Używam Big Watera i Barbela oba 2.75 lbs. Łowiąc w nurcie nie ma problemu z sygnalizacja brań niewymiarowych ryb na białe robaki. Dotyczy to okresu letniego i dobrych brań. Tak więc taki bardziej feederowy kij powinien spokojnie sygnalizować (najcięższe feedery mam 150 i 180 gram). Zresztą zanim kupiłem te korum to testowo używałem karpiówki 3,25 lbs i też się zdziwiłem ile na nich czuć.
Mogę tylko potwierdzić powyższe, łowiąc na brzanówki 2,5lb. W dynamicznym nurcie brania są zazwyczaj agresywne, gdyż ryby nie mają zbyt wiele czasu na przyglądanie się przynęcie, przy wszechobecnej konkurencji ze strony innych ryb. Małym wyjątkiem są klenie, których brania są na ogół bardzo silne, a nie raz wyciągałem osobniki zahaczone za koniuszek (nie małego z resztą

) pyszczka. Posiadam również Korumy Limitless do 200g, ale miałem je nad Odrą dopiero w listopadzie, gdy ryby nie zamierzały już za bardzo żerować, więc brania się nie doczekałem. Biorąc pod uwagę wcześniejsze doświadczenia z brzanówkami, nie przejmowałbym się słabą sygnalizacją feederów, ale zawsze w razie obaw można dokupić czulsze szczytówki (4oz).