Autor Wątek: Feeder + kołowrotek do 400 zł  (Przeczytany 6685 razy)

Offline Amurak

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 13
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Feeder + kołowrotek do 400 zł
« Odpowiedź #15 dnia: 18.08.2016, 20:41 »
Sam się zastanawiałem pomiędzy Black Widow a Powermeshem ale black widow gorzej wizualnie wyglądał i miał o wiele twardszą akcję co mi się nie spodobało :/

Offline yarousseau

• Ekspert
  • Reputacja: 41
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #16 dnia: 18.08.2016, 22:39 »
Za te pieniądze rozważyłbym kijek Dragon Thytan do 80g i młynek do tego np Okuma Travertine albo też jakiś Dragon baitfeeder (ja osobiście wolę jednak Shimano ale w tej cenie będzie tylko co najwyżej model ST).
yarousseau
Mazovia Fishing Team
https://www.facebook.com/mazoviaft/

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #17 dnia: 18.08.2016, 22:57 »
Czy nie lepszym pomysłem bylo by na razie zakupienie jed ego kija i kolowrotka, a zakup drugiego odłożyć w czasie?  Masz wtedy duży wybór i sprzęt lepszej jakosci. A na drugi kij połowić dalej akcją szczytowa.

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Marcin

Offline wujek_stunt

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 5
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #18 dnia: 19.08.2016, 09:47 »
Czy nie lepszym pomysłem bylo by na razie zakupienie jed ego kija i kolowrotka, a zakup drugiego odłożyć w czasie?  Masz wtedy duży wybór i sprzęt lepszej jakosci. A na drugi kij połowić dalej akcją szczytowa.

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

tak jak napisałem w pierwszym poście. Jeżeli gra będzie warta świeczki jestem w stanie zaczekać z zakupem. Dlatego myślę o tym matrix-ie carboflex i ciągle chodzi mi po głowie ta daiwa black widow, ale nic nie wiem na temat tego kija. Wiem jedno nic z akcją szczytową.

Dlatego nie spieszy mi się z zakupem, wolę poczekać i dobrze wybrać niż później być zły ze swojego wyboru.

Offline warcianin

• Ekspert
  • Reputacja: 39
« Odpowiedź #19 dnia: 19.08.2016, 12:11 »
W tej cenie bez zastanowienia bierz mikado uv light feeder 3,6/90 super kij w tym przedziale cenowym nie ma sobie równych

już prawie kupiłem ten kij, dużo czytałem dobrego słowa na jego temat. Nie mówię że jest zły, ale mi osobiście jego praca się nie podoba, typowo szczytowa akcja, nawet pod większą rybą z tego co widziałem za bardzo na długości nie chce pracować.

Tak jak mówiłem z tych co trzymałem najbardziej podobał mi się matrix carboflex, no ale cena jest sporo większa niż zamierzałem wydać, dlatego chciałbym coś o podobnej akcji do tego kija, ale również tańszego. Nie wiem czy w ogóle istnieje coś takiego w niższej cenie, za dużo tych wędzisk nie widziałem, nawet nie wiem jak opisać tę prace tego matrixa.

Mam również uv cw:90g  i kolego to nie jest akcja szczytowa ten kij to parabolik.
Konrad

Offline wujek_stunt

• Aktywny użytkownik
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #20 dnia: 20.08.2016, 11:42 »
byłem jeszcze raz w tym sklepie, byłą dostawa z daiwy. Oglądałem black widow, powermesh, oraz aqua coś tam. Black widow marniutko wygląda, strasznie odstaje jakością wykonania od innych daiwa. Powermesh fajny, ale mało finezyjny. Aqua nie rozkładaliśmy.
Jeszcze raz przymierzyłem się do Matrixa i chyba się na niego zdecyduje, tylko jeszcze zastanawiam się nad długością, 330 czy 360.

Offline kolo_sun

• Użytkownik
  • **
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #21 dnia: 23.08.2017, 12:50 »
jak byś się decydował na długość 3,3m i 80 g to w tym sklepie jest dobra cena

http://nahaczyk.pl/wedka-fox-matrix-carboflex-80g-feeder-rod-3-3m-p-1145.html