Z uwagi na toczącą się dyskusję włączę się i ja może coś komuś podpowiem

Na Sielska Wodę mam blisko, bywałem tam często na wiosnę zeszłego roku a dodatkowo byłem cały dzień na jednej z tur Matrix & Baitbox Method Feeder.
Ten filmik doskonale obrazuje to łowisko:
Dodatkowo jeden z brzegów na otwartej wodzie został wybetonowany, co uniemożliwia wbicie jakichkolwiek podpórek- nie każdy jak widziałem na poprzednim zlocie ma kosz aby wszystko w pełni komfortowo rozstawić bez wbijania niczego w ziemię. Jak widać na filmiku kanały też nie oferują komfortowych brzegów- w szerszym są dwa cyple aby usiąść na równej części pozostała część brzegu jest stroma i ciężko się rozstawić nawet z platformą...
Dodatkowo rybostan- karpie większą cześć roku spędzają w kanałach a jesiotr nie zawsze jest na otwartej wodzie.
Po wynikach jakie były w zeszłym roku na zawodach widać było że ta ryba jest w określonych miejscach i ciężko ją przekonać do migracji..
Ostatni raz na Sielskiej z dziewczyną byliśmy w weekend 19/20.11.2016. Woda już była chłodna i nie było widać aby ktokolwiek złowił jesiotra lub karpia.
Jesiotr jest zarówno w kanale jak i na otwartej wodzie, ale rzadko jest widać kogoś aby miał ich kilka- zazwyczaj są to pojedyncze sztuki.
Plusem na pewno są domki-ich ilość jest większa niż na Batorówce, w sezonie zazwyczaj w weekend zarezerwowany jest komplet.
Batorówka zaś to zupełnie inne łowisko- jest to zalew na rzece a nie zamknięte jezioro.
Domków w porównaniu do Sielskiej jest mniej ale za to większa część brzegu jest dostępna do łowienia w sposób komfortowy.
Lokalizacja -centralna Polska łatwa do dojazdu dla wszystkich- rejon Łodzi po otwarciu S8 oraz Autostrady ma bardzo dobry dojazd.
Co do rybostanu- może nie ma tak dużych jesiotrów jak na Sielskiej Wodzie ale za to jest karaś, na którym również można próbować nowych przynęt i zanęt- na Sielskiej Wodzie brak jest średniej ryby albo nie jest ona widoczna- trafiają się pojedyncze leszcze a dodatkową plagą są sumiki karłowate.
Moim zdaniem jeśli Zlot ma oprócz funkcji integracyjnej ma też służyć poprawie umiejętności to dobrze by było, aby było się na czym uczyć a nie przez 3 dni polować na jedną wielką rybę.