Zakupiłem kombinezon Fox Winter Suit rozm M
https://allegro.pl/oferta/zimowy-kombinezon-wedkarski-fox-winter-suit-m-11471719361 (link przykładowy, ja dałem 765zł))
Powiem tak, kombinezon wydaje się mega ciepły. Nie byłem jeszcze nad wodą, ale w domu chwila i zaraz się spociłem.
Ogólne wrażenia bardzo pozytywne patrząc na jakość wykonania. Mam nadzieję że się spisze nad wodą.
Mam jednak kilka zastrzeżeń dla rozmiarówki producenta. Jak dla mnie trochę nie trafiona, ale może to ja jestem "nieformatowy"

A więc tak, mam 173cm i 83kg wagi (za dużo, bez dużej przepukliny brzusznej), zakupiłem dwa rozmiary S oraz M. Mieszczę się w obie pary spodni, tylko nie wiem kto zaprojektował tej długości szelki

Uważam się za osobę niską, spodnie w rozmiarze S ogólnie spoko, ale szelki rozciągnięte na maxa i tworzy się "klin w dupie", spodnie M szersze niż rozmiar S a również szelki muszę mieć na maxa rozciągnięte. Spodnie już się wydają lekko workowate, ale da się przeżyć. Przy takim wzroście przecież nie bierze się L.

Kurtka podobnie, zakładając na sam T-shirt, S-ka dużo lepsza, M-ka za duża, jednak zakładając na bluzę M też daję radę. Trochę kołnierz, stójka wydaje się za duża, ale to już do indywidualnej oceny.) Kurtka luźniejsza zawsze spoko.

Karpiarze to zazwyczaj "wielkie chłopy"

Zobaczymy jak będzie się zestaw sprawował.
Poniżej 2 zdj, oba są w stroju rozmiar M. Jedno z bluzą, drugie na sam T-shirt: