Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2015  (Przeczytany 1732119 razy)

Offline andrzej

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 49
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Wyniki nad wodą 2015
« Odpowiedź #3840 dnia: 28.07.2015, 21:46 »
No to dzisiaj tak lajtowo-wypoczynkowo  :P
Dolina Bedkowska 8.00-14.00 -  słoneczko i silny, dewastujący chwilami wędkowanie, wiatr. Raczej wietrzysko ;)

Łącznie 12 sztuk :
- 9 karpi (najwieksze : 6.10, 4.30, 3.60, 3.10)
- 1 "złocisty" leszek 43cm,
- 2 karasie

Gratulacje nieźle połowione ,taktyka coraz lepsza .Ja w tygodniu to mogę pomarzyć tylko o rybach. :'(   

Offline dfq

• Ekspert
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #3841 dnia: 28.07.2015, 21:52 »
thx, Andrzeju :)
No mnie czasem udaje sie wyrwac w tygodniu, za to w weekendy kiepsko :'(
Taktyka jest taka ze ostatnio lepiej mi idzie na No Kill niz na dwójce :D
juz nic nie kombinuje - łowie wciąż na to samo ;)
Znów jestem

Offline andrzej

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 49
« Odpowiedź #3842 dnia: 28.07.2015, 22:06 »
thx, Andrzeju :)
No mnie czasem udaje sie wyrwac w tygodniu, za to w weekendy kiepsko :'(
Taktyka jest taka ze ostatnio lepiej mi idzie na No Kill niz na dwójce :D
                  Takie zycie nie wiele czasu na przyjemności,co do dwójki to spróbuj na małe przynęty .Taka moja rada i sprawdzaj gdzie lokujesz zestaw trochę zamulone jest to łowisko.     

Offline Ostap

• Ekspert
  • Reputacja: 149
  • Chciałeś Panią? Zapie.... na nią!
« Odpowiedź #3843 dnia: 29.07.2015, 07:50 »
Nocka na Bugu. Jeden krąp na mielonkę. Zero suma. Wracam do domu. Bardzo ciepło było jakieś 14st. Ognisko całą noc.

Łukasz

Mazovia Fishing Team

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2238
  • MFT
« Odpowiedź #3844 dnia: 29.07.2015, 08:56 »
Wczoraj wieczorkiem znowu ponad dyszka karpików. Już wszystkie podrosły, więc poniżej 40 cm raczej nie schodzą. Miałem jednego dość konkretnego, na pewno ponad 50 cm, to się spiął :(
Nieopodal dwóch facetów siedziało i  przez ten czas jednego wyjęli na spółkę. W końcu jeden nie wytrzymał i do mnie: "co, wszystkie niewymiarowe?". Na razie wszystkie wymiar miały. "To ty się na rekina nastawiasz?". Nie, przyjechałem na ryby, nie po mięso. I już do końca sesji miałem spokój z gadaniem z panami ;)
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 382
« Odpowiedź #3845 dnia: 29.07.2015, 08:59 »
Wczoraj wieczorkiem znowu ponad dyszka karpików. Już wszystkie podrosły, więc poniżej 40 cm raczej nie schodzą. Miałem jednego dość konkretnego, na pewno ponad 50 cm, to się spiął :(
Nieopodal dwóch facetów siedziało i  przez ten czas jednego wyjęli na spółkę. W końcu jeden nie wytrzymał i do mnie: "co, wszystkie niewymiarowe?". Na razie wszystkie wymiar miały. "To ty się na rekina nastawiasz?". Nie, przyjechałem na ryby, nie po mięso. I już do końca sesji miałem spokój z gadaniem z panami ;)

Heheh i prawidłowo  :bravo:

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #3846 dnia: 29.07.2015, 09:11 »

:thumbup:  A panom 'kabelki skakały' ... ;D
Lucjan

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 938
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #3847 dnia: 29.07.2015, 09:21 »
Ostanio podczes przezucania ryb z haka do wody dwaj dziadkowie nie wytrzymali i....
panie poco pan lowi te ryby jak ich pan nie bierze
ja na to lowie dla przyjemnosci a czemu nie biore bo mam alergie na bialko rybne a zona nie lubi ryb
.... reakcja dziadkow porazajaca jak gy im ktos w pysk strzelil i mialem spokoj.
mysle ze ten tekst bede teraz stosowal zawsze na natretow.....
Maciek

Offline Jurek z Warszawy

• Ekspert
  • Reputacja: 166
  • Tylko wody PZW- no kill
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #3848 dnia: 29.07.2015, 09:22 »
 "To ty się na rekina nastawiasz?". Nie, przyjechałem na ryby, nie po mięso. I już do końca sesji miałem spokój z gadaniem z panami ;)

Dobrze im powiedziałeś i pewnie krew ich zalewa jeszcze dziś po powrocie do domu. To są zwykłe ćwoki które nie potrafia korzystać z darów natury jakimi są rzeki lasy czy tez wykopane przez człowieka zalewy itp. Ja parę tat temu trafiłem na dzień że przez 4-5 godz. Mailem pełną siatę ryb najczęściej to były leszcze było to w czerwcu nie pamiętam roku. Po zakończonym wędkowaniu wszystko co do jednej sztuki wróciły do wody jakież było oburzenie dwóch ćwoków którzy stali ok 10 m i to widzieli na własne oczy.

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 938
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #3849 dnia: 29.07.2015, 10:02 »
Dobrze im powiedziałeś i pewnie krew ich zalewa jeszcze dziś po powrocie do domu. To są zwykłe ćwoki które nie potrafia korzystać z darów natury jakimi są rzeki lasy czy tez wykopane przez człowieka zalewy itp. Ja parę tat temu trafiłem na dzień że przez 4-5 godz. Mailem pełną siatę ryb najczęściej to były leszcze było to w czerwcu nie pamiętam roku. Po zakończonym wędkowaniu wszystko co do jednej sztuki wróciły do wody jakież było oburzenie dwóch ćwoków którzy stali ok 10 m i to widzieli na własne oczy.

:bravo: :thumbup:
Maciek

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • MFT
« Odpowiedź #3850 dnia: 29.07.2015, 10:15 »
Chciałbym tylko dodać, że gdybyś w tej sytuacji wziął ze 2-3 sztuki na kolację, nie miałbym nic przeciwko ;)
Krwawy Michał

Offline Adeptus

• Ekspert
  • Reputacja: 61
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #3851 dnia: 29.07.2015, 10:24 »
:bravo: Musze podszkolić się w tych Waszych tekstach bo moje nie są takie dosadne i zawsze jakaś dyskusja się rozpoczyna
Mariusz
Fishing Fighters Team

Offline Pyza

• Ekspert
  • Reputacja: 543
  • Wody PZW - po prostu Pyza na swojskich wodach ;)
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #3852 dnia: 29.07.2015, 11:03 »

Witam,
Dla mnie Twoje słowa okazały się prawdziwe i odważne, ja raczej bym tego tak w szczery sposób nie powiedział, jeśli jeżdzę sam na ryby i nie jestem na własnym terenie. na wodach komercyjnych każdy wypuszcza ryby i to jest normalny widok, nikt tam by Ci tego nie powiedział. ale na dzikich wodach za takie gadanie, można byłoby mieć porysowany samochów, poprzebijane opony, ukradziony albo pomałany sprzęt oraz w najgorszym wypadku zostać pobitym przez miejscowych wędkarzy. zapamiętaliby Cię już na następny raz na tym łowisku. czasem lepiej nic nie powiedzieć, bo nigdy nie wiadomo na kogo można trafić... przez tyle lat jeżdżę na dzikie wody i znam to już z doświadczenia... lepiej nie prowokować :)
pozdrawiam Sylwek.
Ps. Ja w większości wypuszczam ryby i mam nie raz taki przypadek jak Ty i jeżeli już coś to odpowiadam, że wczoraj byłem na rybach i zabrałem do domu i mam już dosyć lub mówię, że mógł pan/panowie powiedzieć to bym panom dał. zawsze mam na to jakieś wytłumaczenie i to jest przez nich odbierane pozytywnie a nie "podsysając ogień" oraz nie sądzę, żebyś na swoim stanowisku przy którym łowisz wywiesił flagę "ja wypuszczam ryby nie jestem mięsiarzem" moim zdaniem to byłoby czyste samobójstwo... ale wiesz, dla odważnych świat należy :) :fish:
Koło PZW Iskra Kielce

Zapraszam na moje konto na YouTube:

https://www.youtube.com/channel/UC-WNdomDqMgACLhluPj8F6w

Sylwek

Offline Ścigacz

• Ekspert
  • Reputacja: 139
  • No fish no fun :)
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #3853 dnia: 29.07.2015, 12:37 »
Musze się zgodzić ze słowami Pyzy bo nad wodą różnie bywa. Przez ostatnie weekendy dość sporo ryb zlowilem i wszystkie jak zawsze wypuściłem i tez niektórzy wędkarze się dziwnie na mnie patrzyli. A na ich docinki  opowiadałem ze łowie sportowo i się zamykali. A jak był jakiś natretny to dawałem mu jeden pelet i mówiłem ze na to biorą, a jak już coś zlowil to był cały w skowronkach i miałem spokój. A oni mieli zagwostke co to jest, jak to pachnie itd. A jak się już ciężko dopytywali gdzie to kupić to mówiłem ze w Belgii i 100 zł za kilogram to była już ryba na maxa.

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • MFT
« Odpowiedź #3854 dnia: 29.07.2015, 12:48 »
Chłopaki, nie pomyślałem o niebezpieczeństwach - macie rację. Następnym razem ograniczę się do słów - "łowię dla przyjemności, ryb nie jadam". Natomiast bardzo proszę, by z takimi ludźmi nie wdawać się w dyskusję na co, jak i czym, bo zwyczajnie nauczymy ich skutecznego łowienia i potem będziemy nad pustą wodą siedzieć :(
Krwawy Michał