Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2015  (Przeczytany 1668579 razy)

Offline Ścigacz

• Ekspert
  • Reputacja: 139
  • No fish no fun :)
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Wyniki nad wodą 2015
« Odpowiedź #4245 dnia: 15.08.2015, 16:40 »
Ja niestety dziś miałem dzień pokory. 2 brania prawie niewidoczne i bez próby zacięcia, a obok mnie chłopak na bacika  kosił płoteczki i leszczyki. Podszedłem, porozmawiałem i się zwinołem. Łowił na spławik 1g i na haczyk zakładał ochotkę i brania miał ledwie zatapiające splawik. Moja najmniejsza przynęta to pellet 6mm i lowilem na pickerze. No ale lekcja nie poszła w las i następnym razem też wezmę bacika, ochotkę i zanęte trapera.

Offline Micz01

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #4246 dnia: 15.08.2015, 17:21 »
Witam. Zaraz wybieram się na nockę. Mam nadzieję,że padnie coś konkretnego. Jutro po powrocie zdam relację. Pozdrawiam :D

Offline pankowaty

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 14
« Odpowiedź #4247 dnia: 15.08.2015, 17:28 »
Nocka na Odrze we Wrocławiu jak żadna inna do tej pory. Zazwyczaj po zmroku brania ustawały, aby po jakimś czasie podeszły większe rybki. Tym razem nie zaznałem przerwy w braniach, ale też i większych ryb nie było. Jedna wędka oczekiwała na brzanowe branie, a druga miała dłubać leszcze. Miejscowka to rynna o głębokości 5.5-6.2m w nurcie. Co by nie było na haku, to brały krąpie w przedziale 5-35cm. Niemalże non stop. Zabaway było sporo, ale jednak liczyłem na coś większego.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Offline brajan85

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 3
« Odpowiedź #4248 dnia: 15.08.2015, 17:42 »
Witam, dziś Skawa pomimo niskiego stanu wody w moim dołku nadal ponad 3,5m. Od 9 do 13 udało się wyciągnać 4 świnki od 44-49, jedną brzanke 30cm i 6 kleni ale malutkich do 25.

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #4249 dnia: 15.08.2015, 19:34 »
Dziś spontanicznie odwiedziłem łowisko Jarosławki. Masa ludzi, łowiłem na łowisku nie profesjonalnym tzn bez potrzeby używania maty i płynu do odkażania. Jedna wędka method feeder (W końcu połowiłem na niego na maxa! ) i druga wędka zwykły koszyk na troku (koszyk niżej,haczyk nad koszykiem) złowiłem karpików takich do 3-4kg masę, ludzie w koło przychodzili do mnie i pytali Panie powiedz Pan ta magiczną zanęte i przynęty jakich Pan używasz, zaglądali mi w pudełka itp, większość łowiła na spławik z mizernym efektem. Ci co na grunt , to łowili na robaki, a ja robaków nie miałem wcale. Górowała przynęta Dumbells Crab&Krill, pikantna kiełbasa oraz Robin red, przez którego natraciłem przyponów bo wieszały sie jesiotry które cieły żyłke. Na karpiach też strzelały przypony (021mm) łącznie paczka haków Prestona poszła pływać. Ciekawostka . .. wędkę  w ciągła mi do wody ryba, nie zdążyłem jej wyłowić ! :/. Po chwili zarzuciłem drugą wędke z koszykiem i ciągne po dnie z nadzieją że uda sie, no i sie udało wyłowiłem wędkę z wody a na niej był karp który spiął się pod brzegiem. Dzień pełen wrażeń, Plecki pieką ! :). Method feeder na PZW a na Komercji to niebo a ziemia. Jak mi ryby brały to przed oczyma miałem filmiki Luka, te odjazdy itp :), a na pzw to bieda z nędzą. Pozdrawiam

Krzysztof

Offline Ścigacz

• Ekspert
  • Reputacja: 139
  • No fish no fun :)
« Odpowiedź #4250 dnia: 15.08.2015, 19:42 »
Zgadzam się z kolegą w 100%. Między komercja a PZW jest totalna przepaść sam się dziś o tym przekonałem. Łowiąc na moim kołowym zbiorniku ręce mnie bolą a na "Patykach" koło Zelowa dwa niewidzialne brania. :/

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
« Odpowiedź #4251 dnia: 15.08.2015, 19:45 »
Każdy patrzał co ja za koszyk magiczny mam, że co rzut to odjazd i granie kołowrotka. Tyle co juz na Pzw sie na łowiłem Methodą, to śmiało mogę powiedzieć że, króluje na komercji, tylko.
Krzysztof

Offline bigdom

• Ekspert
  • Reputacja: 67
  • Mam swoje zdanie i nie zawaham się go użyć!!!
« Odpowiedź #4252 dnia: 15.08.2015, 19:56 »
A ja dzis na "rybackiej" wodzie byłem.  Delikatnie z kumplem polowic płotki batem. Wyszło całkiem fajnie.  Jak podeszly takie średnie leszcze zabawa była przednia.
Nigdy w życiu nie złowiłem karpia i dobrze mi z tym :)
Dominik

Offline Krzysztof-Chodzież

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #4253 dnia: 15.08.2015, 20:41 »
Kruca bomba świnki kilkanascie lat nie widziałem.
U mnie od kilku dni leszcz ładnie bierze w nocy.Po kilkanascie kilo chłopaki wyciagają.
Krzysztof

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #4254 dnia: 15.08.2015, 20:46 »
Wszystkim, co połowili :bravo:
Ja również dzisiaj wyskoczyłem na komercję tylko na prawie 3 godzinki w cele spotkania Michała, bo chciałem Mu osobiście pogratulować, ale już go tam nie było :( Na Różanym i to górnym zbiorniku to jest tylko 6 sztuk w tym przedziale wagowym Michał :bravo:. Tak na poważnie to chciałem przetestować zanętę z dodatkiem mielonki. Niestety ta kombinacja się nie sprawdziła w moim wykonaniu ciężko się wszystka uwalniało z podajnika. >:( Nie należę do ludzi, co zarzucają i czekają na branie aż do skutku ( wyznaję zasadę machaj wędą ryby będą) :) tak wracając do zanęty to po pięciu minutach połowa towaru jeszcze była przyklejona do podajnika. :( No, ale żeby nie było, że nic nie złapałem to się pochwalę :)

https://splawikigrunt.pl/forum/gallery/23_15_08_15_8_05_26.jpeg
Robert

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 981
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #4255 dnia: 15.08.2015, 20:48 »
Witam, dziś Skawa pomimo niskiego stanu wody w moim dołku nadal ponad 3,5m. Od 9 do 13 udało się wyciągnać 4 świnki od 44-49, jedną brzanke 30cm i 6 kleni ale malutkich do 25.
No Brajan, fajne świnki. Ogólnie ilość rybek przyzwoita. Myślę więc, że sesja udana. Miło usłyszeć o rzecznych rybkach :) No i o Skawie! :)
Pozdrawiam
Mateusz

Offline Michał Mikuła

• Ekspert
  • Reputacja: 118
    • Galeria
« Odpowiedź #4256 dnia: 15.08.2015, 20:54 »
Ja również dzisiaj wyskoczyłem na komercję tylko na prawie 3 godzinki w cele spotkania Michała, bo chciałem Mu osobiście pogratulować, ale już go tam nie było :( Na Różanym i to górnym zbiorniku to jest tylko 6 sztuk w tym przedziale wagowym Michał :bravo:. Tak na poważnie to chciałem przetestować zanętę z dodatkiem mielonki. Niestety ta kombinacja się nie sprawdziła w moim wykonaniu ciężko się wszystka uwalniało z podajnika. >:( Nie należę do ludzi, co zarzucają i czekają na branie aż do skutku ( wyznaję zasadę machaj wędą ryby będą) :) tak wracając do zanęty to po pięciu minutach połowa towaru jeszcze była przyklejona do podajnika. :( No, ale żeby nie było, że nic nie złapałem to się pochwalę :)

O 12 zwolniłem Ci miejsce :) miałem też kupić mielonkę ale zapomniałem. Chciałem spróbować ją zetrzeć i dodać do zanęty ale może lepiej, że zapomniałem kupić. Wolę jak zanęta jest delikatnie nawilżona, a mielonka mogłaby zrobić grudy.

Widzę, że jak zawsze trzymasz poziom :bravo:
Michał

Karp: 11 kg; 10 kg
Leszcz: 55 cm - 2,7 kg
Jesiotr - 105 cm
Karaś srebrzysty: 32 cm
Lin: 43 cm

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #4257 dnia: 15.08.2015, 21:25 »

Za dużo mielonki
Staś
Klasyczny Feeder

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #4258 dnia: 15.08.2015, 21:41 »
Gratuluję połowów! Widzę, że rzeki się ruszyły :thumbup: Świnki i brzany - no nieźle Brajan, gratki!

Co do samych rzek - to nie sądzicie, że ryba spływa do głębszych miejsc? Ta koncentracja może oznaczać eldorado z jednej strony, z drugiej małą masakrę :o

Kafarszczak - zaliczyłeś niezłą sesję, graty! :bravo: Miałeś szczęście z tą wędką jak cholera :D Trzeba być czujnym, co?
Lucjan

Offline brajan85

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 3
« Odpowiedź #4259 dnia: 15.08.2015, 22:47 »
No Brajan, fajne świnki. Ogólnie ilość rybek przyzwoita. Myślę więc, że sesja udana. Miło usłyszeć o rzecznych rybkach :) No i o Skawie! :)
Dzięki kolego! Jak dla mnie rzeki zawsze będą numerem jeden, jakoś mam wrażenie, że zawsze się dużo dzieje. Wydaje mi się, że po wielu próbach i błędach odnalazłem złoty środek by tam coś połapać.