Rivka ale ciężko z dostępnością
http://www.fishingfanatics.pl/wedka-rive-r-f6-medium/Sphere bomb ma bardzo czułe szczytówki ale duży zapas mocy, jak chcesz coś mega ultra delikatnego to raczej bym z długości schodził i spojrzał na kije 2.4 m - tam jest mega fajny speedmaster ax commercial ze szczytówką 0.25oz także jak to ktoś tutaj fajnie ujął - pokazuje jak mucha na żyłce siada

Wczoraj łowiłem na acolyte ultre 9ft (10ft też jest) i jest mega wykałaczka, karpikowi około 3-4kg na spokojnie dała radę

Jak chcesz super mega ultra delikatnego kija to może by zaadoptować odległościówkę do tego?
SPHERE HOT ROD SILVER EDITION 3.45M 0-5G, wziął mi karp 5kg + to myślałem że kołowrotek się nie zatrzyma a kij w pałąk tak wygięty że czułem jak się minimalnie kołowrotek w uchwycie przesuwa. Ewentualnie jeszcze delikatniejsza (z wklejaną szczytówką (!) ) jest rive r-waggler design 360/1-4, tutaj jak mi karaś 20cm przyjął to nie mogłem go od dna oderwać

Z 10cio stopowych najdelikatniejsze które ja mam to acolyte ultra, speedmaster ax commercial, sphere, team daiwa commercial (pomarańczowa wersja) - tutaj jest 2,9ft. Aktualnie jeszcze czekam na guru aventusa 10ft

Ale on ponoć w lipcu ma się pojawić dopiero