Autor Wątek: Resident Evil 4  (Przeczytany 6145 razy)

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 382
  • Ulubione metody: method feeder
Resident Evil 4
« dnia: 10.08.2016, 09:54 »
Koledzy, szukam tej starej gry. Jakby ktoś potrafił wskazać miejsce gdzie szybko i za darmo ją pobiorę, to bardzo proszę o podpowiedź :beer:

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
  • Ulubione metody: feeder
Krzysztof

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Resident Evil 4
« Odpowiedź #3 dnia: 10.08.2016, 10:04 »
Czemu lata świetlne, jak dobrze udostępnione jest to poleci szybko... Jak nie to chomik tylko transfer za 3-4 Zł wyślij sms i juz.
Krzysztof

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2239
  • MFT
« Odpowiedź #4 dnia: 10.08.2016, 10:05 »
Nie polecam torrentów. Już niejedna osoba w kraju się zdziwiła, jak jej na chatę policja wpadła ;)
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert
« Odpowiedź #5 dnia: 10.08.2016, 10:07 »
Nie polecam torrentów. Już niejedna osoba w kraju się zdziwiła, jak jej na chatę policja wpadła ;)

Coś o tym wiem... ;) Z chomika spróbuję :thumbup:

Offline koras

• Ekspert
  • Reputacja: 196
  • Więcej sprzętu niż talentu :D
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #6 dnia: 10.08.2016, 10:09 »
Ewentualnie może coś wyrwiesz z olx za nieduże pieniądze
Marcin

Offline bartek_wola

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 40
« Odpowiedź #7 dnia: 10.08.2016, 10:12 »
Nie zgodzę się z Tobą. Policja puka do drzwi gdy pobierasz polskie oprogramowanie filmy lub muzykę. Muszą mieć powód do takiego przyjazdu a najcześciejjest on wynikiem zlożenia takiego roszczenie przez polskiego wydawce. Orientowałem się dosyć dużo w tym temacie.
Oraz sam używam sieci P2P od parunstu ładnych lat.
Można pobierać byle nic polskiego.

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2239
  • MFT
« Odpowiedź #8 dnia: 10.08.2016, 10:15 »
Być może. Po prostu wiedziałem, że z torrentow łapią.

Jędrula, idź w Rapideo.pl. Używam od paru lat.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline koras

• Ekspert
« Odpowiedź #9 dnia: 10.08.2016, 10:16 »
Nie zgodzę się z Tobą. Policja puka do drzwi gdy pobierasz polskie oprogramowanie filmy lub muzykę. Muszą mieć powód do takiego przyjazdu a najcześciejjest on wynikiem zlożenia takiego roszczenie przez polskiego wydawce. Orientowałem się dosyć dużo w tym temacie.

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

W sumie to też ładnych parę lat korzystałem z torrentów i nie miałem nieprzyjemności.
Marcin

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert
« Odpowiedź #10 dnia: 10.08.2016, 10:30 »
Dzięki Panowie

Offline koras

• Ekspert
Marcin

Ryba1987

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 10.08.2016, 11:34 »
Problemem torrentów ogólnie jest to, że z automatu wysyłamy dane czyli nielegalnie udostępniamy = kary itp.
Co do samych torrentów - najlepsza i najbezpieczniejsza forma pobierania WSZYSTKIEGO. Tylko trzeba wiedzieć conieco o samych torrentach. Chodzi o trackery czyli strony które są "łącznikami" - istnieją dwa typy - publiczne i prywatne.
Publiczne - ogólnodostępne, wolno ściągające pozycje - bardzo narażone na wizyte policji. Przykłady - thepiratebay, kickass, torrenty.org etc. Niewątpliwą zaletą jak i wadą jest to że nikt nie zmusza nas do wysyłania/udostępniania danej pozycji - co skutkuje tym, że nie ma kto wysyłać = wolne pobieranie przez innych.
Prywatne - dostępne tylko w określonych czasach podczas tzw. "otwartych rejestracji", ewentualnie poprzez zaproszenia które dostaje się na specjalnych wątkach w tematach na np. torrentinvite (polska strona) tyle tylko że czym bardziej "elitarny" status strony tym ciężej dostać zaproszenie - niekiedy wymagane są screeny ze stron na których istniejemy, nasze rangi na tych stronach, speedtesty - zazwyczaj "tylko" to :)
Niektóre strony ukrywają adres strony z obaw przez 997, ale zorientowani w temacie wiedzą o jakie strony chodzi. Na prywatnych pobiera się z prędkościami dochodzącymi do 100mb/s - ale tylko na dobrych stronach (jest i kilka polskich), bardzo sprawne są skandynawskie z najlepszymi czasami "pre" - czyli od momentu wstawienia na "scenie" czas po którym dana pozycja pojawia się na danej stronie :)
Scena - "matka" wszystkich torrentów.. najlepsze jest to że jest tam całkowity zakaz udostępniania treści na storny torrentowe a mimo to wszystko od nich leci, a dopiero później na chomiki itp. Oczywiście strony torrentowe utrzymują się z dotacji a chomiki przykładowo z transferów z np rapidshare/megaupload itp.
Czemu dotuje sie strony torrentowe - przykładowo masz wolne łącze i nie jesteś w stanie wyseedować (czyli udostępniać w skali 1:1 - tyle ile pobrałeś tyle oddaj pozostałym, ewentualnie wysyłaj przez powiedzmy 48godzin w tygodniu - zależy od stron). Czemu trzeba wysyłać ? Bo jak na prywatnych nie wysyłasz to wylatujesz :)

Co do pobieranych treści - przy pobieraniu z publicznych trackerów ma to znaczenie, przy pobieraniu z prywatnych możesz pobierać WSZYSTKO bez obaw :) Sam z 15 lat już "miele". Byłem moderatorem na kilku stronach, a sam konfigurowałem na około 80 takich stronach w jednym czasie ale to już trzeba dobrze kombinować z shellboxami i podpinaniu wstawek pod seeda i walka o ratio.. Ale nie chce mi się już tego tłumaczyć :) Nie jeden padł na (rip) waffles.fm ;)

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert
« Odpowiedź #14 dnia: 10.08.2016, 11:37 »
Panowie, chodzi o to, że mam dwie płyty z tą grą. Żadna nie wchodzi, nie pozwalają się zainstalować, nawet skopiować. Dlatego potrzebują coś zassać i wtedy poradzę. Nic nie znalazłem, syn jest niepocieszony.