@skowron.krystian
Dzięki spróbuję tej zanęty jak ją znajdę
Woda dziwna - niedziwna
Jak dowiedziałem się, że właściciel dokarmia ryby "ziarnem" i przyjechałem z pszenicą (wcześniej na wagglerze białe robaki i kukurydza) to dopiero ostatnio zacząłem mieć jako takie wyniki. Wczoraj złapałem około 40 płoci i jednego ładnego karasia, większość na pszenicę.
MrProper mam miks z MMM dark z zanętą z trapera Lin-Karaś (w zeszłym roku bardzo dobrze mi się ten miks sprawdzał ale na innej wodzie chyba przez dodatek pieczywka fluo) do tego konopie,biszkopty, bułka tarta, sól i mielone pellety.
Drugi taki sam miks mam zrobiony ale zamiast MMM mam DB Swim Stim czyli jaśniejszy. Kompletnie nic. Na same zanęty bez miksu też nic. Na metodę miałem w ciągu 7 wypadów jeden odjazd i zerwany przypon (urządzenie do pętelek kaleczyło mi żyłkę i zrywała mi się już we wcześniejszym sezonie zaraz za pętelką) . Na wagglera też było słabo z robakami i kukurydzą. Teraz nawet zacząłem do metody dodawać pszenicę ale też bez rezultatu (przynęty to kukurydza, białe, dumbellsy annasowe, tutti frutti, crab & krill, pikantna kiełbaska, lorpio bubble gum i pellety do metody... Słodko, ostro, rybnie...nęcę kilka linii - na środku stawu, pod drugim brzegiem i pod moimi nogami i nęcę różnymi sposobami i tylko efekt na pszenicę i tylko na waggler...
Na metodę miałem wczoraj jedną rybę na kukurydzę na włosie - płotka zahaczona o oko
Totalna porażka i żal ryby
Nie mam już pomysłu na tą wodę więc kombinuję aby całkowicie zmienić zanętę. A ryba tam jest...