Autor Wątek: Picker do metody...  (Przeczytany 19462 razy)

elvis77

• Gość
Odp: Picker do metody...
« Odpowiedź #45 dnia: 16.03.2015, 14:12 »
Quivera Dragona S E Mam i ja. Mam takie same odczucia. Szybki,mocny(ma tulejki wzmacniające na łączeniach)i trochę za sztywny,ale właśnie takiego szukałem. Myślałem o tym żeby dopasować jakieś szczytówki szklane,ale to tylko wtedy jak bym chciał go używać do zwykłego małego koszyczka,bo przy methodzie następuje najczęściej samozacięcie i to raczej większej ryby. Brania są wyraźnie widoczne i trzeba się skupić na pilnowaniu całej wędki,a nie tylko szczytówki. Co innego jak łapiemy małe ryby na koszyczek. Tu potrzebna jest miękka szczytówka i do tego lepszy wydaję się być Dragon Express

Offline dziubas123

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #46 dnia: 16.03.2015, 14:37 »
dzięki panowie za pomoc :)) do koszyka mogę użyć mikado bo ma 5 szczytówek i 2 są naprawdę miękkie :) w tym roku chcę się pobawić metodą jak mi się spodoba to pewnie jeszcze będę szukał jakiejś wędki ale też 3m bo mikado na moich miejscówkach jest trochę za długa :/ a chciał bym coś ze średniej półki na pewno nie niżej niż ten dragon  :thumbup:
teraz już wiem że koledzy mają podobny gust i jak coś poratują poradą :)

Offline DarekJ71

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 26
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #47 dnia: 16.03.2015, 17:20 »
Zgadzam się z elvisem. Mam obydwa kije i Exprees mimo grubszego blanku i grubszych szczytówek jest miększy.Z Silvere Edition jest troszeczke inna bajka. Na pierszy rzut oka wydaje się bardzo delikatna. Cienki blanki, cienka rękojeść a cw do 50g wręcz niemożliwe. Machając kijem na sucho żeczywiście sprawia wrażenie sztywnego. Jednak prawdziwe cechy tego kija widać przy cholu. A co do małych ryb to najmniejszą jaką złowiłem to ukleja i branie było bardzo dobrze sygnalizowane, więc oczymś to świadczy.

Offline Adeptus

• Ekspert
  • Reputacja: 61
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #48 dnia: 19.03.2015, 12:01 »
Ja posiadam tą DAIWA WINDCAST PICKER 2.70 od której rozpoczęła się ta dyskusja i polecam. Jest to dość popularna i chwalona wędka(często była polecana z tego co zauważyłem). Jaki kołowrotek polecacie do tej wędki? Jak założyłem 3000 to bardzo słabo z wyważeniem. Zamierzam ją jutro zabrać do sklepu ze sobą żeby coś dobrać ale może macie jakieś propozycje?
Mariusz
Fishing Fighters Team