Autor Wątek: Shimano Beastmaster, Drennan S7  (Przeczytany 2426 razy)

Offline Piotrzdz

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Shimano Beastmaster, Drennan S7
« dnia: 31.05.2016, 14:58 »
Witam. Chciałbym poruszyć wątek dwóch feederów,a mianowicie  Drennan Paddle Chucker z serii S7 o długości 330 cm i  Shimano Beastmastera o podobnych parametrach. Łowię na metodę na płytkim łowisku, gdzie dominuje karp i leszcz, od biedy trafi się karaś. W tym roku postanowiłem dokupić kolejne wędzisko. Jakie są Wasze opinie na temat wyżej wymienionych kijów. Jestem otwarty na inne propozycje. Pozdrawiam.

Offline Ścigacz

• Ekspert
  • Reputacja: 139
  • No fish no fun :)
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Shimano Beastmaster, Drennan S7
« Odpowiedź #1 dnia: 31.05.2016, 15:06 »
Nie mam doświadczenia z tymi wędkami, ale używam quivera Ultegry 3,2 m do 50 g i jest rewelacyjny. Nie wiem, czy jeszcze jest dostępny w Askarii, ale kosztował 485 zł i za tę cenę, sądzę, że lepszej wędki się nie kupi :)
A jest to starsza wersja Ultegry, najlepsza seria tych wędzisk :)

Offline Piotrzdz

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 31.05.2016, 15:10 »
Dzięki za odpowiedź :D, zapomniałem dodać, że nie chcę wydać więcej niż 500 - 600 zł.

Offline Ścigacz

• Ekspert
« Odpowiedź #3 dnia: 31.05.2016, 15:15 »
Ja posiadam 4 wędziska Ultegry. 2 szt quiverów i 2 szt 3.66 do 90 g, i są rewelacyjne. Stara seria rządzi, te nowsze nie są już tak dobre ale łatwiej je można kupić. Starsze serię są jeszcze dostępne w niektórych sklepach i Askarii jest tego przykładem. Swoje quivery u nich brałem ;)

Offline masters

• Ekspert
  • Reputacja: 30
« Odpowiedź #4 dnia: 31.05.2016, 15:57 »
Nie mam doświadczenia z tymi wędkami, ale używam quivera Ultegry 3,2 m do 50 g i jest rewelacyjny. Nie wiem, czy jeszcze jest dostępny w Askarii, ale kosztował 485 zł i za tę cenę, sądzę, że lepszej wędki się nie kupi :)
A jest to starsza wersja Ultegry, najlepsza seria tych wędzisk :)

Ja posiadam 4 wędziska Ultegry. 2 szt quiverów i 2 szt 3.66 do 90 g, i są rewelacyjne. Stara seria rządzi, te nowsze nie są już tak dobre ale łatwiej je można kupić. Starsze serię są jeszcze dostępne w niektórych sklepach i Askarii jest tego przykładem. Swoje quivery u nich brałem ;)

Mogę w 1000% potwierdzić to co pisze Ścigacz, mam quivera 3.20 i feddera 3.66 do 90g, nie zamienił bym tych wędek za żadne inne. Quivera tez kupowałem w Askari, ostatnio szukałem jej dla znajomego, ale w Askari były nie dostępne, miał dzwonić do nich, ale nie wiem jak to sie skończyło. Jak by sie znowu pokazały to z chęcią kupie następna, nie ma co sie czaić bo sprzęt I klasa ;)

Co do BeastMastera to bawiłem sie seria CX, tyle ze 2.44 , wędeczka tez jest super i na jesień ja na pewno kupie do dłubania białej ryby w trudno dostępnych miejscach.
Shimano Super Ultegra AX 12`+ Shimano Twin Power 4000HG, Shimano Super Ultegra AX 10,6` + Shimano Sustain 4000FG, Matrix Superbox S36.

Offline Ścigacz

• Ekspert
« Odpowiedź #5 dnia: 31.05.2016, 16:08 »
2.44 hmmmm....

Offline cezarym

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 15
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #6 dnia: 31.05.2016, 19:02 »
Ja posiadam BeastMaster dx 2,7 - 3,3m (z dopałką) 80g, wedka półparabola, może progresywna,sam nie wiem, ale ryb nie gubi. :) Zawsze nad wodę zabieram ja że sobą.

Pozdrawiam Czarek

Pozdrawiam
Czarek

Offline masters

• Ekspert
  • Reputacja: 30
Shimano Beastmaster, Drennan S7
« Odpowiedź #7 dnia: 31.05.2016, 19:31 »
2.44 hmmmm....

Nom 2.44 tak jak pisałem, lubię wędkować w cieżko dostępnych miejscach, a prawie zawsze sam sobie robie miejscówkę gdzie miejsca jest bardzo mało, a taka długość bedzie super :)

Oczywiście to nie jest moja propozycja dla autora tylko wypowiedz nt CX ze sa super :) ale jednak ultegry sa genialne
Shimano Super Ultegra AX 12`+ Shimano Twin Power 4000HG, Shimano Super Ultegra AX 10,6` + Shimano Sustain 4000FG, Matrix Superbox S36.

Offline Ścigacz

• Ekspert
« Odpowiedź #8 dnia: 31.05.2016, 19:44 »
Zaskoczyła mnie ta długość bo się nigdy z nią nie spotkałem, oczywiście przy pickerach czy tym podobnym sprzęcie ;)

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #9 dnia: 31.05.2016, 19:46 »
A ja mam puddle chuckera kombinacyjnego 3- 3.30 metra, i jest to po prostu rewelacja. Zmienia się długość  bez rozbrajania zestawu, dodatkowo w komplecie jest pokrowiec i rzepy, dzięki czemu ten kijek jest z kołowrotkiem u mnie i jest gotowy do łowienia. Jeżeli chodzi o samo łowienie - to jak to u Drennana - wysoka jakość :D
Lucjan

Offline Piotrzdz

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 31.05.2016, 20:09 »
Dzięki za opinie ;), Drennanem machałem na sucho - robi wrażenie, ale mam jeszcze ochotę zobaczyć, jak się prezentują quivery Shimano. I tu mam problem, bo nie mam w pobliżu możliwości dotknięcia tego wędziska ::)