Autor Wątek: Akcesoria do Monster Feeder Chair  (Przeczytany 3099 razy)

Ryba1987

• Gość
Akcesoria do Monster Feeder Chair
« dnia: 09.01.2015, 14:49 »
Witam
Mistrzowie powiedzcie mi, czy to cudo będę mógł do podnóżka z monster feedera zamontować na przednich nogach (podnóżka)?

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 524
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Akcesoria do Monster Feeder Chair
« Odpowiedź #1 dnia: 09.01.2015, 14:55 »
WQg. Mnie pozioma przejściówka będzie potrzebna jeśli w uchwycie nie ma regulacji kąta ,a raczej nie ma!
Arek

Ryba1987

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 09.01.2015, 15:23 »
Ariunio "WQg" ??? to pasuje czy nie? :D Bo fajnie byłoby mieć taki balkonik żeby oprzeć sobie kijka podczas nabijania koszyczka :)
Pan Czatmistrz na stronie gozdawy mi napisał że będzie pasowało.. ale w międzyczasie przeglądałem neta w poszukiwaniu informacji na ten temat.. natknąłem się na stronę RAVEN FISHING iiiii.. uwaga, cena u gozdawy 258,66 a w RF - 204,96
link dla niedowiarków :P
http://www.raven-fishing.pl/pl/product/splawik_i_grunt/2747_akcesoria_do_siedzisk_wedkarskich/preston/pro_pole_support/preoffbox81/
No i chyba wszystkie akcesria w ravenie wezme chyba że jeszcze coś tańszego wynajdę :P

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 524
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
« Odpowiedź #3 dnia: 09.01.2015, 15:38 »
Poziomy uchwyt jak do siatki będzie potrzebny! Bo otwór w tym balkoniku masz w poziomie
Arek

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #4 dnia: 09.01.2015, 15:51 »
Pamiętaj, że są dwa typy oparcia dla tyczki. Jedno krótsze drugie dłuższe, dla tych co mają dłuższe nogi... ;)

Nie kupowałbym tego patentu na Twoim miejscu. Do nabijania koszyka lepiej oprzeć sobie wędkę o ramię - ja tak robię, nawet jak mam rozłożony pole support. Jest bowiem  trochę zbyt blisko. Jeżeli złowisz rybę, to podbierak wkładasz między kolana, odczepiasz ją - do siatki, do wody, cokolwiek - wędka więc by przeszkadzała. Dlatego ja ją kładę normalnie na podpórki z boku.

Możesz wykorzystać te fundusze lepiej na podnóżek... ;)
Lucjan

Ryba1987

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 09.01.2015, 16:26 »
Mam 183cm wzrostu, chciałem własnie to zastosować w taki sposób jak Ty, Luk to stosujesz - podparcie podbieraka / wędki tak jak chciałem do nabijania koszyków. A co do funduszy na podnóżek to zamiast u gozdawy za 360zł kupować to w innym źródełku za 266zł wyhaczyłem pasujący do monsterka :)
Balkonik to i tak najmniej potrzebna mi rzecz, najważniejszy podnóżek, miska z obręczą, tacka boczna, ramię teleskopowe, ramię na dolniki, uchwyt na parasol :)

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #6 dnia: 09.01.2015, 17:25 »
Dokładnie... Podnóżek to kolejne dwa słupki - i ddodatkowa regulacja. Będziesz siedział jak król! ;)
Lucjan

Ryba1987

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 09.01.2015, 18:59 »
Ale do tych słupków które mi daje podnóżek to już jak na nich zastosuje balkonik to będzie wtedy ok?

Offline shark22

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #8 dnia: 09.01.2015, 21:51 »
Według mnie balkon do fotela to kiepski pomysł, ponieważ przeznaczony jest do tyczki ewentualnie do bata i raczej do kosza.
Ja do odkładania feedera używam przy moim Korumie tego uchwytu https://www.prestoninnovations.com/Products/Seatboxes/Rod-Rests/OFFBOX85-OffBox-rod-Support
Świetnie się sprawdza podczas wyczepiania ryby jak i nabijania przynęty lub koszyka.
Montujesz to sobie na tylnej lub przedniej nodze, polecam bardzo ułatwia wędkowanie.
Jako alternatywa można go użyć do łowienia w rzece możesz podnieść kij nawet do pozycji pionowej ponieważ ma regulowany kąt.
Cena jest niewielka w porównaniu do balkonika a za resztę kasy możesz przeznaczyć na coś innego.