Ile razy Cie już banowaliśmy Feniksie?
Powiedz mi Omnibusie więc, na jakiej podstawie Jaxon i Mikado wycofały się ze sprzedaży poprzednich podajników? Przestraszyli się tego co pisałem na forum czy też dostali pismo od Drennana który dał im pewne ultimatum?
Nie mam nic do polskich firm, i popieram je, nie popieram jednak kradzieży i polegania na chińskich towarach. Jeżeli uważasz, że sprzedaż chińszczyzny i bazowanie na chińskich kradzionych pomysłach w dużej mierze jest pozytywną polską własnością, to zobacz gdzie są Polacy w wędkarskim handlu. Jak pisałem już wcześniej, siła firmy to własne patenty, własne teamy testerów. To dlatego Angole tyle robią i zalewają nasz rynek swoimi towarami a nie na odwrót. Drennan ma patent na swoje podajniki na swój podajnik, to fakt. Polacy nie muszą się obawiać na rynku spinningowych przynet Chinoli tak? Dlaczego?
I jak poczytasz najnowszy magazyn (czerwieniąc się ze złości i zazdrości) - to zerknij na stronę o nowościach, gdzie Mikado jest chwalone za swoje pomysły i politykę.
I nie bronię tu wcale Drennana tylko. Broniłbym tak samo Prestona czy Guru lub Mikado czy Jaxona gdyby było na odwrót. Jeżeli już grasz narodowymi argumentami, to ja zapodam jeden istotny argument. Honor. To jedna rzecz z której słyniemy, podobno.
I nie przeliczaj wszystkiego na grubość katalogu. No to pa, do następnego wcielenia!