Autor Wątek: Mój zestaw przynęt do metody  (Przeczytany 8682 razy)

Offline email

• Ekspert
  • Reputacja: 30
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Mój zestaw przynęt do metody
« Odpowiedź #15 dnia: 17.05.2016, 21:48 »
Jak chodzi o zwykły zestaw gruntowy(feederowy) to polecam ci zestaw helikopterowy.
Poczytaj o tym na forum, albo obejrzyj filmiki Luk'a albo jak chcesz mogę ci opisać co zrobić i co kupić.
Metoda helikopterowa jak dla mnie jest prawie tak samo precyzyjna, co do umieszczania przynęty jak methoda i rzadko kiedy się plącze. Bardzo dobra alternatywa jeśli nie ma możliwości na methode.
Do tego zestawu używam tej samej zanęty jak do methody.
Mateusz "Majcher"

Offline Radek

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 24
  • Dzielimy się wiedzą
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #16 dnia: 17.05.2016, 22:08 »
Pellet slow sinking nuggets to miękka przynęta haczykowa która po 10 minutach w wodzie zamieni się w miękką maź. Idealny do tyczki. Do metody nie.
Moim skromnym zdaniem i nie tylko moim, jest to bardzo dobra przyneta do metody wlasnie. Szybko pracuje, dobry kolor i zapach.
Minusem jest demontaż przynety, brudzi ręce i b. ciężko schodzi...
Ja tne w pół i zakladam dwa kolory na włosie.
U mnie sie sprawdza.

R.

Dzielimy się wiedzą

Offline Radek

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 24
  • Dzielimy się wiedzą
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #17 dnia: 17.05.2016, 22:34 »
Uważam ze na poczatek dobry pomysł to foremka i podajnik Prestona 30 gr. Nawet jak Ci nie wyjdzie miks metodowy to przycisk w foremce Prestona wycisnie wszysko. W Drennanach miks bądź zaneta (jak zwal tak zwal) musi byc przygotowana poprawnie, bo bedzie sie to wszystko rozlatywalo podczas próby wyjecia z foremki.
Co do głębokości, to do 3 metrow spokojnie możesz ładować podajnik do metody... aby być pewnym ze podajnik dotrze na dno w "całości" mozesz dać do zanety wiecej wody ale z umiarem.
Co do zestawów klasycznych to polecam post Stasia: http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=2764.0
Ja sugeruje zestaw In Line i niesymetryczną pętlę.

Najlepiej jak sam, metoda prób i błędów wypracujesz dla siebie rozwiązanie.
R.
Dzielimy się wiedzą

Offline tomekfisch

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #18 dnia: 18.05.2016, 17:50 »
Jak chodzi o zwykły zestaw gruntowy(feederowy) to polecam ci zestaw helikopterowy.
Poczytaj o tym na forum, albo obejrzyj filmiki Luk'a albo jak chcesz mogę ci opisać co zrobić i co kupić.
Metoda helikopterowa jak dla mnie jest prawie tak samo precyzyjna, co do umieszczania przynęty jak methoda i rzadko kiedy się plącze. Bardzo dobra alternatywa jeśli nie ma możliwości na methode.
Do tego zestawu używam tej samej zanęty jak do methody.
[/qE

Email mozesz mi napisac na czym polega ta technika,co musze kupic i jak lowic ? masz jakis art o tym ? pozdawiam

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2239
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #19 dnia: 18.05.2016, 18:15 »
Tomku, odrobina wysiłku. Już mnóstwo napisano o tym na forum, a Luk na wielu filmikach pokazywał. Wybierz taki z nazwą helikopter w tytule i wszystko będziesz miał podane na tacy ;)
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!