Autor Wątek: Parasol do 200 zł  (Przeczytany 2880 razy)

Offline Prophet2

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 4
Parasol do 200 zł
« dnia: 24.05.2016, 20:27 »
Witam

Interesuje mnie parasol ze ścianami bocznymi  na dwie osoby. I teraz jaki polecacie jaki używacie może ma ktoś z was na sprzedaż. 

Dzięki i pozdrawiam :)

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Offline Ścigacz

• Ekspert
  • Reputacja: 139
  • No fish no fun :)
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Parasol do 200 zł
« Odpowiedź #1 dnia: 24.05.2016, 21:02 »
W swoim arsenale mam 2 parasole, jeden jaxona z boczną osłoną i daiwe infinity flatback. Jaxona używam tylko i wyłącznie na zawodach jako miejsce odpoczynku dla sędziego. Szwy szybko się rozeszły, zamek od ściany bocznej się rozwalił, sztyca się od wiatru wygieła i generalnie nie polecam takiego zakupu. Natomiast daiwa nie posiada ścian bocznych ale ma oczka i 2 szpilki gwintowane do zrobienia z niego brolly. Jest solidnie zrobione i materiały są dobre gatunkowo. Daiwe używam prawie na każdym wypadzie na rybki gdzie jest potrzebna i jeszcze mnie nie zawiodła. Nie ukrywam, że aktualnie ceny rynkowe daiwy to jakieś 300 zł a jaxona z poszyciem bocznym to około 230 zł ale osobiście wolał bym dołożyć i wybrać daiwe. Ceny podałem tak mniej więcej jak kojarzę ze sklepów gdzie robiłem zakupy.

Offline fEeDeReK

• Ekspert
  • Reputacja: 61
  • Wędkuj, a będą ryby :))))
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #2 dnia: 25.05.2016, 09:05 »
Za tą kwotę to raczej nie kupisz dobrego parasola ;)
Feeder & spinning

Offline jean72

• Ekspert
  • Reputacja: 50
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 25.05.2016, 10:07 »
Parasoli miałem 3 sztuki ostała się jedna, Pierwszy za 120 zł beż ścianek - porażka jakaś szmatka po deszczu i wietrze wszystko sie rozeszło, drugi za 220 zł ze ściankami niby troszke lepszy materiał ale też widziałem że szału nie ma po pierwszym użytkowaniu poszedł na "tablicy" dołożyłem i kupiłem w hurtowni za 265 zeta gumowany ze ściankami - używam 2 sezon i jest ok . Kupowałem w Sosnowcu przy hurtowni Elegant była mała hurtownia gościu sam sprowadzał towar z Chin.
Szukaj gumowanego i sprawdz mechanizm rozkładania lubią być awaryjne .
Takie jest moje zdanie na ten temat i nikt nie musi się z nim zgadzać

Offline Doczu

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 03.07.2016, 17:38 »
Nie polecę raczej nic w cenie do 200. Nie rób tego błędu i nie kupuj bo to zazwyczaj badziew.
Sam kupiłem taki za 160 PLN i jest porażka. Pierwszy rozszedł sie na szwach po majowym weekendzie spędzonym nad wodą :( Wymieniono mi na nowy (choć łatwo nie było wymóc na sprzedawcy wymianę). Ten nowy właśnie użyłem w trakcie tego weekendu i szwy trzymają, ale cieknie jak sito. Po ok 1,5h opadu pojawiają się pierwsze krople na przeszyciach. Nad ranem przeciekał już na powierzchni całej czaszy :rain:. Już wiem że następny parasol to będzie coś porządnego.

Offline boruta

• Ekspert
  • Reputacja: 182
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #5 dnia: 03.07.2016, 18:00 »
http://takaryba.com/230,quantum-radical-parasol-mega-brolly-7m.html tu jest quantum radical za 239 w promocji sam taki zamówiłem wczoraj.  Chyba warto dołożyć te parę złotych,  na dwie osoby będzie super.  Chyba że Caperlan z Decathlona  za 159 zł ale  jest dużo mniejszy.
Paweł

Offline bartekmat

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 5
« Odpowiedź #6 dnia: 05.07.2016, 21:33 »
Posiadam parasol quantum radical mega brolly, zakupiłem na obecny sezon. Parasol solidnie wykonany, rurki z nierdzewki, duża powierzchnia czaszy, trochę brakuje boków przy zacinającym deszczu. Wcześniej używałem jaxona, wytrzymał 5 sezonów, materiał czaszy i boków był ok, ale rurki już nie, po pierwszym wyjeździe strzeliła aluminiowa rurka i musiałem ja dorobić.

Offline Novac

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 9
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #7 dnia: 05.07.2016, 22:26 »
Posiadam już chyba ze 4 lata taki parasol.
https://zakupywedkarskie.pl/pl/p/Parasol-wedkarski-z-tylna-scianka-wielkosc-250-cm/1269

Szczerze powiedziawszy to chyba ani razu nie korzystałem z bocznej ścianki. Parasol jednak polecam, ponieważ jest solidny, do dzisiaj nie cieknie na szwach. Za te cenę raczej nic lepszego nie kupisz. Drugi raz też bym go kupił.
Damian

Offline Doczu

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 05.07.2016, 22:27 »
Koledzy... tylko jest jedna sprawa. To, co kilka lat temu było ok, nie musi być obecnie dobre. Niestety, jakość produktów spada znacznie :(