Autor Wątek: Bolonka Mikado Hirameki 600  (Przeczytany 2715 razy)

Offline RadO

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 5
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Bolonka Mikado Hirameki 600
« dnia: 17.04.2016, 20:59 »
Witam wszystkich forumowiczów.
Czy ktoś miał do czynienia z bolonką Mikado Hirameki 600 c.w. 5 - 25 https://maszbranie.pl/pl/p/Wedka-Mikado-Hirameki-Bolognese-600-cm-25g/1451i jakie są Wasze opinie na temat tego kija....
Zaczynam przygodę z bolonką i moje zainteresowanie padło właśnie na ten model. Zaznaczę, że mogę przeznaczyć większej kwoty niż 200 zł, a potrzebuję czegoś lekkiego na rzekę (Warta - od przypadku Odra) mam co prawda bat 7 m, ale machanie nim po kilku godzinach przyprawia o ból ręki - będę wdzięczny o jakiekolwiek opinie.
Z wędkarskimi pozdrowieniami.

Offline júlio

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 14
  • TU NIE MA RYB
  • Ulubione metody: bolonka
Odp: Bolonka Mikado Hirameki 600
« Odpowiedź #1 dnia: 21.04.2016, 10:47 »
Siema

Widzę że "echo" w temacie 8). Co prawda moe mam akurat tej bolonki ale od wielu lat używam bolonek mikado i muszę przyznać że to solidne kije jak na ten przedział cenowy. W tej kwocie mogę Tobie polecić:

http://www.wedkarski.com/wedki/2431-wedka-princess-mikado.html

Mam tej kij od 12 lat a przez 10 lat mocno go eksploatowałem i byłem zadowolony.

P.S. Zwróć uwagę na wagę kija

Offline RadO

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 5
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Bolonka Mikado Hirameki 600
« Odpowiedź #2 dnia: 21.04.2016, 22:53 »
Dzięki za słowo na temat boloneczki,muszę przyznać że ciekawie wygląda ta Princess.Zdecydowałem się jednak na 7 m, wybór padł na Konger Impact 7 m - waga 381 mam nadzieję że spełni moje oczekiwania nad wodą. A tak na marginesie jaki kręcioł dobrałeś do swojej?
Ja posiadam Robinson Carat 203 oraz Jaxon Blue Bird GT200 i się jeszcze waham który wybrać...