Na urlop też nie pojedziesz, bo paliwo drogie? Po ciemku i w kocu będziesz siedział, bo gaz i prąd drogi?
Kto będzie miał pieniądze i potrzebę, ten kupi. Co ma zrobić? Rzucić tę zabawę o kilka złotych? Dlatego warto było, moim zdaniem, skorzystać. 21% rabatu na normalnym rynku, nie zepsutym kosmicznymi marżami to bardzo dobra oferta. Wiadomo, że lepsze jest 25, ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma.
Sam kupiłem za niewiele mniej niż w zeszłym roku. Owszem, widać wzrost cen, ale to dotyczy każdej branży i każdego sklepu.
Tak, nie pojadę. Kasy w portfelu coraz mniej, wszystko drożeje, więc będę szukał oszczędności.
Już jedną znalazłem, bo nie wydałem ani złotówki na swoje hobby i nie zamierzam wydać w przyszłości. Nie po takiej cenie, obejdzie się smakiem.
Zobacz teraz ile jest takich osób jak ja, pisałem Ci o tym wcześniej. To jest kilkadziesiąt tysięcy złotych mniej dla sklepu.
Masz tutaj temat z 2020 i zobacz jaki był szał:
https://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=18814.0
Jeszcze 2019:
https://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=16421.0
Gdzie masa postów była jeszcze w tematach: Kupiliśmy oraz Ciekawe Oferty Wędkarskie
Cóż mogę powiedzieć. Przykro mi, że Twój budżet tak mocno odczuł te podwyżki. Tym bardziej, że nie zapowiada się, żeby w najbliższych latach trend mógł się zmienić.
Nie mam pojęcia ile w tym roku będzie zamówień i ile osób zechce się pochwalić tym, co kupiło. Ale zgadzam się, że na forum "szał" jakby mniejszy. Patrząc globalnie na wszystkie sklepy a nie tylko na Drapieżnika, też kupiłem sporo mniej. Jednak głównie z powodu takiego, że generalnie w sklepach nadal są pustki w porównaniu z np. zeszłym rokiem. No i też w między czasie kupiłem kilka rzeczy, gdy zacząłem obserwować rosnące ceny np. w Drapieżniku. Wyszedłem z założenia, że trzeba brać póki to jest jeszcze w "starych" cenach. I faktycznie było taniej niż na BF.
Druga sprawa, że nie zjadam wędek, kołowrotków, foteli itp. kupionych w ostatnich dwóch latach, więc i potrzeby zakupowe mam mniejsze. Mam wrzucony do koszyka ze 2 kijki w innych sklepach, ale tak naprawdę są one mi potrzebne jak świni siodło