Dlaczego zginął post w wyżej wymienionym temacie ?
Luk pisze :
Panowie, więc dlaczego się nie angażujemy? Napiszcie szczerze... Z niechęci, zwykłego lenistwa (normalna rzecz
), nie chcemy być 'na świeczniku'? Co zrobić aby zachęcić takie osoby do jakiegoś działania?
Moja odpowiedź :
Są ludzie, którzy nie chcą się lansować jak Ty.
Nie interesują się internetowymi filmikami na YouTube, Facebooku czy Twitterze.
Łowią sobie rybki rekreacyjnie i wypuszczają je do wody.
Działać jak?
Zabić kilku dziadów z PZW, trzeba by też kilkudziesięciu z UE, anglików co przetrzymują całą sesję ryby w siatce byle zdjęcie zrobić, zawody wędkarskie zlikwidować, bo to też molestowanie ryb (ważenie, mierzenie), żeby wygrać i lansować firmy wędkarskie ...potem zabić kilkuset z naszych rodzimych polityków co w tylnej części ciała mają jak żyje przeciętny zjadacz chleba.
Przepraszam, że uraziłem, ale ja mam "mordę niewyparzoną" i jestem rekreacyjnym wędkarzem bez powiązań, układów i ryby złowione oddaję do wody bez zdjęć czy filmików.
Mam zasady po ojcu, który nigdy nie wziął ryby poniżej wymiaru i w okresie ochronnym.
Złowiłem jako nastolatek świnkę 1,48 kg, długość 54 cm i ojciec nie pozwolił dać jej w pysk ołowiu, żeby ważyła 1,50 kg co dawało złoty medal w Wiadomościach Wędkarskich, otrzymałem srebrny i dzięki temu doświadczeniu mam pokorę w stosunku do ryb, nic na siłę
Ps
Napisałem do Ciebie PW i grzeczność wymaga odpowiedzieć, choćby "mam Cię gdzieś".
Ja nie potrafię nie odpowiedzieć na PW, bo choćby wróg napisał to grzecznie odpiszę.
Była tam też odpowiedź innego użytkownika, że Lucjan ogólnie pomaga dzieciom itp.
Ja naprawdę mam duży szacunek dla Lucjana za Jego całokształt działalności wędkarskiej, ale na boga pozwólcie też na inne zapatrywania i nie kasujcie niewygodnych wypowiedzi.
Proszę i tylko proszę o wolność słowa.
Często w realu jestem besztany z powodu innego "widzenia". Daję radę
To forum wydaje mi się, że jest bez komercji słowa, w miarę przyjazne dla tych co mają inne zdanie i trzymajmy się tego.