Autor Wątek: Ik vis in Nederland - czyli wędkuję w Holandii  (Przeczytany 72103 razy)

Offline skowron.krystian

• Ekspert
  • Reputacja: 135
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Ik vis in Nederland - czyli wędkuję w Holandii
« Odpowiedź #90 dnia: 30.08.2016, 13:34 »
Jaką siatką, za chlebem z Lidla przyszły ;)

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

MrProper

• Gość
« Odpowiedź #91 dnia: 30.08.2016, 13:35 »
A ta siatą to co tam robi :P

MrProper

• Gość
« Odpowiedź #92 dnia: 30.08.2016, 13:37 »
A po za tym jest jakaś przyducha
Wczoraj byłem na miejscówke i pływały po powierzchni łapiąc powietrze

MrProper

• Gość
« Odpowiedź #93 dnia: 30.08.2016, 13:45 »
I tu bym tez stwierdził Krystian ze one bardziej się dusza jak są głodne

Offline Vido

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 12
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #94 dnia: 30.08.2016, 18:46 »
Mam już Vispas. Teraz muszę wypełnić te druki i jeden z nich wysłać...no i zasadnicze pytanie do Was- czy wpisywać Polski adres zameldowania, czy tutejszy (tymczasowy) Holenderski? W sklepie wypełniałem broszurę w której podawałem dwa adresy- i ten Polski i obecny Holenderski. Z tego co zrozumiałem, to na podstawie tej broszury (która została w sklepie) stały Vispas w postaci karty, zostanie wysłany na ten adres tutejszy. Natomiast adres widniejący na karcie będzie tym z Polski?
Pozdrawiam!

MrProper

• Gość
« Odpowiedź #95 dnia: 30.08.2016, 18:50 »
Zależy jaki adres w jaką rubrykę wpisywałeś.
O ile dobrez pamiętam- miałeś podać adres do wysyłki vispasa (czyli NL i adres do korespondencji tam będą wysyłać bleble )

Offline skowron.krystian

• Ekspert
« Odpowiedź #96 dnia: 30.08.2016, 18:54 »
Nie no co Ty Mariusz
Zgrywałem się ;)
Byłem z rodziną kilka kilometrów za Tilburgiem w BB safari park. Wszędzie w parku była woda, a'la  fosa, a w niej pełno karpia. Te cwaniaki były wszędzie tam gdzie były maszyny z karmą dla ryb, albo w porcie gdzie ludzie czekali na statek i rzucali różności do wody. Fakt jest gorąco ale sztuczne wodospadu, fontanny itp chyba natleniają wodę, a nawet bez tego dały by radę bo naprawdę dużo tu wody.

Offline Vido

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #97 dnia: 30.08.2016, 19:09 »
O ile dobrez pamiętam- miałeś podać adres do wysyłki vispasa (czyli NL i adres do korespondencji tam będą wysyłać bleble )

Były w broszurce rubryki (po polsku) - "Adres zameldowania" i "Adres w Holandii"- Sprzedawca powiedział, że na adres w Holandii (który tam wpisałem) wyślą mi Vispasa. Natomiast nie jestem pewny jaki teraz mam wpisać w tej karcie tymczasowej i tym formularzu który wysyła się żeby zamówić tego plastikowego Vispasa.
Pozdrawiam!

Offline skowron.krystian

• Ekspert
« Odpowiedź #98 dnia: 30.08.2016, 19:17 »

Były w broszurce rubryki (po polsku) - "Adres zameldowania" i "Adres w Holandii"- Sprzedawca powiedział, że na adres w Holandii (który tam wpisałem) wyślą mi Vispasa. Natomiast nie jestem pewny jaki teraz mam wpisać w tej karcie tymczasowej i tym formularzu który wysyła się żeby zamówić tego plastikowego Vispasa.
Jeśli dobrze rozumiem to 'plastikowe vispas wyślą Ci na adres w NL który podałeś. A ten kawałek kartki którą teraz masz to Twoja' tymczasowa karta'; jej posiadanie upoważnia Cię do wędkowania zanim otrzymasz właściwą kartę.

Offline Vido

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #99 dnia: 30.08.2016, 19:26 »
Mam kartkę którą przerywa się na pół- górna część jest kartą tymczasową (na miesiąc), dolna- jest broszurą do zamówienia "sztywnego" Vispasa, którą muszę wysłać w ciągu 10 dni do Sportvisserij Nederland. W jednej i drugiej muszę podać adres i nie wiem który :)
Pozdrawiam!

Offline skowron.krystian

• Ekspert
« Odpowiedź #100 dnia: 30.08.2016, 19:29 »
Mam kartkę którą przerywa się na pół- górna część jest kartą tymczasową (na miesiąc), dolna- jest broszurą do zamówienia "sztywnego" Vispasa, którą muszę wysłać w ciągu 10 dni do Sportvisserij Nederland. W jednej i drugiej muszę podać adres i nie wiem który :)
Ok teraz kumam
I powiem Ci że to robił dla mnie sklep gdzie kupowałem kartę. Podaj adres gdzie będziesz w nadchodzącym miesiącu, ja bym tak zrobił ;)

MrProper

• Gość
« Odpowiedź #101 dnia: 30.08.2016, 19:34 »
Nie no co Ty Mariusz
Zgrywałem się ;)
Byłem z rodziną kilka kilometrów za Tilburgiem w BB safari park. Wszędzie w parku była woda, a'la  fosa, a w niej pełno karpia. Te cwaniaki były wszędzie tam gdzie były maszyny z karmą dla ryb, albo w porcie gdzie ludzie czekali na statek i rzucali różności do wody. Fakt jest gorąco ale sztuczne wodospadu, fontanny itp chyba natleniają wodę, a nawet bez tego dały by radę bo naprawdę dużo tu wody.

Ale ja mówię poważnie Krystian. Wczoraj nie było cudownego chleba z lidla :P i Karpie pływały po powierzchni ciężko oddychały, a przy takim zarybieniu może być jakaś przyducha

Offline JahJah

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 58
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
« Odpowiedź #102 dnia: 31.08.2016, 00:24 »

Wpisuj śmiało adres tutaj w NL. Nikt nie będzie wnikał, czy Ty jesteś w PL zameldowany. Chodzi oto, żeby wysłać gdzieś ten plastik. Tyle.
Pozdrawiam. Łukasz

Offline Vido

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #103 dnia: 31.08.2016, 05:46 »
Tak też zrobiłem :) Obawiałem się jednak, że później odnowienie na kolejny rok będzie przychodzić na ten adres, a mogę tu już nie mieszkać. Nie będzie jednak problemu, bo sprawdzałem, że adres zamieszkania można bez problemu w każdej chwili aktualizować.
Dzięki za pomoc! :)
Pozdrawiam!

Offline biedrona

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 2
  • .... Piękno natury ...
« Odpowiedź #104 dnia: 02.09.2016, 08:35 »
Siemka ;) ja jutro jade do APELDOORN w Holandii byłem 4 lata pare lat temu i wracam spowrotem woda jest wszedzie :) chociaz szukam u siebie jakiejs rzeki czy kanalu i nie moge znalesc nic :/ moze ktorys z was byl w okolicach :) ?  pozdrawiam :fish:
Pozdrawiam DaWid