Siema. Reklamowaliście kiedyś brak dostawy InnPostt ? Wysyłka miała trafić ( teoretycznie ) do mojego paczkomatu w ubiegły piątek. Tymczasem wg strony "sledzenie paczki" utknęła gdzieś w paczkomatach nadawcy. Ostatni status to : Przesyłka została już wyjęta z Paczkomatu Nadawczego i jest przekazywana do oddziału InPost. Konsultanci innpost nie wiedzą co się stało z paczką- niby nadal to weryfikują-już po raz 2 im zleciłem weryfikacje, i każą pisać protoków reklamacyjny. Dodam, że paczka już opłacona na kwote ponad 100 zł. Ktoś z was miał podobny przypadek??
Cytat: kmc23 w 01.11.2016, 13:58Siema. Reklamowaliście kiedyś brak dostawy InnPostt ? Wysyłka miała trafić ( teoretycznie ) do mojego paczkomatu w ubiegły piątek. Tymczasem wg strony "sledzenie paczki" utknęła gdzieś w paczkomatach nadawcy. Ostatni status to : Przesyłka została już wyjęta z Paczkomatu Nadawczego i jest przekazywana do oddziału InPost. Konsultanci innpost nie wiedzą co się stało z paczką- niby nadal to weryfikują-już po raz 2 im zleciłem weryfikacje, i każą pisać protoków reklamacyjny. Dodam, że paczka już opłacona na kwote ponad 100 zł. Ktoś z was miał podobny przypadek??Od czasu do czasu coś tam sprzedaję i miałem podobną sytuację - kupujący zgłosił mi, że przesyłka nie dotarła. Na początku postanowiłem zgłosić to do in-postu i wyciągnąć od nich odszkodowanie. Niestety nie jest to takie proste i po kilkunastokrotnej wymianie meili z miłą panią dałem za wygraną, a w międzyczasie kupującemu wysłałem drugą przesyłkę z towarem, który wcześniej zakupił. Na szczęście sprzedana przeze mnie rzecz nie była specjalnie droga i nie zubożyła mnie o nie wiadomo jakie pieniądze. Moja rada - zaginięcie paczki zgłoś kupującemu - to on powinien reklamować to w in-poście, ci z kolei mają 30 dni na rozpatrzenie sprawy. Jeśli nie możesz lub nie chcesz czekać na rozstrzygnięcie sprawy przez in-post spróbuj dogadać się z nadawcą na zwrot kasy (jeśli to był zakup), lub ponowną wysyłkę tego samego towaru
Moja rada - zaginięcie paczki zgłoś kupującemu - to on powinien reklamować to w in-poście, ci z kolei mają 30 dni na rozpatrzenie sprawy. Jeśli nie możesz lub nie chcesz czekać na rozstrzygnięcie sprawy przez in-post spróbuj dogadać się z nadawcą na zwrot kasy (jeśli to był zakup), lub ponowną wysyłkę tego samego towaru