Jakiś czas temu pojawiły się w Polsce produkty z oferty Evezet. Kiedyś przygarnęliśmy kilka paczek na próbę i okazały się robotne. Obserwując zawodników na zawodach Sensas Challenge widziałem, że kilka osób miało mieszanki przygotowane na produktach Evezet.
Marka w Polsce dopiero raczkuje ale podpytałem kilka osób i dostałem info, że warto.
Po kilku wypadach nad wodę muszę stwierdzić, że zanęty pachną świeżo i nie spotkałem w paczce żadnych śmieci. Te kilka sztuk, które używałem pięknie się ze sobą komponują przy mieszaniu zapachów. Nie wiem czy Holendrzy specjalnie dobierają paletę smaków i zapachów tak, żeby wszystko ładnie się dopełniało? Dodatki, np. kolendra pachnie jakoś bardziej intensywnie. Dokładnie tak samo pachniało u rodziców w kuchni kiedy ojciec mielił kolendrę o 3 w nocy i wybierał się na leszcze.
Mam zamiar trochę czasu poświęcić na Evezet bo są inne niż to co do tej pory było na sklepowych półkach a cena bardziej przystępna niż Sonu, BT czy nawet Sensas. Pierwsze testy na żwirowni w Rzeszowie (kiedyś woda PZW a teraz przejechana sieciami i zostawiona sama sobie - uwielbiam takie wody

) pozytywne bo ryby szybciej wchodziły w mieszanki Evezet niż w te, które wcześniej używałem. Może uda się zrobić film z łowienia na tej wodzie

Ktoś używał Evezet? Macie jakieś sprawdzone mieszanki?
Takie info może przyspieszyć proces poznawania nowego od początku

Będę wdzięczny!