Autor Wątek: Karma dla ryb karpiowatych z Allegro jako zanęta  (Przeczytany 4872 razy)

Offline kmc23

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 13
  • Ulubione metody: feeder i spinning
Witam serdecznie. Może ktoś z was używa, bądź zna opinie na jej temat?. Cena 55zł za 25kg wydaje się być dość ciekawa. Do wyboru granulat 3,5 mm oraz kruszonka. Pytanie, czy nadaję się ona do nęcenia karpiowatych, czy nie przesyci ich zbytnio? Proszę o opinie. Pozdrawiam. :)
http://allegro.pl/karma-pokarm-pasza-zaneta-dla-na-ryby-karpi-25kg-i5533796933.html
Rano nie brały, potem przestały.

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
Odp: Karma dla ryb karpiowatych z Allegro jako zanęta
« Odpowiedź #1 dnia: 12.05.2016, 22:21 »
Nie wiem czy jest sens się w to pakować. Granulat to takie niewiadomo co, może być OK jak go zmielisz i dodasz do zanęty, nada się do spodowania. Ale do takiego zwykłego łowienia - nie za bardzo. Niestety mielenie to kosztowna i pracochłonna rzecz. Jak już to kupiłbym z 5 kilo, ale 25 - to trochę dużo.
Lucjan

Offline kmc23

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 13
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #2 dnia: 12.05.2016, 22:37 »
Nie wiem czy jest sens się w to pakować. Granulat to takie niewiadomo co, może być OK jak go zmielisz i dodasz do zanęty, nada się do spodowania. Ale do takiego zwykłego łowienia - nie za bardzo. Niestety mielenie to kosztowna i pracochłonna rzecz. Jak już to kupiłbym z 5 kilo, ale 25 - to trochę dużo.
Pytam, gdyż kupuję inną rzecz od tego sprzedawcy i karmę wziąłbym przy okazji;) Biorąc pod uwagę Twoją sugestię, wezmę worek 5kg. Zobaczę co jest co;) Mam staw, zobaczę jak zareagują na to rybki. Pozdrawiam.
Rano nie brały, potem przestały.

Offline Michał Mikuła

• Ekspert
  • Reputacja: 118
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 13.05.2016, 11:01 »
Ja z kilkoma osobami z forum zamówiłem teraz pellet Aller Aquahttp://allegro.pl/pellet-aller-aqua-primo-2-mm-1-kg-tonacy-i6144040388.html. To jest pokarm dla ryb ale dużo osób go sobie chwali, cena bardzo atrakcyjna :)
Michał

Karp: 11 kg; 10 kg
Leszcz: 55 cm - 2,7 kg
Jesiotr - 105 cm
Karaś srebrzysty: 32 cm
Lin: 43 cm

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #4 dnia: 13.05.2016, 11:10 »
Pellet jest OK, granulat nie za bardzo...
Lucjan