Proponuję Tsurinoya H8 PE 0.8
Dzięki za sugestie!
Z plećkami z Ali mam jakieś doświadczenie, ale raczej cieńszymi (spining głównie UL), gdzie stosowałem chyba max 5Lb
Więcej mogę powiedzieć o japońskich linkach - bo w spiningu 90% stosowałem głównie Sunline/Varivas + FC (Wisła jest bardzo wymagająca wobec linek).
Na feeder po raz pierwszy planuję łowić i nawinąć plecionkę, stąd dylematy - czy taka 0,8 (czyli ~ 0,15mm) 16LB nie będzie za gruba/mocna do feedera?
Mam wolną szpulkę plecionki 0,128mm 12Lb, i to ją planowałem nawinąć.... ale czytałem gdzieś, że do lekkiego feedera winno się stosować linkę max 8-10LB (0.08-0.1mm). Stąd wątpliwości - czy jak nawinę taki, posiadany "postronek", to nie będzie to jakiś "błąd w sztuce"?

To będą moje pierwsze kroki w temacie feedera. Dotychczas, gruntowo łowiłem bardzo okazjonalnie, i tylko blisko i leciutko na DS - mivardi axiom do 25 c.w. z żyłką 0,16 przy koszyczkach max 20g)
Zatem, zakładając że ta linka jaką posiadam - się nadaje, to co jeszcze mi potrzeba? Strzałówka jest wymagana/wnosi jakąś korzyść w omawianym zestawie? Feeder guma?
Dzięki za rady!