Autor Wątek: Hydrus Method Feeder Mould - NOWOŚĆ Browning 2015  (Przeczytany 17998 razy)

Offline mechanik2014

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
  • Ulubione metody: feeder
Witam wszystkich forumowiczów co sądzicie o podajniku browninga nowości na 2015 rok hudrus nethod feeder jego wymiary to 6x3cm forma sylikonowa jak drenan. jak sądzicie czy taka konstrukcja się sprawdzi?.

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 524
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
Odp: Hydrus Method Feeder Mould - NOWOŚĆ Browning 2015
« Odpowiedź #1 dnia: 03.01.2015, 17:23 »
Hmmm! wygląda innowacyjnie! Bardzo wysokie borty! Jak dotąd w żadnych koszykach nie stosowane!!Chciał bym zobaczyć foremkę do tego cuda i formowanie zanęty!!
Arek

Offline AdamuS

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 3
« Odpowiedź #2 dnia: 03.01.2015, 17:39 »
Hmmm toż to modyfikacja Korum...

elvis77

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 03.01.2015, 17:46 »
Witam wszystkich forumowiczów co sądzicie o podajniku browninga nowości na 2015 rok hudrus nethod feeder jego wymiary to 6x3cm forma sylikonowa jak drenan. jak sądzicie czy taka konstrukcja się sprawdzi?.

Witam.
To wygląda na zmodernizowaną wersję do pellet method feeder,lub do większych głebokości

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 981
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #4 dnia: 03.01.2015, 18:03 »
To wygląda na zmodernizowaną wersję do pellet method feeder,lub do większych głebokości
Też tak sobie pomyślałem, kiedy go zobaczyłem.

Może wart przetestowania.
Pozdrawiam
Mateusz

elvis77

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 03.01.2015, 18:06 »
Tylko czy jest już dostępny na rynku i jak cena?

Offline mechanik2014

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 05.01.2015, 23:14 »
Hmmm! wygląda innowacyjnie! Bardzo wysokie borty! Jak dotąd w żadnych koszykach nie stosowane!!Chciał bym zobaczyć foremkę do tego cuda i formowanie zanęty!!
foremka taka jak do drennana sylikonowa

Offline mechanik2014

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 05.01.2015, 23:57 »
adamus a łowiłeś może na taki podajnik jak na zdjęciu KORUM albo ktoś z forumowiczów? jak się spisuje taki podajnik? czy jednak preston i drennan będzie lepszy? jak możecie to opiszcie jakie są wasze spostrzeżenia, opinie na temat tych podajników

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 981
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #9 dnia: 06.01.2015, 00:07 »
adamus a łowiłeś może na taki podajnik jak na zdjęciu KORUM albo ktoś z forumowiczów? jak się spisuje taki podajnik? czy jednak preston i drennan będzie lepszy? jak możecie to opiszcie jakie są wasze spostrzeżenia, opinie na temat tych podajników
Ja łowiłem. Mam zarówno te podajniki, jak i foremki z Korum. Przyzwoity produkt. Nie mam zastrzeżeń. Trzyma ładnie towar. Jedynie nie używałem dołączonych Quick Change Beads z Korum, bo wolę nieco bardziej dopasowane łączniki.
Pozdrawiam
Mateusz

Offline mechanik2014

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 06.01.2015, 00:18 »
Ja łowiłem. Mam zarówno te podajniki, jak i foremki z Korum. Przyzwoity produkt. Nie mam zastrzeżeń. Trzyma ładnie towar. Jedynie nie używałem dołączonych Quick Change Beads z Korum, bo wolę nieco bardziej dopasowane łączniki.
Mateo a masz może jakieś porównanie co do prestona lub drennana co Ci się lepiej sprawdzało

Offline mechanik2014

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 06.01.2015, 00:20 »
Mateo a masz może jakieś porównanie co do prestona lub drennana co Ci się lepiej sprawdzało
oczywiście chodzi mo cały czas o korum i porównanie do powyższych

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #12 dnia: 06.01.2015, 00:25 »
Nie mam pojęcia jak sie sprawuje taki podajnik w wodzie - boczne ścianki moga troszeczkę przeszkadzać. Foremka wygląda OK. 
Browning wreszcie zrobil coś 'swojego'...;)

Mi nie przypomina Koruma. Korum jest odlany z jakiegoś cięzkiego tworzywa - i ma 'relingi' - ten tutaj boczne ścianki. Na pewno Browningowcy koła nie wymyślili, ich konstrukcja to wypadowa kilku innych wzorów. Podajnik może być skuteczny, jak równiez kryć wiele wad. Jak zobaczę go w sklepie to go obmacam ze wszystkich stron, jak znajdę jakiś artykuł to też napiszę tutaj.

Mechanik - w UK jak na razie nie ma tego podajnika w sprzedaży- nie widziałem żadnego arykułu o nim. Prawdopodobnie coś się pojawi na wiosnę. Teraz aby zaistnieć na rynku method feederowym w UK trzeba naprawde zaskoczyć pozytywnie. Może im sie uda? Na Browninga miejscu promowałby ten produkt w Europie, w Polsce na przykład... Powinien byc na Rybomanii, nieprawdaż?

Lucjan

elvis77

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 06.01.2015, 00:28 »
Bo,może tak jak rozważaliśmy z Mateo jest robiony pod pellet,mielonkę lub na większe głębokości.
Ale bez jakiejkolwiek informacji od producenta trudno cokolwiek wymyślić.  :(

Ryba1987

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 06.01.2015, 09:57 »
Dobrze że te browningi będą w wersjach 20, 30, 50, 80 gramowych :)
Klik

Ktoś w ogóle łowił na TO
Pierwsze widze i myśle czy nie by zainwestować :) Myślę że te lotki mogą poprawić trajektorię lotu i zwiększyć odległość rzutu :) Prosiłbym o opinię Panowie co o tym myślicie/jak się sprawuję jeśli używacie :)