Autor Wątek: Kontakt z PSR  (Przeczytany 22795 razy)

Offline fEeDeReK

• Ekspert
  • Reputacja: 61
  • Wędkuj, a będą ryby :))))
  • Ulubione metody: feeder i spinning
Odp: Kontakt z PSR
« Odpowiedź #15 dnia: 14.06.2016, 10:49 »
Ale po co inwestować kase w "społeczniaków" , którzy w gruncie rzeczy nic nie mogą zrobić
Feeder & spinning

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #16 dnia: 14.06.2016, 11:53 »
PSR u mnie działa  prężnie.  Z reguły są to partole mieszane 2 PSR i funkcjonariusz policji. Często ich widzę i znają się na robocie. (Pozdrawiam z Łowicza). Niestety nie przeskoczą braków  kadrowych. Jest ich za mało. Mimo iż starają się to nadrobić jest to syzyfowa praca. Szacunek dla waszej roboty panowie.
Marcin

Offline koras

• Ekspert
  • Reputacja: 196
  • Więcej sprzętu niż talentu :D
« Odpowiedź #17 dnia: 14.06.2016, 12:27 »
PSR u mnie działa  prężnie.  Z reguły są to partole mieszane 2 PSR i funkcjonariusz policji. Często ich widzę i znają się na robocie.

Pozazdrościć. U mnie od jakiś 5-6 lat z PSR jest jak z UFO. Podobno ktoś gdzieś kiedyś widział, ale nie znam osobiście takiej osoby, na własne oczy nie widziałem, nie ma śladów ich działalności i nie wiadomo, czy w ogóle istnieją.
Marcin

Offline kburza

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 8
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #18 dnia: 14.06.2016, 12:31 »
kburza
Na jakiej podstawie poddałeś się taim sugestiom ? facet pokazał blache SSR, bO NIE KTÓRZY TUTAJ MYLĄ TE DWIE POZYCJE.

Dopóki mi taki strażnik nie pokaże swoich dokumentów to ja mu swoich nigdy nie pokazuje.

Wszak , rzadki widok SSR LUB PSR.

Wżyciu bym nie otwieram takim frajerom bagażnika i pokazywał siatki ;), a jeszcze jak jeden z nich był na bani to mogli by mnie nie ładnie mówiąc w du.. pocałować.

Najgorsze jest to , że w tych szeregach społeczników są prawdziwi kłusole i to potrafią w biały dzień ściągać paliki.
Swojaków się nie czepiają , a ludzi potrafią straszyć policją,PSR,sądem koleżeńskim.

Oczywiście wylegitymował się dokładnie jako PSR a siatkę pokazałem mu żeby mi nerwów nie psuł i dał już spokój :)
A ten drugi to jakiś lokalny żulek z karta pzw ten sie trzymał na szczęście z daleka bo się chyba obawiał mojej reakcji :D

A co do wniosku do ZG PZW popieram, i najlepiej jak by to była grupa osób które akurat nie pochodzą z danej miejscowości gdzie się łowi bo wiadomo sąsiada nie ukara :/
---- Catch & Release ---
                                     --- NO KILL ---
Pozdrawiam, Krzysiek.

Offline robal

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #19 dnia: 14.06.2016, 12:53 »
A może trzeba odejść od modelu SSR , i na akweny szczególnej troski wynajmować firmy ochroniarskie? ;D

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2225
  • MFT
« Odpowiedź #20 dnia: 14.06.2016, 13:04 »
A może trzeba odejść od modelu SSR , i na akweny szczególnej troski wynajmować firmy ochroniarskie? ;D
Od dawna o tym piszę. "Renoma" jak w pociągach raz-dwa dziennie i po tygodniu byłby porządek.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
« Odpowiedź #21 dnia: 14.06.2016, 13:08 »
O! O! To jest myśl
Marcin

Offline kburza

« Odpowiedź #22 dnia: 14.06.2016, 13:12 »
A jak by nie rozumieli to biała pałka z lat 80 zomo i wpierdziel :D ale jak by było tak 1 czy 2 razy dziennie to uciekali by w popłochu z wód PZW i tak po 1000 zł kary najlepiej i żeby nie mogli odrobić tego społecznie tylko zapłacić i to by nauczyło co niektórych :)
---- Catch & Release ---
                                     --- NO KILL ---
Pozdrawiam, Krzysiek.

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • MFT
« Odpowiedź #23 dnia: 14.06.2016, 13:23 »
A jak by nie rozumieli to biała pałka z lat 80 zomo i wpierdziel :D ale jak by było tak 1 czy 2 razy dziennie to uciekali by w popłochu z wód PZW i tak po 1000 zł kary najlepiej i żeby nie mogli odrobić tego społecznie tylko zapłacić i to by nauczyło co niektórych :)
Nie potrzebne żadne pały. 300 zł kary dwa razy (bo za pierwszym razem na pewno nie dotrze) z rzędu, zapewne dwa dni z rzędu, i problem w magiczny sposób rozwiązany.
Krwawy Michał

Offline kburza

« Odpowiedź #24 dnia: 14.06.2016, 13:27 »
Taka kara też by była odpowiednia popieram :) ale cieżko by było żeby co dziennie kontrolowali :/
---- Catch & Release ---
                                     --- NO KILL ---
Pozdrawiam, Krzysiek.

Offline koras

• Ekspert
  • Reputacja: 196
  • Więcej sprzętu niż talentu :D
« Odpowiedź #25 dnia: 14.06.2016, 13:28 »
Chodzi o to, żeby kłusownicy wiedzieli, że ktoś wody pilnuje, bo w obecnej sytuacji kłusownictwo występuje w biały dzień i to w miejscach uczęszczanych przez wędkarzy. Z PSR nie można się skontaktować, a policja nie zawsze reaguje.
Pewnie, można typa pogonić, ale nigdy nie wiesz na kogo trafisz i można napytać sobie biedy.
Marcin

Offline robal

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #26 dnia: 14.06.2016, 13:33 »
Z tego co wiem, kilkakrotnie były propozycje skierowane do  niektórych ZO na temat zatrudnienia firmy ochroniarskiej, z naciskiem na wody pstrąga i lipienia ,ale zostawało to bez odzewu ,raczej unikano tego tematu tłumacząc się niesamowitym wzrostem kosztów. :)

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • MFT
« Odpowiedź #27 dnia: 14.06.2016, 13:58 »
Taka kara też by była odpowiednia popieram :) ale cieżko by było żeby co dziennie kontrolowali :/
Nie widzę problemu. Już jeden mandat dziennie pokrywa dniówki dwóch kontrolujących. Oczywiście z czasem wystarczyłaby kontrola raz na kilka dni.
Krwawy Michał

Offline fEeDeReK

• Ekspert
  • Reputacja: 61
  • Wędkuj, a będą ryby :))))
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #28 dnia: 14.06.2016, 14:41 »
Nie potrzebne żadne pały. 300 zł kary dwa razy (bo za pierwszym razem na pewno nie dotrze) z rzędu, zapewne dwa dni z rzędu, i problem w magiczny sposób rozwiązany.

Co to jest 300 zł kary????
Feeder & spinning

Offline DvD

• Ekspert
  • Reputacja: 138
  • Koło PZW nr 84 "Krokodyl" Wrocław
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #29 dnia: 14.06.2016, 14:43 »
Taka kara też by była odpowiednia popieram :-) ale cieżko by było żeby co dziennie kontrolowali :\
Nie widzę problemu. Już jeden mandat dziennie pokrywa dniówki dwóch kontrolujących. Oczywiście z czasem wystarczyłaby kontrola raz na kilka dni.
Przecież ta kasa nie trafi do nich tylko do skarbnika a potem rozleje się po korycie.. Pewnie dostaliby 10x tyle roboty a kasy +10% to i nikomu by się nie chciało latać codziennie.. Żeby ta kasa w jakimś procencie faktycznie szła do strażników (na straż, nie bezpośrednio do kieszeni) to może byłoby tyle chętnych ile potrzeba.
Dawid