To się podłączę pod wątek.
Kupiłem właśnie kosz Delphin ATM Floaty RN Cube 50 x 40
Teraz szukam do niego sztycy długości 3m.
Dziś byłem w przelocie w sklepie stacjonarnym i jedyne co mogłem pomacać na szybko to Dam Sensomax Teledkop w cenie około 90-100zł lub okolice 115zł Sensas power carp handle 50. Obydwie długość 3m. Obydwie wydały się w miarę ok ale nie miałem czasu nawet żadnego kosza przykręcić.
Zależy mi by sztyca była wytrzymała, nie gięła się jak krowi ogon. Kosz ma gumowaną siatkę więc mokry nie będzie tak lekki jak z żyłki.
Technikę podbierania sztycą znam, jednak nie użytkowałem jeszcze. W użyciu miałem zwykłe teleskopowe podbieraki.
Co możecie polecić? Celowałem w półkę cenową właśnie w okolicach 100zł. Z kolei za okolice 140zł jest Delphin ATOMA Feeder 320cm która jakby jest z serii kosza, jednak poza pochlebnymi opiniami na temat wagi i wyglądu kompletu co do "gięcia się" nie znalazłem nic sensownego.
Może ktoś miał powyższe w użytkowaniu i jest w stanie coś podpowiedzieć lub doradzić coś innego z czego będę zadowolony?
Zazwyczaj łowię rybki max 2-3kg ale czasem przy okazji bytności na komercji zdarzają się bonusy.
Ważna też długość transportowa najlepiej do 120cm.
Pozdrawiam