Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2015  (Przeczytany 1756735 razy)

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 938
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Wyniki nad wodą 2015
« Odpowiedź #2400 dnia: 10.05.2015, 10:30 »
Kafarszczak -Krzysztofie  masz tego towaru do przerobienia następnym razem bedzie lepiej
Gienku moze wymyślmy jakis termin i w kilku ze slaska spotkajmy sie na łowisku gdzie zabral mnie Mirosław wodna kraina moze w czercu lub lipcu z  Mateuszem kiedys   pisalem tez byl by za
Maciek

Offline psontour7

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 3
  • Zapalony Feederowiec
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #2401 dnia: 10.05.2015, 11:12 »
Witam,w sobote sesja od 6 do 15 na jeziorku Pzw. Zalozenie mialem takie,ze lowie caly dzionek na metode.Uzywalem swojego mixu wg.przepisu Luka ; )
Na poczatku mialem przypon Drennana z pushstopem nr 14 i byly wskazania,nawet mocne odjazy ale kazde zaciecie bylo puste.Stracilem tak ok.4 rybek.
..Szybka decyzja o zmianie przyponu na PR C1 nr 12 ,kulka 10mm od Sonu o smaku Krylowym i sie zaczelo ;] Pierwszy byl karp,okolo 2kg,pozniej juz same leszcze..Najwiekszy mial ponad 3kg,reszta w okolicach kilograma.

Zabawa super,miejscowka ciezka bo z jednej strony lilie ,z drugiej trzcinowsko ,ale sie udalo. Po zmianie przyponu na PR C1 kazde branie konczylo sie ryba,zero spadow.
Kuba

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 982
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #2402 dnia: 10.05.2015, 12:04 »
To pewnie leszcze brały i były puste zacięcia. Metoda nie jest najskuteczniejszą techniką do łowienia leszczy. Króciutki przypon z samozacięciem i oczekiwanie na bardzo pozytywne ugięcia. Dodatkowo te haczyki Drennana mają kształt typowy na samozacinkę, kształt haków karpiowych. Stąd pewnie PRC1 czy też QM1 w takich sytuacjach sprawdzają się lepiej, bo są krótkie i szerokie.
Też kiedyś miałem bardzo podobną do Twojej sesję.
Gratuluję ładnych lechów!
Pozdrawiam
Mateusz

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #2403 dnia: 10.05.2015, 12:08 »
Zastosuj tak jak pisze Mateo QM1 i po temacie bedzie
Maciek

Offline psontour7

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 3
  • Zapalony Feederowiec
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #2404 dnia: 10.05.2015, 12:16 »
Dzieki za informacje !! : )
Kuba

Offline MATCH 2000

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 14
  • Wędkarstwo to moja pasja
« Odpowiedź #2405 dnia: 10.05.2015, 12:21 »
Witam wszystkich i gratuluję pięknych rybek.Mnie niestety nie dane było łowić takie rybki.W piątek 8.maja pojechałem na swoje łowisko z nadzieją że coś złowię.
Owszem złowiłem ale małe rybki.Większe ryby nie żerowały.Miesiąc maj nie jest dobrym miesiącem na ryby.Płocie weszły w okres tarła,leszcze się przygotowują,a może dzień był nie odpowiedni.Tak że łowiłem tylko małe rybki w ilości 38szt.płotek i leszczyków,niektóre płotki już wytarte.

Łowiłem oczywiście matchówką na mady barwione zaprawione dipem ochotkowym od godz.10 do 16.

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 382
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #2406 dnia: 10.05.2015, 12:57 »
Wczoraj na PZW lipa , ryba chodziła ale nie chciała się schylić . Koledzy na komercji ( burdelu jak to jeden z Kolegów słusznie ujął ) złowili w sumie we dwóch 16 karpi w wadze od 1 do 5 kg , przy okazji kilka linów do 40 cm i karasia 48 cm -olbrzym .

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #2407 dnia: 10.05.2015, 13:20 »
Witam wszystkich i gratuluję pięknych rybek.Mnie niestety nie dane było łowić takie rybki.W piątek 8.maja pojechałem na swoje łowisko z nadzieją że coś złowię.
Owszem złowiłem ale małe rybki.Większe ryby nie żerowały.Miesiąc maj nie jest dobrym miesiącem na ryby.Płocie weszły w okres tarła,leszcze się przygotowują,a może dzień był nie odpowiedni.Tak że łowiłem tylko małe rybki w ilości 38szt.płotek i leszczyków,niektóre płotki już wytarte.

Łowiłem oczywiście matchówką na mady barwione zaprawione dipem ochotkowym od godz.10 do 16.

Panowie Jerzy łowi na dzikiej wodzie PZW na jedna wedke z waglerkiem tym bardziej nalezy docenic wynik jaki uzyskal
Gratulacje !
Maciek

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
« Odpowiedź #2408 dnia: 10.05.2015, 13:31 »
Jurek Gratki! Maciek ma rację ! Trzeba rozgraniczyć woda/efekt! Byłeś! Zobaczyłeś! Połowiłeś!!  :thumbup:
Arek

Offline K0NR@D

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 6
  • No Kill Carp Team Poland - Fan page on Facebook!
« Odpowiedź #2409 dnia: 10.05.2015, 13:41 »
Ja niewiem co jest z tymi linami w tym roku, nie mam pojecia czemu nie biorą u mnie, w zeszłym roku to szło łatwo wyciagnać a teraz masakra. Gratulacje wszystkim, ładnie łowicie
Pozdrawiam, No Kill Carp Team Poland
Zapraszam do polubienia profilu na FB! No Kill Carp Tam Poland!!!

Offline wojtek_10101

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 5
« Odpowiedź #2410 dnia: 10.05.2015, 14:03 »
Dzisiaj od 6 do 12ej tylko jeden lin 28cm na zbiorniku Poraj o pow. 490ha. Rzucilem pod koniec lowienia pod tataraki (gł około 80cm) jedną wędkę i po ok 10minutach na trzy białe pinki zameldował się ów linek :)

Offline K0NR@D

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 6
  • No Kill Carp Team Poland - Fan page on Facebook!
« Odpowiedź #2411 dnia: 10.05.2015, 14:33 »
Ale przynajmniej jest, ja się męcze długo żeby go złowić ale coś mi się nie chce na hak nabić :D
Pozdrawiam, No Kill Carp Team Poland
Zapraszam do polubienia profilu na FB! No Kill Carp Tam Poland!!!

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 982
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
« Odpowiedź #2412 dnia: 10.05.2015, 14:37 »
Ja niewiem co jest z tymi linami w tym roku, nie mam pojecia czemu nie biorą u mnie, w zeszłym roku to szło łatwo wyciagnać a teraz masakra.
Rzeczywiście, coś w tym roku z tą rybą kiepsko z tego, co widzę i słyszę od innych kolegów. Ja na swoich łowiskach też nie złowiłem ani jednego.
Pozdrawiam
Mateusz

Offline MATCH 2000

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 14
  • Wędkarstwo to moja pasja
« Odpowiedź #2413 dnia: 10.05.2015, 14:52 »

Panowie Jerzy łowi na dzikiej wodzie PZW na jedna wedke z waglerkiem tym bardziej nalezy docenic wynik jaki uzyskal
Gratulacje !
Ja jeżdżę nad wodę przede wszystkim żeby sobie powędkować.Okręg częstochowski jeżeli chodzi o łowiska i ryby,to wielka pustynia.No ale pod koniec maja znowu pojadę na komercję,ale najpierw muszę zjeść te rybki,które złowiłem poprzednio.
Pozdrawiam  Jurek.

Offline wojtek_10101

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 5
« Odpowiedź #2414 dnia: 10.05.2015, 15:17 »
Ja za to widze ze na odwrót jest. Nigdy nie zlowilem lina na wodach PZW a w tym roku to juz 4 lin :)