A ja się z wami totalnie nie zgadzam.
Po pierwsze na jakiej podstawie określacie ludzi których nie znacie. Na podstawie koloru skóry,wyznania,wieku?
Określam na podstawie rozmowy nad wodą.
Co zresztą podkreślałem.
Po co jesteście na forum, skoro nie chcecie się dzielić wiedzą lub chcecie ją ograniczać go grona wybranych ludzi.
Skąd mam mieć pewność,że to nie Wy jesteście grupą typowych krzykaczy C&R,a forum to służy wam do zdobywania wiedzy,żeby złowić i zabrać co swoje.
Nikt z Nas nie napisał, że nie chce się dzielić wiedzą.
Wskazywaliśmy tylko że naszym zdaniem trzeba to robić ostrożnie.
Skąd mam mieć pewność,że to nie Wy jesteście grupą typowych krzykaczy C&R,a forum to służy wam do zdobywania wiedzy,żeby złowić i zabrać co swoje. Przecież przyjmując ten tok myślenia to raczej oczywiste. Wasz tok myślenia.
Nie możesz mieć pewności.
To tylko internet.
Tu można napisać wszystko.
Ale ja nie ukrywam, że nie mam problemów by zabrać sobie rybkę.
Z wypuszczeniem też ich nie mam.
Mosteqeu tak samo. Wiem bo widziałem.
Sami zresztą często podajecie takie przykłady o swoich znajomych.
To tylko przykłady jak można źle ocenić ludzi.
Jeśli ktoś mi mówi że kradnie to nazywając go złodziejem chyba nie oceniam źle lub niesprawiedliwie.
Ciekawe skąd czerpiecie wiedzę.
Ciekawe co na to "Stare dziady" z forum. Z góry Panów przepraszam.
Dyskryminacja,nietolerancja i rasizm to słowa którymi się brzydzę.
Wiedzę w sporej mierze czerpiemy z forum.
"Stare dziady" to zwrot ułożony by określać w miarę delikatny sposób określonych ludzi ktorych zachowania i działania odbiegaja od norm wprowadzonych przez RAPR.
Nie ma to nic wspolnego z wiekiem, stanem majątkowym czy choćby cywilnym

A jeśli na forum są tacy ktorzy lapią się pod to określenie to przykro ze trafili nawet tu.
Rasistą nie jestem. Tolerancyjny jestem w miarę. Dyskryminacja? W pewnym sensie tak. Złodziejowi domu pod obieką bym nie zostawił. Podobnie jak pedofilowi córki. Ale bardziej tolerancyjnym być nie dam rady.
Można mnie linczować.
Sytuacja w jakiej się znajdujemy jest właśnie wynikiem braku podstawowej wiedzy,którą to Wy chcecie ograniczyć.
A tu już mój kolego popłynąleś po calości moim zdaniem.
Sytuacja czyli jak rozumiem niewielka ilość ryb w wodzie jest wynikiem braku wiedzy o nowych technikach i sposobach skutecznego połowu. To nawet ciekawa teoria

A to forum jest najlepszą kopalnią wiedzy nie tylko o samych technikach wędkarskich,a przede wszystkim o właściwym i niewłaściwym zachowaniu. Czego sami dawaliście przykłady. Więc zapytam; Komu ma służyć to forum i wiedza w nim ukryta?
Dziękuję
Z pierwszą częścią wypowiedzi się zgodzę bez wachania. To forum dzięki ludziom ktorzy tu piszą jest niezwykłe i jest naprawdę kopalnią wiedzy.
Ale pozwól ze zadam retoryczne pytanie. Kto ma oceniac ktore zachowania są właściwe a które niewłasciwe?
Jak dla mnie wszystkie zachowania zgodne z RAPR sa właściwe.
Pamietaj, że czasem przez internet można wypowiedzieć się inaczej niż by się chciało. A i odebrać też można inaczej.
Więc pokój kolego