W Ciosenkach i na Pacyfiku nigdy nie byłem , choć można tam upolować Jesiotra, na którego mam chętkę. Pacyfik zawsze wydawał mi się trochu mały, a Ciosenki odstraszały mnie tą właścicielką i wszechobecną inwigilacją, choć przyznam w googlemaps wydaję się obszerne i ciekawe.
Nie wiem jakie łowisko jest w Ciężkowie. Czy na pewno chodzi o Ciężków, a nie czasem o Bełdów czy Piorunów ? Bo wg mnie te łowiska to takie małe stawiki, a do tego Piorunów jest otwarty tylko w weekendy od 8-20 czy jakoś tak. Jeśli serio Ciężków to nie znam tamtej wody. Napisz coś więcej jak możesz.
Bardzo mnie zainteresowały te Rzepki, nowa woda może jakieś nowe ciekawe miejsce i atmosfera. Czy wiadomo jakieś konrety nt tego łowiska ? Rybostan, sportowe wędkowanie, rodzaj zbiornika, głębokość, cokolwiek ?
A czy łowisko w Głownie na Wiśniowej jest łowiskiem PZW czy komercją ?
Zawsze jeździłem na Kontrewers do fajnego Pana Józefa, ale w tym roku ma robić czyszczenie zbiorników, a ze dwa stawy wydzierżawił grupce ludzi. Wzieli chłopaki i się w kilku zrzucili i zapłacili za staw za sezon, dwie grupy się takie znalazły, tym samym dwa stawy wypadły z wędkowania.
Ja zawsze opłacałem składkę w Poddębicach i jeśli opłacę w tym roku to właśnie tam, ze względu na stare łowisko należące do tamtego koła, które aktualnie jest ogrodzone i wkomponowane w kompleks sportowy na Byczynie k. Poddębic - łowiłem tamjak byłem młodzikiem i nawet wygrałem podbierak na zawodach

Ciekawy może być także zbiornik, który ma powstać, de facto obok Byczyny, wielkości 25ha, tyle że wędkować będzie tam sens za parę lat.