Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2015  (Przeczytany 1635475 razy)

Offline kucus22

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 186
    • Galeria
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
Odp: Wyniki nad wodą 2015
« Odpowiedź #6930 dnia: 28.12.2015, 16:13 »
Maćku fajnie połowiłeś :bravo: Nie lada wyczyn o tej porze roku.

Offline zbyszek321

• Ekspert
  • Reputacja: 190
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #6931 dnia: 28.12.2015, 16:28 »
Panowie gratulacje za ładne rybki :bravo:. Ja dzisiaj siedziałem od 12 do 15-tej. Wybrałem miejsce zaciszne. Zero wiatru. Tylko jeden mankament. Przybyło wody i siedziałem w błocie. Ale co tam. Złowiłem 16 płotek (płoteczek). Małe ale bardzo cieszą :)
Zbyszek

Offline Maciek

• Ekspert
  • Reputacja: 74
  • Dzień bez wędkowania jest dniem straconym.
« Odpowiedź #6932 dnia: 28.12.2015, 16:33 »
Zbyszek :bravo: :bravo: za rybki.
Maciek

Offline zbyszek321

• Ekspert
  • Reputacja: 190
« Odpowiedź #6933 dnia: 28.12.2015, 16:34 »
Dzięki Maciek :beer:
Zbyszek

Offline Radar

• Ekspert
  • Reputacja: 368
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #6934 dnia: 28.12.2015, 16:55 »
Elvis ,JahJah ,gratuluję rybek :bravo:
Ja też dziś po świątecznej przerwie wyskoczyłem nad wodę .Wynik :
6 karpików
4 leszczyki
2 płoteczki
Oprócz rybek bardzo miłe spotkanie z kol. Zbyszkiem ( forumowym dalglish 7 ) :)

Gratki, czy to Rochna od lasu?
Nie krytykuj bo dostaniesz bana.

Radek

Offline Maciek

• Ekspert
  • Reputacja: 74
  • Dzień bez wędkowania jest dniem straconym.
« Odpowiedź #6935 dnia: 28.12.2015, 16:55 »
Zgadza się :)
Maciek

Offline jaco

• Ekspert
  • Reputacja: 54
  • Jacek
« Odpowiedź #6936 dnia: 28.12.2015, 17:16 »
Maciek gratki :thumbup: super rybki ,aż mnie ciągnie nad wodę ;) patrząc na nie :narybki:
Pozdrawiam
Jacek

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
« Odpowiedź #6937 dnia: 28.12.2015, 17:27 »
Super wyniki Pany ! Gratulacje Maciek, na pewno fajnie poznać na żywo kogoś z forum SIG :)
Krzysztof

grzesiek76

• Gość
« Odpowiedź #6938 dnia: 28.12.2015, 18:10 »
Dziś ponownie wyskoczyłem nad wodę.
Pojechałem na inną miejscówkę. Kapitalna zatoka. Nawet teraz przy bardzo niskim stanie wody, głębokość sięga 4m.
Ale nic z tego. Wędkowałem od 10ej do 16:30. Zaledwie kilka bardzo delikatnych skubnięć. To wszystko.
Po tym już trzecim wyjeździe mogę zdecydowanie stwierdzić,  że pomimo temperatur zbliżonych do tych z przełomu lutego i marca, zachowanie ryb jest zupełnie inne. Mowa oczywiście o mojej Odrze. Wczesną wiosną nie do pomyślenia są trzy wyjazdy z rzędu bez ciekawej ryby. A bardzo trudno wrócić o kiju.
Być może pewnym problemem jest wyjątkowo niski stan wody. Teoretycznie większość grubych ryb mogła zupełnie spłynąć z mojego odcinka rzeki w poszukiwaniu odpowiednich zimowisk. Pozostała jedynie drobnica...Ale to jedynie luźna teoria.

Offline gregorio

• Ekspert
  • Reputacja: 149
« Odpowiedź #6939 dnia: 28.12.2015, 19:46 »
I ja dziś wyskoczyłem na rybki. Od 10 do 13:30. Łowisko to jezioro Niekanin Pzw. Dziś jeden feeder to methoda a drugi pickerek. Czatowałem i nastawiłem się z myślą na jakieś leszczyki i ewentualnie karpiki z jesiennego zarybienia. Niestety te gatunki dziś w ogóle nie współpracowały. Jedynie co złowiłem to 3 płoteczki , pod koniec przezbroiłem się typowo na drobnicę. To dziś ostatni dzień takiej znośnej grudniowej aury, temp.pow.10 , temp wody 11. Od jutra zaczynają się już przymrozki więc sezon 2015 czas zakończyć :). Jutro zebranie sprawozdawcze i przejście do nowego koła PZW z myślą o lepsze jutro.

Dzisiejsze stanowisko bojowe

Takie płoteczki

Gratuluje wszystkim złowionych ryb :thumbup:
Grzegorz > Kołobrzeg

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #6940 dnia: 28.12.2015, 20:33 »
Dziś ponownie wyskoczyłem nad wodę.
Pojechałem na inną miejscówkę. Kapitalna zatoka. Nawet teraz przy bardzo niskim stanie wody, głębokość sięga 4m.
Ale nic z tego. Wędkowałem od 10ej do 16:30. Zaledwie kilka bardzo delikatnych skubnięć. To wszystko.
Po tym już trzecim wyjeździe mogę zdecydowanie stwierdzić,  że pomimo temperatur zbliżonych do tych z przełomu lutego i marca, zachowanie ryb jest zupełnie inne. Mowa oczywiście o mojej Odrze. Wczesną wiosną nie do pomyślenia są trzy wyjazdy z rzędu bez ciekawej ryby. A bardzo trudno wrócić o kiju.
Być może pewnym problemem jest wyjątkowo niski stan wody. Teoretycznie większość grubych ryb mogła zupełnie spłynąć z mojego odcinka rzeki w poszukiwaniu odpowiednich zimowisk. Pozostała jedynie drobnica...Ale to jedynie luźna teoria.
Piękne miejsce.
Marcin

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #6941 dnia: 28.12.2015, 20:35 »
:bravo:
Staś
Klasyczny Feeder

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
« Odpowiedź #6942 dnia: 28.12.2015, 20:40 »
Moje gratulacje :bravo:
PS Ładne fotki :thumbup:
Robert

Offline Pyza

• Ekspert
  • Reputacja: 543
  • Wody PZW - po prostu Pyza na swojskich wodach ;)
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #6943 dnia: 28.12.2015, 21:23 »
Witam!
Przede wszystkim gratulacje dla kolegów, którzy połowili!

A, że rok się kończy ja też zamieszczę, żeby było kolorowo mój dzisiejszy wypad:

Chciałem dodać, że w tym miesiącu pomimo, że nie opisywałem swych dokonań nad wodą, to właśnie w tym moim ulubionym miejscu złowiłem dużo okoni. Ale dziś w końcu zamieszczę wpis z mojej dzisiejszej wyprawy! :)

Przepraszam z góry, ale to nie lenistwo ale oszczędność energii jeśli chodzi o poprzednie wpisy :D

A więc zacznijmy!

Udało mi się dzisiaj na początku wędkowania złowić jazgarza, nie okaz, ale cieszy :) Bo sporo czasu nie złowiłem ryby tego gatunku.

Mój zestaw na który dzisiaj wędkowałem. Bolonka 5 m, nie wielki kołowrotek, żyłka na nim 0,18 mm, bo akurat taka była nawinięta na kołowrotek. Przypon 0,10 mm jak na zdjęciu, no nie całe, ale w zaokrągleniu, hak nr 10, oliwka 1 g, stick 1.5 g, stoper gumowy, śrucina dociążająca. To cały mój dzisiejszy zestaw do połowu okoni :) oczywiście na dzień dzisiejszy przynętą na okonia był czerwony robak - glizda. No i łowiłem dzisiaj na jedną wędkę - jak zwykle w tym miesiącu na tym łowisku :)

Jedno zdjęcie z mojej miejscówki. Ryby dzisiaj już z samego rana widać, że nie żerowały. Musiałem często zmieniać dołki i miejscówki.

Brały mi jak zwykle okonie.

A oto najmniejszy z dzisiejszych okoni. Było ich kilka takich do 15 - 15,5 cm. Nie brałem w ogóle ich pod uwagę.

znów zmiana dołka. Dzisiaj jak nigdy na jednej miejscówce 1 albo 2 ryby, to góra... Trzeba było znów zmienić dołek. Tydzień temu jak ryba mi brała, z jednego dołka to wyciągałem po 5-6 sztuk. A dzisiaj 1-2 a w nie których dołkach 0 brania.

Cisza, spokój, to co najlepiej lubię, aż tu nagle... spotkanie z rodzinką łabędzi :D

Siedzę sobie na następnej miejscówce, próbuje coś jescze złowić, nagle zerwały się łabędzie, narobiły rabanu, pewnie jakiś wędkarz je wypłoszył.

No i poleciały, zobaczcie na niebo jak się szybko zmieniała pogoda. Nie było zimno, ale co jakiś czas zrywał się duży wiatr. Powtórzę jeszcze raz - ryba słabo brała na tym łowisku, jakby mróz trochę przycisnął, wtedy okoń by lepiej brał - wiem to już z własnego doświadczenia. Ale i tak dzisiaj było przyjemnie.

Podsumowując złowiłem dzisiaj 16 okoni w miarę sobie, większość była coś ponad 20 cm, największy miał 23,5 cm. Najgorszy wynik jak do tej pory w grudniowej wyprawie na okonie. Ryby bezpośrednio zostały wypuszczone prosto do wody :) Nie ma zdjęcia zbiorowego ryb, dlatego, że musiałem zmieniać miejsca połowu, przenosić się ze stanowiska na stanowisko i ryby jakbym trzymał w siatce to by się bardzo męczyły takim ciągłym przenoszeniem i to by było bez sensu, nosić je i transportować a na koniec wypuścić. Dlatego jak większość moich grudniowych wyjazdów - pamiątkowe zdjęcie i fru do wody :)

Odpocząłem od zgiełku miasta jak zwykle zresztą :) nad dziką wodą w pięknym otoczeniu. Jutro idę opłacić kartę wędkarską na zbliżający się nowy sezon - 2016 - i może za dwa dni jeszcze pojadę na ryby, ostatni raz w tym roku - zakończyć swój sezon 2015 - :) i może zamieszczę jeszcze krótki wpis - ostatni już w tym roku.

Pozdrawiam Sylwek :)
Koło PZW Iskra Kielce

Zapraszam na moje konto na YouTube:

https://www.youtube.com/channel/UC-WNdomDqMgACLhluPj8F6w

Sylwek

elvis77

• Gość
« Odpowiedź #6944 dnia: 28.12.2015, 21:29 »
No gratki Panowie. Zdjęcie świetne.
Pyza super relacja, jak zwykle zresztą.