Autor Wątek: Dotkliwa kara dla Legii  (Przeczytany 39042 razy)

Offline maszek95

• Ekspert
  • Reputacja: 46
  • Ulubione metody: waggler method
Odp: Dotkliwa kara dla Legii
« Odpowiedź #150 dnia: 23.11.2016, 22:56 »
Ale przecież to nie wina kiboli. To przecież policja zawsze prowokuje.
Kolego widać nie chodzisz na mecze i nie jeździsz, wiec takie wtrącenia są nieprawdziwe.
Sorry za oftopa, ale ile można.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

Sorry kolegę, ale na mecze trochę jeżdżę i widzę co się dzieje. Spójrz na takie derby Trójmiasta. Już nawet na obwodnicy się napier... Ja wiem - fanatyczni kibole nigdy w tym swojej winy nie widzą. To zawsze ktoś ich prowokuje. Co było w Madrycie. To nie kibole Legii byli winni, tylko policja ich prowokowała bo po co tyle policji było postawione w stan gotowości. To ja się pytam, a co może w ogóle nie miałoby policji, po tym co ta grupa nazywająca się kibicami pokazała w Warszawie? Czy w piłce nożnej nie może być normalnie jak np. w siatkówce? Gdzie można przyjść z dzieckiem i się świetnie bawić, a nie słuchać wyzwisk i przekleństwo łysych bezkarkowców?
Mój jest ten kawałek podłogi, nie mówcie mi więc co mam robić!

Splot

• Gość
« Odpowiedź #151 dnia: 23.11.2016, 23:11 »

Kolego widać nie chodzisz na mecze i nie jeździsz, wiec takie wtrącenia są nieprawdziwe.

Sorry kolegę, ale na mecze trochę jeżdżę i widzę co się dzieje. Spójrz na takie derby Trójmiasta. Już nawet na obwodnicy się napier... Ja wiem - fanatyczni kibole nigdy w tym swojej winy nie widzą. To zawsze ktoś ich prowokuje. Co było w Madrycie. To nie kibole Legii byli winni, tylko policja ich prowokowała bo po co tyle policji było postawione w stan gotowości. To ja się pytam, a co może w ogóle nie miałoby policji, po tym co ta grupa nazywająca się kibicami pokazała w Warszawie? Czy w piłce nożnej nie może być normalnie jak np. w siatkówce? Gdzie można przyjść z dzieckiem i się świetnie bawić, a nie słuchać wyzwisk i przekleństwo łysych bezkarkowców?

To chodź na siatkówkę jeśli boisz się z dzieckiem chodzić na stadion. Ja się nie boję. A o używaniu wulgaryzmów nie ma co wspominać. Wystarczy włączyć telewizor, przejechać się tramwajem.
Jednym klimat polskich stadionów odpowiada innym nie.
Skoro jeździsz czasem na wyjazdy wiesz jak wygląda spacer w kordonie. Przód jest hamowany, a tył popychany. Czy to bucikiem kogoś potraktują albo kolbą. Tu gaz się psiknie i jest awantura. Albo psem się poszczuje.
Nikt nie jest święty. Ale co ja się będę produkował, zaraz będzie, że bronie łysych bezkarkowców. W końcu sam nim jestem- dziękuję.

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 520
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #152 dnia: 23.11.2016, 23:40 »

To chodź na siatkówkę jeśli boisz się z dzieckiem chodzić na stadion.

Według mnie trochę słabe podejście. Nie ukrywajmy... mecz to impreza masowa. Organizowana dla mas. Co to jest masa? Np. ja + kilku kumpli  x 1000 :) . Idę na mecz, dobrze się bawię i wracam bez rozwalonej twarzy do domu. Z takim podejściem jakie reprezentujesz Splot, to faktycznie... areny siatkarskie są pełne, a trybuny piłkarskie w połowie (to już ogromny suckes!) zapełnione.

Tak przy okazji kilka danych odnośnie stadionu Śląska Wrocław (żeby nie było... nie jestem ani fanem, ani wrogiem). Po prostu widzę, że z tym miastem się identyfikujesz (w Krakowie wygląda to "podobnie"):

Koszt budowy: 904 mln PLN
Pojemność: 45 105
Rekordowa frekwencja: ok. 44 500
Średnia frekwencja w sezonie 2016/2017: 9567 (źródło http://www.ekstraklasa.org/rozgrywki/srednia-frekwencja)

Słabe, że stadion piłkarski jest wtedy pełny kiedy gra na nim... Justin Bieber, albo inna "gwiazda". 
Nie odbieraj proszę mojej wypowiedz jako osobistej aluzji. Chodzi mi bardziej o ogólną zasadę, tudzież tendencję.
Póki nie zmienimy podejścia, to tak będą wyglądały trybuny stadionów piłkarskich w Polsce :(
Pozdrawiam,
Maciek

Splot

• Gość
« Odpowiedź #153 dnia: 23.11.2016, 23:50 »

To chodź na siatkówkę jeśli boisz się z dzieckiem chodzić na stadion.

Według mnie trochę słabe podejście. Nie ukrywajmy... mecz to impreza masowa. Organizowana dla mas. Co to jest masa? Np. ja. Idę na mecz, dobrze się bawię i wracam bez rozwalonej twarzy do domu. Z takim podejściem jakie reprezentujesz Splot, to faktycznie... areny siatkarskie są pełne, a trybuny piłkarskie w połowie (to już ogromny suckes!) zapełnione.

Tak przy okazji kilka danych odnośnie stadionu Śląska Wrocław (żeby nie było... nie jestem ani fanem, ani wrogiem). Po prostu widzę, że z tym miastem się identyfikujesz (w Krakowie wygląda to "podobnie"):

Koszt budowy: 904 mln PLN
Pojemność: 45 105
Rekordowa frekwencja: ok. 44 500
Średnia frekwencja w sezonie 2016/2017: 9567 (źródło http://www.ekstraklasa.org/rozgrywki/srednia-frekwencja)

Słabe, że stadion piłkarski jest wtedy pełny kiedy gra na nim... Justin Bieber, albo inna "gwiazda". 
Nie odbieraj proszę mojej wypowiedz jako osobistej aluzji. Chodzi mi bardziej o ogólną zasadę, tudzież tendencję.
Póki nie zmienimy podejścia, to tak będą wyglądały trybuny stadionów piłkarskich w Polsce :(
Maciek żebym brał coś do siebie to długa droga do tego.
Ja nie twierdzę że moje spojrzenie jest obiektywne. Jest subiektywne jeśli chodzi o tzw. kulturę kibicowania.
A cegłą nie dostaniesz, chyba że na sektorze gości na Widzewie ;-)
Pewnie że frekwencja jest marna ale to tak u nas w kraju jest. Jedynie było pełno gdy masa turystów stadionowych przychodziła.

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 520
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #154 dnia: 23.11.2016, 23:56 »

A cegłą nie dostaniesz, chyba że na sektorze gości na Widzewie ;-)

Dobre :D :beer: Chociaż znam jeszcze parę innych miejsc... :)

A nawiązując do reszty naszych wypowiedzi, to pewnie te nasze kluby dysponowałyby większą kasiorą, dzięki większej frekwencji i "turystom stadionowym", do których pewnie mnie można zaliczyć :) 

Pozdrawiam,
Maciek

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #155 dnia: 24.11.2016, 05:23 »
Panowie, nie ujmując kibicom. Jakby na stadionach było bezpiecznie, to by były pełne. Jakby były pełne kibiców, to poziom byłby wysoki. A tak? Mamy to co mamy w futbolu. Dzięki dobremu dopingowi właśnie jesteśmy siatkarską potęgą, podobnie jest w żużlu czy skokach. Nie ukrywajmy - tam nie ma praktycznie w ogóle przemocy. Coś w tym jest, nieprawdaż? ;)

Lucjan

Offline Daavid

• Ekspert
  • Reputacja: 149
« Odpowiedź #156 dnia: 24.11.2016, 11:18 »
Panowie, nie ujmując kibicom. Jakby na stadionach było bezpiecznie, to by były pełne. Jakby były pełne kibiców, to poziom byłby wysoki. A tak? Mamy to co mamy w futbolu. Dzięki dobremu dopingowi właśnie jesteśmy siatkarską potęgą, podobnie jest w żużlu czy skokach. Nie ukrywajmy - tam nie ma praktycznie w ogóle przemocy. Coś w tym jest, nieprawdaż? ;)

W punkt. Mieszkam jakieś 800 metrów od dużego stadionu Premier League i przed meczem prawie wcale nie widzę policji. W Polsce? .... Sami wiecie jak jest.

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 320
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #157 dnia: 24.11.2016, 12:10 »
Nie wiedziałem, że stadiony zarezerwowane są tylko dla :ultrasów czy szalikowców ??? Póki mamy co mamy frekwencja na meczach się nie zwiększy. W Europie zachodniej takie wyjście na mecz z dzieciakiem to rozrywka i kasa dla klubu. U Nas też rozrywka ale dla grupy pseudokibiców i kasa dla klubu, ale do zapłacenia za zniszczenia i kary.
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #158 dnia: 24.11.2016, 14:08 »
Fajnie byłoby, jakby kibice danych klubów prowadzili akcje 'bezpieczny stadion'. W sumie to władze klubu kibica mogłyby sprawiać, aby ich ostrzy fani zamiast szukać powodów do chuliganerki, pilnowali porządku i samych siebie, zachęcając jak największą ilość ludzi do kibicowania, robiąc stadion i teren dookoła bezpiecznym. Nie wnikam w jakieś pojedynki w lesie czy inne (proponowałbym też szachowe).
Zyskałby klub, miasto, kibice. A swoją ewentualną ligę chuliganów niech zrobią tam, gdzie nikt tego nie widzi. Dla mnie to patriotyzm lokalny w najwyższej formie :)
Lucjan

Offline maszek95

• Ekspert
  • Reputacja: 46
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #159 dnia: 24.11.2016, 19:32 »
Po prostu trzeba przerzucić się na inny sport, żużel, siatkówkę, koszykówkę. I fajna zabawa, atmosfera, doping a i w przerwach jest na czym oko zawiesić:-)
Mój jest ten kawałek podłogi, nie mówcie mi więc co mam robić!

Offline Tono

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 22
  • Ulubione metody: trotting
« Odpowiedź #160 dnia: 07.12.2016, 22:43 »
Legia - Sporting 1:0
Świetny taktycznie mecz Legii :)
I awans do Ligi Europejskiej :bravo:

Offline kucus22

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 186
    • Galeria
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #161 dnia: 07.12.2016, 22:44 »
Brawo legioniści :bravo: :thumbup:

Offline Tomnick

• Ekspert
  • Reputacja: 109
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #162 dnia: 07.12.2016, 22:47 »
:bravo: :bravo: :bravo: Ale w końcòwce prawie zawał :bravo:
Tomek

KrzysztofS

• Gość
« Odpowiedź #163 dnia: 07.12.2016, 22:49 »
Po prostu trzeba przerzucić się na inny sport, żużel, siatkówkę, koszykówkę. I fajna zabawa, atmosfera, doping a i w przerwach jest na czym oko zawiesić:-)

Brydża polecam :facepalm:
I to jest to...na pohybel wszystkim niedowiarkom 😎
Można? Można 😊

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 320
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #164 dnia: 07.12.2016, 22:52 »
Można, można mieć dużo szczęścia :D gratuluje mimo że jestem z Gliwic :P a mecz ligowy tuż tuż
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "