Autor Wątek: Zanęty MVDE Supercarp Fishmeal, Complete Carp Food  (Przeczytany 3587 razy)

Offline wojciu1

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 15
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
Witam! Czy ktoś z forumowiczów stosował którąś z tych zanęt może o nich coś więcej powiedzieć?
Supercarp Fishmeal: W opisie "Nowoczesna zanęta gruntowa opracowana na bazie mączki rybnej, jest bardzo lubiana przez karpie i leszcze."
Ciekaw jestem co warta jest ta zanęta i czy warto byłoby dodać ją do mixu zamiast DB lub MMM?

Drugą zanętą o którą chciałem zapytać jest MVDE Complete Carp Food. "Kompletnie nowa, innowacyjna koncepcja zanęty karpiowej. Jest czystą, skoncentrowaną paszą bez jakichkolwiek dodatków. Składa się z 8 składników: mączki rybnej, krewetek, zmielonych pelletów i kulek proteinowych, kukurydzy, płatków rybnych, konopi i enzymu trawiennego Betaina HCL". Opis wydaje się ciekawy, teoretycznie do miksu też mogłaby się nadać..
Pozdrawiam,

Wojtek

Offline sebo6050

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 2
Odp: Zanęty MVDE Supercarp Fishmeal, Complete Carp Food
« Odpowiedź #1 dnia: 28.05.2016, 05:57 »
Sam jestem ciekaw czy ktoś stosował ,nadmiernie tylko ,że testerzy Matrix z UK na paru filmikach stosują te zanęty oraz pelet MVDE

Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka

Offline grzegorz07

• Ekspert
  • Reputacja: 62
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #2 dnia: 28.05.2016, 12:30 »
Raz kupiłem prawdopodobnie Supercarp Fishmeal jasna  rybnym zapachu ma grubsze frakcje mieliłem ją wcześniej przesiewałem na sicie bo ma gniecione ziarna kukurydzy. Myślę że możecie próbować mi pasowała .

Offline phelps88

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 7
« Odpowiedź #3 dnia: 28.05.2016, 16:54 »
Witam, używam Complete Carp Food na wodach PZW z bardzo dobrym skutkiem (karpie, leszcze). Zanęta ciemna o przyjemnym zapachu rybnym. Widoczne są w niej ziarna konopi choć jest dobrze zmielona. Dobrze klei do methody idealna,  ale trzeba uważać z wodą.  Z czystym sumieniem polecam. Łowie nią cały rok,  ale przez swój kolor jest bardzo dobrą alternatywą na chłodne pory roku - wczesna wiosna i jesień. :)

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2224
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #4 dnia: 28.05.2016, 17:02 »
http://www.mfish.pl/zaneta-marcel-van-den-eynde-complete-carp-food-id-270
Kto pierwszy, ten lepszy. Mam za dużo towaru w szafie, a za mało czasu w tym sezonie. Inaczej bym kupił...
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 984
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #5 dnia: 28.05.2016, 17:17 »
Powód wyprzedaży: "TERMIN WAŻNOŚCI 29.04.2016".

Nie takie terminy się w życiu przekraczało :)

Jacek