015  (Przeczytany 1778478 razy)

Offline Druid

• Ekspert
  • Reputacja: 419
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Wyniki nad wodą 2015
« Odpowiedź #1965 dnia: 25.04.2015, 23:20 »

Jedna rzecz mnie dziwi. Ty, jako osoba związana w jakimś stopniu z chemią, badaniami w laboratorium nie masz opanowanej procedury destylacji? :D :D

Jakoś nigdy mnie to nie interesowało - może dlatego że nie piję. Ma to jeden zdecydowany minus - wszyscy moi znajomi wiedzą że nie piję i z automatu robię za kierowcę, bramkarza i tego co po oranżadę lata :)
Pozdrawiam - Gienek

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #1966 dnia: 25.04.2015, 23:22 »
Życie samym wędkowaniem ma spoooro minusów! Takiżarcik Gienek? ;)
Arek

Offline Logarytm

• Ekspert
  • Reputacja: 184
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #1967 dnia: 25.04.2015, 23:22 »
Dobrze że Mateusz lina nie chycił :P - gratulacje dla wszystkich którzy połowili !
No właśnie, dziś się zastanawiałem, czy ten bimber już wypity :)

Ja byłem w poniedziałek na rybach. Pojechałem połowić pierwszy raz w życiu na metodę i... zapomniałem foremek i podajników. Zarzuciłem zwykłe zestawy gruntowe z koszykiem. Był okrutny wiatr. Zmarzłem i wróciłem pusty.
Darek
Złów i wypuść, jeśli chcesz.
Lub po polsku:
catch and release, if you want.

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #1968 dnia: 25.04.2015, 23:24 »

Jedna rzecz mnie dziwi. Ty, jako osoba związana w jakimś stopniu z chemią, badaniami w laboratorium nie masz opanowanej procedury destylacji? :D :D

Jakoś nigdy mnie to nie interesowało - może dlatego że nie piję. Ma to jeden zdecydowany minus - wszyscy moi znajomi wiedzą że nie piję i z automatu robię za kierowcę, bramkarza i tego co po oranżadę lata :)
Też tak mam :D
Robert

Offline Druid

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #1969 dnia: 25.04.2015, 23:24 »

Ja jeszcze tych nowych specjałów z Drennana nie próbowałem. Czekam, aż koledzy na forum przetestują i wtedy podejmę decyzję :) Ale te wałeczki, to chyba do gumki się stosuje, a nie do stopera(?)

Masz rację - one są do gumki ale nie chciało mi sie zmieniać przyponu i tak kombinowałem. Wydają mi się za suche i dlatego pękają, gdyby w nich dodali wiecej jakiegoś tłuszczu chyba by nie było z tym problemu
Pozdrawiam - Gienek

Offline Skand

• Ekspert
  • Reputacja: 19
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #1970 dnia: 26.04.2015, 01:50 »
Wczoraj wybrałem się na komercję i w końcu połapałem rybek. 2 feedery jeden na metodę drugi koszyk. Jako zanęta metod mix z Trapera wanilia + pellet 2mm kukurydza. Przetestowałem praktycznie wszystkie przynęty jakie miałem. Sprawdziła się kulka kukurydza i truskawka z Lorpio, oraz kukurydza waniliowa i truskawka.
Co do połowu pierwszy padł karp 5,5kg, następnie na metodę kolejny 6,5kg, oraz kolejny 5,1kg. Ponadto jeszcze 7 w przedziale 1 - 4kg oraz jeden amur 2,5kg.
Jako jedyny na stawie mogłem się pochwalić taka ilością.
Koleżka z  którym byłem trafił karpi 8kg, drugi koleś 6kg.
Strzały na metodę były takie że wędka 5-krotnie waliła się do wody.
Janusz

Offline andrzej

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 49
« Odpowiedź #1971 dnia: 26.04.2015, 06:20 »
Hejka Kochani 8)
Miło mi was poinformować ze w dniu dzisiejszym w Zawodach Gruntowo-Spławikowych Będkowskiej Ligi Wędkarskiej uczestnicy forum SiG
odnieśli piękny sukces :D

Zawody odbyły się w Dolinie  Będkowskiej w godzinach 10.30 - 14.00
Uczestniczyło w nich ok 30-40 zawodników.
Pogoda była przepiękna chociaż chwilami w częsci łowiska przeszkadzał silny wiatr (drgająca szczytówka niewiele dawała bo trzesła sie cała wędka. Pomagał jedynie hanger).
Największą ilość ryb złowił zawodnik "tyczkarz" - bodajże ok 150 szt uzyskując wynik w okolicach 5500 pkt co pozwoliło mu zająć 3 miejsce.

Pierwsze miejsce zdobył bardzo sympatyczny uczestnik naszego forum - kolega Andrzej (Wadowice) łowiąc method feeder  i uzyskując  ponad 12000 punktów.

Na drugim miejscu uplasowała się moja skromna osoba ( również method feeder) z wynikiem ponad 6600 pkt.
Popełniwszy sporo błędów (wysoki brzeg i haki bezzadziorowe, zbyt krótki podbierak) udało mi się  w końcu złowić 4 karpie, 2 karasie i 3 leszcze.
Niestety 2 karpie (w tym jeden ponad 3kg) i 2 karasie spieły mi się tuz przed podbierakiem.
Mam nadzieje ze w niedługim czasie pojawi fotorelacja , to postaram sie zamieścić linki.

Generalnie impreza bardzo bardzo udana i sympatyczna.
W następnych miesiącach planowane są kolejne zawody , a w okresie okołoletnim również nocne :)

SiG i method feeder rządzi  8)
Gratuluję dfg, następne zawody będzie lepiej. Ja też miałem spinki ryb ale wina leży po mojej strobie.

Offline e-MarioBros

• Ekspert
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #1972 dnia: 26.04.2015, 08:46 »
Gratulacje dla wszystkich.

Ja też byłem z moim Tatą (lat 75) na rybach (komercja). Wzięliśmy 4 wędki dostosowane do FeederMethod (HeavyMetal version), żyłki na poszczególnych wędkach 0,28 - 0,35, przypony 0,235 - 0,26, wędki 3 - 3,5 lbs, haczyki 8 (Drennan) i 6 (Nash). Zanęta do koszyka: CarpZoom Halibut-Truskawka/pellet Lorpio/prażone konopie, przynęty: pellety śmierdziuchy 8-12 mm (najlepiej spisała się ostra kielbasa Sonubaits). Nastawiliśmy się na średnie karpie. Wyniki dobre, ponad 10 ryb, głównie 4-5 kg, trzy sztuki większe: 10kg, 13kg i 10kg. Aparatu nie miałem, zrobiłem tylko zdjęcia komórką (starym trupem dobrym na ryby ;), ale nie na zdjęcia.
;)

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
« Odpowiedź #1973 dnia: 26.04.2015, 09:02 »
Gratuluję wszystkim Kolegom, co byli nad wodą  :thumbup::)
Robert

Offline Długi

• Ekspert
  • Reputacja: 11
  • Darek
« Odpowiedź #1974 dnia: 26.04.2015, 09:31 »
Gratulacje panowie piękne rybki.

Wczorajszy wypad po pracy mogę zaliczyć do udanych. Łowiłem do 14 do 19 dwie metody zwykły feeder z koszykiem no i metoda, nie muszę mówić która okazała się lepsza. Powiem tylko że na koszyk nic, zero, nul. Wynik to ok 10 leszczy w przedziale 30-45cm, no i moja duma lin 42cm którego branie przegapiłem bo poszedłem na stronę ( jedyneczka :) ). Najskuteczniejszą przynęta okazała się kulka tutifruti 10mm na ananasa, wanilie nic. ze 2 leszcze na halibutowy pellet bodajże 12mm.
Mazovia Fishing Team

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #1975 dnia: 26.04.2015, 09:48 »
Gratuluję wszystkim połowów! Ale się dzieje! :thumbup:

Jakub, gratki za leszcza - ciekawe, że taki blady w tej Odrze :) :bravo:
eMario-Bros - musisz brac aparat na swoje sesje, bo takie miśkii wymagają sesji zdjęciowej! ładnie połowione :thumbup:
dfq - gratulacje za zdobycie drugiego miejsca! Tyczka pokonana :D  :bravo:
jaco - masz fajnie teraz, bo żona powinna Cię sama wyciagać nad wodę, szukają satysfakcji po utraconym karpiu... ;D
Meteo i Gienek - czekamy wciąż na rozstrzygnięcie zakładu... Blisko, coraz bliżej...tego lina!
Lucjan

Offline MATCH 2000

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 14
  • Wędkarstwo to moja pasja
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #1976 dnia: 26.04.2015, 12:12 »
Witam wszystkich.W zeszłym tygodniu nie byłem nigdzie to w tym mijającym zaliczyłem dwa wyjazdy.Najpierw w środę 22.kwietnia łowiłem płotki i leszczyki a na drugiej wyprawie w piątek 24.kwietnia łowiłem karpie i karasie.
Zacznę od tej pierwszej.

Około 30szt. płotek i leszczyków.Dokładnie nie wiem bo nie liczyłem.Ryby są nie przewidywalne,podawałem im na haczyku mady,pęczak a one tylko na kukurydzę chciały brać,szczególnie płotki.Łowiłem oczywiście z waglerem od 11 do 17.
Teraz na żywo.

Druga wyprawa to komercja.Tam łowiłem piękne karasie:5szt.po 38cm i 1szt. 40cm.Tego największego z ciekawości zważyłem: 1,02kg.Karpiki 7szt., nie duże od 36 do 43cm. oraz amurek 35cm.Najwięcej brań na mady barwione,a próbowałem na pęczak,kukurydzę i dendrobenę.

Nagrałem filmik ale dopiero muszę go zmontować.Nie jestem zadowolony z filmiku bo słychać jakieś trzaski,których nie mogę zlokalizować.Wydawało mi się że to hamulec kołowrotka ale nie jestem pewien bo są momenty kiedy nie kręcę kołowrotkiem a to i tak słychać.Może ktoś coś podpowie.

Pozdrawiam      Jurek

Offline Ścigacz

• Ekspert
  • Reputacja: 139
  • No fish no fun :)
« Odpowiedź #1977 dnia: 26.04.2015, 12:32 »
Ja dziś zaliczyłem kolejne zawody i zmoklem jak pies. W sumie zlowilem 2 karpie i 3 jazie i zająłem 5 miejsce. Gdyby nie ta pogoda to może i fajnie by było, a teraz wszystko do suszenia. Natomiast jestem bardzo zadowolony z ciuchów graffa, byłem cały totalnie mokry ale pod spodem suchutki i cieplutki:)

Offline dfq

• Ekspert
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #1978 dnia: 26.04.2015, 12:57 »
No to gratuluję wyniku w trudnych warunkach
A u nas słoneczko i cieplutko. Jestem właśnie na wycieczce z psem :D
Znów jestem

Offline p^k

• Ekspert
  • Reputacja: 93