Autor Wątek: Jak łowić na rzece - wasze metody, porady, doświadczenia  (Przeczytany 250809 razy)

Offline Szpadel

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 177
Odp: Jak łowić na rzece - wasze metody, porady, doświadczenia
« Odpowiedź #780 dnia: 10.04.2025, 12:01 »
Rano i wieczorem – szukaj ryb w głębszych rynnach, zwłaszcza jeśli noc była zimna.
Szczególnie pamiętając, że główną rybą którą się łowi na tej rzece jest leszcz, który przemieszcza się i ciągle odwiedza swoje stołówki i na pewno będzie siedział w głębszej rynnie i czekał na Ciebie.

W ciągu dnia, szczególnie popołudniami – sprawdzaj spokojniejsze, płytsze miejscówki nasłonecznione przez kilka godzin. Tam woda może być nawet o kilka stopni cieplejsza.
Pokaż mi na rzece niepołączonej ze starorzeczem czy portem(wodą stojącą) wodę cieplejszą o kilka stopni. Nawet w klatkach ta woda płynie i się miesza.

Ja łowie niezależnie od pogody, pory roku, mrozu czy upałów na blaciku, który ma w tej chwili od 1,80 do 2,2 metra głębokości.
Dziś wyjątkowo przygotowałem sobie miejscówkę w dołku, który ma niecałe 3 metry.
Flowgrid jeżeli TY nie zaczniesz sam czuć wody to żadne podowiedzi tu nie pomogą, a patrząc jakie zadajesz pytania Ty bardziej skupiasz się na teorii niż na praktyce.

Online Modus

• Ekspert
  • Reputacja: 1269
  • Ulubione metody: trotting

Online Modus

• Ekspert

Online Modus

• Ekspert