Autor Wątek: Połączenie zanęt Sonubaits: Match Method Mix z 50:50 Method and Paste  (Przeczytany 5796 razy)

Offline ogrmaster

• Ekspert
  • Reputacja: 73
  • Ulubione metody: method feeder
Witam,

a próbował ktoś łączyć MMM z Sonubaits Supercrush - 50:50 Method and Paste. Takie połączenie w stosunku 2:1 powinno dobrze skleić mieszankę (do tego zmielone pellety, sól, konopie). Jako, że mieszkam we Wrocławiu to oprócz komercji większość łowisk jest głęboka - łowie głównie na kanałach lub na łowisku "Krokodyla" w Blizanowicach. Oczywiście łowienie na miks. Luk testowałeś może coś takiego? Czasami używam koszyków do pellet feedera ale do tej pory nie testowałem tego z miksem. Jednak wydaje mi się, że klasyczna metoda to lepsze podanie przynęty i muszę jakoś pokonać głębokość:).

P.S.
Bream feedera używałem na kanałach przy łowieniu feederem. Z dodatkiem białych robaków, pinki i kukurydzy wprowadzał w łowisko leszcze ponad 45 cm.
„To, co i tak ma spaść, należy popchnąć” – Fryderyk Nietzsche
Michał

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 983
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
  • Ulubione metody: waggler method
Witam,

a próbował ktoś łączyć MMM z Sonubaits Supercrush - 50:50 Method and Paste?

Czołem!

Ja takie połączenie stosuję na głębszą wodę. Nawet 25% tej drugiej daje ładną spoistość i łowiłem w ten sposób na 4 metrach. Wszystko też zależy ile się da wody do obu tych zanęt.
Pozdrawiam
Mateusz

Offline Nedia

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 25
  • Ulubione metody: feeder
Wiosną, na właśnie taką mieszankę łowiłem na 5-6 metrowej głębokości. Uważam, że proporcja 1/4  - 50/50 na 3/4 - MMM odpowiednio klei zanętę na tej głębokości. Potwierdziły to wyniki.

Offline ogrmaster

• Ekspert
Wielkie dzięki. To jest informacja, której potrzebowałem :)

Edycja administratora: Brak odstępów między tekstem i emotikonami.
Michał

Offline jazzriba

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 15
Witam,

a próbował ktoś łączyć MMM z Sonubaits Supercrush - 50:50 Method and Paste?

Czołem!

Ja takie połączenie stosuję na głębszą wodę. Nawet 25% tej drugiej daje ładną spoistość i łowiłem w ten sposób na 4 metrach. Wszystko też zależy ile się da wody do obu tych zanęt.

Cześć :)
czyli łączysz to dopiero po nawilżeniu? Ja tak robiłem: pół na pół z MMM i MaP na sucho i wlewałem w to wody tak jak polecał kolega Mateusz z FTR i też wydaje mi się, że było ok. Tylko musiało to odstać z 40 minut.
Choć w sumie należy brać na to poprawkę bo dopiero zaczynam przygodę z metodą. Też szukam jakiegoś rozwiązania na głęboką wodę, bo tylko takie mam dostępne.
Przemek

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 983
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
  • Ulubione metody: waggler method
Nie było mnie trochę na forum, stąd zwłoka w odpowiedzi.

Faktem jest, że pewnych zanęt lepiej nie łączyć na sucho, przed dodaniem wody.
Jeśli jednak chodzi o te zanęty Sonubaits, to myślę, że spokojnie można je połączyć, wymieszać i dopiero potem dodać wody :)
Pozdrawiam
Mateusz

Offline ogrmaster

• Ekspert
Nie było mnie trochę na forum, stąd zwłoka w odpowiedzi.

Faktem jest, że pewnych zanęt lepiej nie łączyć na sucho, przed dodaniem wody.
Jeśli jednak chodzi o te zanęty Sonubaits, to myślę, że spokojnie można je połączyć, wymieszać i dopiero potem dodać wody :)
Cześć,

proporcje przetestowane. Wszystko działa. Łączyć można na sucho. Nawet na płytkiej wodzie się sprawdza. Wystarczy mniej domoczyć. Dla mnie to idealny mix bo można stosować go od płytkiej komercji przez głębokie łowiska aż po rzekę i wszystko regulować ilością dodawanej wody.
Michał

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2241
  • MFT
Ostatnio po raz pierwszy bawiłem się zanętą M&P. Nie miałem żadnego problemu z rozpadaniem się na podajniku. Uważałem tylko, żeby jej nie przemoczyć. Zanęta jest ok. Jedynym jej minusem w porównaniu do MMM jest fakt, że w ogóle nie puchnie jak MMM.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!