Autor Wątek: Fotel Cuzo Elektrostatyk - zdjęcia fotela po przeróbkach chałupniczych  (Przeczytany 33364 razy)

Offline iras-m66

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 13
  • Ulubione metody: waggler i feeder
fajnie to zorganizowane.. :)
Powiedz mi jak Ci się łowi na jednego "arma" i dwie wędki? sam się przymierzam do takiego rozwiązania, ale jakoś nie mam przekonania. Tylko widzę, że Ty masz arma na dwa mocowania. Ja mam tylko tego prostego z prestona :)
[/quote]
Nie wiem na ile sztywne jest pojedyńcze ramię Prestona, przy moim Matrixie działa bardzo dobrze. Pewnym problemem jest zahaczanie kołowrotka wewnętrznej wędki o ramie. Tulipany załatwiają sprawę (przynajmniej częsciowo) i zabezpieczają przed kąpielą wędki.

Jak holujesz rybę i podbierasz kiedy masz branie na tej wędce z prawej strony?
Oraz czy przy agresywnym braniu nie przesuwa Ci się wędzisko?
Przy umieszczeniu wszystkiego na jednej nodze całosć oczywiscie się obraca wokół niej, również przy agresywnym braniu, co nie oznacza że to przeszkadza. Poza tym jest jeszcze łowiący i jego refleks. A przy braniu z prawej strony możliwość obrócenia ramienia pomaga i ułatwia operację podebrania.
 Co do karuzeli Stonfo-fajna bo po złożeniu mała, pudełka w srodek i do torby :-)

p.s. przepraszam za błąd, chochlik komputerowy, a musiałem przerwać modyfikację wpisu :-((
Złów i wypuść (choćby po to, by mieć co łowić w przyszłości)
Irek

Offline raffau

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 11
u mnie kelner stonfo sprawdza się znakomicie! stabilnie i wygodnie, miałem tylko jeden problem, otóż dokrecałem go do ramienia od jaxona i łączył się tak skutecznie ze potrafił wykręcić z kelnera gwint i rozłożyć go na części pierwsze, ale odrobina smaru załatwiła problem:) teraz wszystko jest mega zorganizowane

Offline fEeDeReK

• Ekspert
  • Reputacja: 61
  • Wędkuj, a będą ryby :))))
  • Ulubione metody: feeder i spinning

Jak holujesz rybę i podbierasz kiedy masz branie na tej wędce z prawej strony?
Oraz czy przy agresywnym braniu nie przesuwa Ci się wędzisko?
Przy umieszczeniu wszystkiego na jednej nodze cało

co znaczy cało? ;)
Feeder & spinning

Offline iras-m66

...jak dopisałem do wpisu, chochlik kompa-pisząc na macku zmiękczając "s" wysyła mi wiadomosć. Stąd n.p. "wiadomosć" piszę w takiej formie :( O:)
Irek

Offline Michał Mikuła

• Ekspert
  • Reputacja: 118
    • Galeria
Też mam ramię na dwie wędki i nic mi się nie obraca. Trzeba po prostu mocno dokręcić, a że mam wymienione nakrętki gwiazdkowe na śrubę z oczkiem to wkładam w to szczypce i robię dźwignię.
Jak łowię w lewo i mam branie na prawej wędce to albo prowadzę rybę bardziej w prawo i podbieram albo wykorzystuję długość sztycy (3m) i podbieram za żyłką lewej wędki. Najlepiej jednak łowić jedna w prawo, a druga w lewo i nie ma problemu :)
Michał

Karp: 11 kg; 10 kg
Leszcz: 55 cm - 2,7 kg
Jesiotr - 105 cm
Karaś srebrzysty: 32 cm
Lin: 43 cm

Offline Geo

• Ekspert
  • Reputacja: 102
    • Galeria
Moje adaptacje do CUZO:

Sebastian

Offline raffau

• Aktywny użytkownik
Przede wszystkim piękne miejsce do łowienia, jest klimat, pozazdrościć :)

Offline iras-m66

Muszę zgodzić się z przedmówcą, piknie jest :)
Irek

Offline kamil1989

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 4
  • Ulubione metody: method feeder
Mam pytanie co do akcesoriów.
Nie chciałbym wydawać furę kasy na dodatki do krzesła, wiec postanowiłem skorzystać z najtańszej rozbudowy z jaxona w sklepie drapieżnik.

Pytanie jest nastepujace:
Czy te ramie jest ok?
http://sklepdrapieznik.pl/sklep/kosze-wyczynowe-i-wyposazenie/17776-ramie-traper-8040cm.html

2. Czy na fajkach musi być ten neopren?

3. Jaka końcówkę użyć na ramie na 2 wędki

4. Jaka polecacie tacke na przynęty najlepiej żeby dało sie ustawić jakieś pudelka do przynęt prestona lub cokolwiek może tańszego.

Z gory dzieki za odp

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka

Offline kamil1989

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 4
I jeszcze jedno czy to ramie kwadrat jest w zestawie z krzeslem czy odzielnie trzeba kupic?

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2223
  • MFT
Idealnie skonstruowane centrum dowodzenia. Marzę o czymś takim. Zapiszę sobie link nawet do Twojego postu ;) :thumbup:
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline raffau

• Aktywny użytkownik
Mam pytanie co do akcesoriów.
Nie chciałbym wydawać furę kasy na dodatki do krzesła, wiec postanowiłem skorzystać z najtańszej rozbudowy z jaxona w sklepie drapieżnik.

Pytanie jest nastepujace:
Czy te ramie jest ok?
http://sklepdrapieznik.pl/sklep/kosze-wyczynowe-i-wyposazenie/17776-ramie-traper-8040cm.html

2. Czy na fajkach musi być ten neopren?

3. Jaka końcówkę użyć na ramie na 2 wędki

4. Jaka polecacie tacke na przynęty najlepiej żeby dało sie ustawić jakieś pudelka do przynęt prestona lub cokolwiek może tańszego.

Z gory dzieki za odp

kolego ja u siebie używam dwoch takich ramion, ewentualnie jesli nie mam miejsca to dwie wędki na jednej też dają radę, również mam akcesoria jaxona i uważam że to idealne wyjście a właściwie relacja ceny do jakości:) mam fajkę zarowno bez jak i z neoprenem i ta druga znacznie lepiej się sprawuje, dolniki wędek są dużo stabilniejsze na neoprenie, zwlaszcza jak masz korek a pamietaj że neopren jest lekko karbowany. Końcówek na dwie wędki jest zatrzęsienie ale mnie sie podoba najbardziej neopren taki z gwintem na środku ale mozliwosci jest od groma, buzz bar z gwintami, pojedyńcza prostokątna podpórka, feederowe łukowe itd...no co tam chcesz albo na co masz zasoby. Nie wiem o jakiej kwadratowej ramie mówisz, dostajesz fotel i tyle, chyba że masz na myśli dodatki z wersji testowej ale one nie są już dołączone do zestawu. Co do pudełek to ja jestem wielkim zwolennikiem karuzeli od stonfo czy innej firmy: miejsca sporo, transport prosty organizacja super, na forum popularne są też półki caperlana ale nie mam do nich dostępu, z reszta nie są mi potrzebne skoro mam karuzele, nie zabieram ze soba 20 przynęt do testowania. Gdybym się uparł to dołączył bym jakąś małą półkę na jakieś szczypce, telefon kubek czy coś....ale to już każdy indywidualnie wie jaka jest jego definicja organizacji, pozdrawiam:) 

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
  • Ulubione metody: feeder
Geo super zorganizowane miejsce masz  ;D. O takie fotki chodzi mi w tym temacie 👍  :thumbup:
Krzysztof

Offline kburza

• Reputacja: 8
A powiedzcie mi jakie macie patenty na przenoszenie krzesła na dalsze zasiadki od parkingu ??:P tak żęby się ze wszystkim zabrać na raz :P
Szelki jakieś macie czy po prostu w rękę i do przodu :D ??
---- Catch & Release ---
                                     --- NO KILL ---
Pozdrawiam, Krzysiek.

Offline FilipJann

• Ekspert
  • Reputacja: 191
    • Galeria
A powiedzcie mi jakie macie patenty na przenoszenie krzesła na dalsze zasiadki od parkingu ??:P tak żęby się ze wszystkim zabrać na raz :P
Szelki jakieś macie czy po prostu w rękę i do przodu :D ??
Ja osobiście ćwiczę bicka 8) :P w łapę i idę... Choć łatwo nie jest :-\
Have fun.
Do what makes you happy.
And, ignore anyone who says you fish too much.
Life is too short to listen to those who don't respect your passion.

Filip! :)