Autor Wątek: MATRIX Commercial Team Challenge 2017  (Przeczytany 28364 razy)

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
  • Reputacja: 66
    • Paweł Zuziak Fishing
  • Ulubione metody: feeder
Odp: MATRIX Commercial Team Challenge 2017
« Odpowiedź #60 dnia: 10.11.2016, 10:42 »
Przepraszam nie doczytałem :-[ ale przy 4 brzegach w jednym będzie mniej zawodników i np. w lepszym sektorze drużyna może nie mieć zawodnika a waga może na koniec się liczyć ( Proszę się przejmować to takie moje dywagacje ;)

Nie ma kolego takiego łowiska w Polsce przynajmniej, że każdy wędkarz siedzi i ma w łowisku 30 ryb . obok sasiad tez ma 30 itd :) Ostatni pkt. regulamin zacytuj jesli możesz , ok ? :)

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 321
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #61 dnia: 10.11.2016, 10:48 »
Koledzy!Apel do tych co tam byli dajcie jakieś namiary na pobliskie sprawdzone noclegi, hotele, agencje :D ;D :P oczywiście agencje nieruchomości :D
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline Enzo

• Ekspert
« Odpowiedź #62 dnia: 10.11.2016, 10:53 »
Przepraszam nie doczytałem :-[ ale przy 4 brzegach w jednym będzie mniej zawodników i np. w lepszym sektorze drużyna może nie mieć zawodnika a waga może na koniec się liczyć ( Proszę się przejmować to takie moje dywagacje ;)

Nie ma kolego takiego łowiska w Polsce przynajmniej, że każdy wędkarz siedzi i ma w łowisku 30 ryb . obok sasiad tez ma 30 itd :) Ostatni pkt. regulamin zacytuj jesli możesz , ok ? :)

Czekaj , czekaj ostatni pkt regulaminu a już mam
-"11. Nagrody :D :D :P

Wiem o co Tobie chodzi, dla mnie możecie to podzielić na 4 sektory i 8 podsektorów :D ale wiem jak czasami niektórzy się napinają i potem chodzą i buczą zamiast napić się serum prawdy :P

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
    • Paweł Zuziak Fishing
« Odpowiedź #63 dnia: 10.11.2016, 10:59 »
 Wyjaśnię może , jesli startuje 3 zawodników w druzynie to minimalna ilość sektorów to 3.

Przy 15 drużynach , odpowiednia będzie wielokrotnośc liczby 3 . W tym wypadku mam 45 zawodników , więc sektorów zrobimy 9, po 5 osób w kazdym sektorze. Bedzie gęsto z punktami i atrakcyjniejsza liga. "0" na Grębowie są rzadkością . Więc maksymalnie na druzyne teoretycznie może być 18 PKT za 1 dzień ( a nie np 48 pkt za jeden dzień - przy 3 sektorach po 15 osób)

KrzysztofS

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: 10.11.2016, 11:19 »

Przy 15 drużynach , odpowiednia będzie wielokrotnośc liczby 3 . W tym wypadku mam 45 zawodników , więc sektorów zrobimy 9, po 5 osób w kazdym sektorze. Bedzie gęsto z punktami i atrakcyjniejsza liga. "0" na Grębowie są rzadkością . Więc maksymalnie na druzyne teoretycznie może być 18 PKT za 1 dzień ( a nie np 48 pkt za jeden dzień - przy 3 sektorach po 15 osób)

Wszystko jasne i proste - brawo Ty  :beer:

Offline Enzo

• Ekspert
« Odpowiedź #65 dnia: 10.11.2016, 11:39 »
Przepraszam ale niestety nie ma Bravo Ty :( bo koledzy jak w takim razie policzysz nie obecność zgodnie z zapisem regulaminu?  Coś tu ktoś namieszał trzeba to po prostować.
 ilość drużyn w sektorze 5 czyli 6x 3 zawodników daje za nieobecność 18 pkt :o
Zawsze najprościej jest najlepiej ale to Wasz regulamin a My się dostosujemy   

KrzysztofS

• Gość
« Odpowiedź #66 dnia: 10.11.2016, 11:52 »
Dla mnie proste - skoro w sektorze będzie 5 osób to za nieobecność jednego zawodnika drużyna dostanie 6 pkt.

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
    • Paweł Zuziak Fishing
« Odpowiedź #67 dnia: 10.11.2016, 12:06 »
Dla mnie proste - skoro w sektorze będzie 5 osób to za nieobecność jednego zawodnika drużyna dostanie 6 pkt.

To przeciez proste i logiczne. Nieobecność danego dnia będzie naliczane z ilości sektorów  a co za tym idzie z ilości zawodników w sektorze.

Kolego Enzo , czy w Regulaminie w pkt. dotyczacym nieobecności nie jast napisane np. ?

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
    • Paweł Zuziak Fishing
« Odpowiedź #68 dnia: 10.11.2016, 12:09 »
9. Jeżeli któraś z drużyn nie będzie mogła wystartować w którejś z tur. Drużyna ta otrzyma maksymalną ilość pkt wynikającą z ilości drużyn w sektorach danego dnia np. ( 7 drużyn w sektorze danego dnia – drużyna otrzymuje 8 pkt x 3 zawodników czyli 24 pkt)

taki magiczny np.

Nikt nie jest wróżką i nie jest w stanie przewidzieć ile będzie danego dnia drużyn przy pisaniu Regulaminu.

Wydawało mi się, że naprawdę regulamin jest prosty, przyjazny i przejrzysty. Bez dodatkowych obostrzeń , ale widze się myliłem.

Więc moje pytanie do Ciebie kolego co trzeba zmienic w Regulaminie aby był jasny ?

Offline Enzo

• Ekspert
« Odpowiedź #69 dnia: 10.11.2016, 12:10 »
Tak przecież policzyłem , mam namyśli to aby promować tych co przyjadą bo jak się nie poszczęści to dostaną 15 pkt a nieobecni tylko 18
Osobiście uważam że 3 duże sektory po 15 osób to lepsze rozwiązanie ale jak pisałem dostosujemy się
Tyle bo zanudzam :)

Offline matchless

• Ekspert
  • Reputacja: 356
  • Ulubione metody: tyczka
« Odpowiedź #70 dnia: 10.11.2016, 12:11 »
Jeśli drużyna liczy 3 zawodników to powinny być 3 sektory. Nie jest to istotne, jaka finalnie będzie ilość punktów bo to tylko statystyka. A praktyka jest ważniejsza. W mojej ocenie, jeśli jest 3 zawodników to każdy z nich powinien łowić w jakimś sektorze. Jesli sektorów ma być 9 to powinno być 9 zawodników z drużyny. Zawsze ktoś może zarzucić, że drużyna nie połowiła, bo wszyscy zawodnicy byli ulokowani w sektorach mało łownych. Inna połowi, bo 3 zawodników z drużyny rzuci do sektorów gdzie ryby będą brały i wygra. 3 sektory po 15 osób w każdym, 16 pkt za nieobecność i problem z głowy a na dodatek sprawiedliwie i szybciej bo losowanie też przy 9 sektorach będzie dłuższe. Gdyby tych sektorów miało być 5 to jeszcze okej ale 9 sektorów! Moim zdaniem troszkę chybiony pomysł, choć nie twierdzę, że się nie sprawdzi. Na pewno mniej wygodny i bardziej "dyskusyjny". Jako organizator unikał bym tematów do dyskusji, dodatkowej roboty i niepotrzebnych nieporozumień.

Brzegi będą te same, więc realnie nic się nie zmieni, ale mentalnie wiele. Jak robi się sektory, to znaczy, że priorytetem przy wynikach ogólnych są wyniki sektorowe. A jak one się będą miały do siebie? Skoro zawodnicy drużyny będą mogli łowić tylko w 3 z 9 sektorów.
Grzegorz

Offline Enzo

• Ekspert
« Odpowiedź #71 dnia: 10.11.2016, 12:15 »
Jeśli drużyna liczy 3 zawodników to powinny być 3 sektory. Nie jest to istotne, jaka finalnie będzie ilość punktów bo to tylko statystyka. A praktyka jest ważniejsza. W mojej ocenie, jeśli jest 3 zawodników to każdy z nich powinien łowić w jakimś sektorze. Jesli sektorów ma być 9 to powinno być 9 zawodników z drużyny. Zawsze ktoś może zarzucić, że drużyna nie połowiła, bo wszyscy zawodnicy byli ulokowani w sektorach mało łownych. Inna połowi, bo 3 zawodników z drużyny rzuci do sektorów gdzie ryby będą brały i wygra. 3 sektory po 15 osób w każdym, 16 pkt za nieobecność i problem z głowy a na dodatek sprawiedliwie i szybciej bo losowanie też przy 9 sektorach będzie dłuższe. Gdyby tych sektorów miało być 5 to jeszcze okej ale 9 sektorów! Moim zdaniem troszkę chybiony pomysł, choć nie twierdzę, że się nie sprawdzi. Na pewno mniej wygodny i bardziej "dyskusyjny". Jako organizator unikał bym tematów do dyskusji, dodatkowej roboty i niepotrzebnych nieporozumień.
Kolego tak jak ja znasz to ze spławika i to własnie chce przekazać .

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
    • Paweł Zuziak Fishing
« Odpowiedź #72 dnia: 10.11.2016, 12:15 »

Taki prosty przykład.
Mistrzostwa świata w Feeder.
Drużyny są 4 osobowe tak ?
Czyli według Twojej mysli sektorów było 4 na MŚ ? Tak

Otóż sektorów było 12.

Nie wiem czy znajdziesz łowisko gdzie w sektorze 15 osobowym , zawodnicy beda mieli w miarę równe szanse. Sądzę i z tego co obserwuje startując po zawodach ( około 30 startów rocznie ) to rozwiązanie z sektorami "małymi" jest strzałem w przysłowiową "10"

To nie jest tylko moje zdanie zaznaczam i równiez zaznaczam, że to nie zawody spławikowe w dłubaniu drobnicy .

Offline Enzo

• Ekspert
« Odpowiedź #73 dnia: 10.11.2016, 12:28 »
Idąc tym tokiem Twojego myślenia żeby było sprawiedliwie może trzeba zrobić 15 sektorów po 3 osoby wtedy będzie najsprawiedliwiej, każdy będzie na pudle w sektorze ;D ;D
Ogólna zasada jeden brzeg jeden sektor, po co go dzielić na kilka sektorów ? Zawsze ktoś lepiej lub gorzej po losuję .
 Może się zdarzyć tak jak pisał Kolega Grzegorz że ryba będzie w jednym obszarze 3 sektorów gdzie jedna czy dwie drużyny po losują i wygrają, przy 3 dużych sektorach po jednym na każdym brzegu uważam za bardziej sprawiedliwe rozwiązanie.
Napisałeś że mamy zgłaszać uwagi to zgłaszam nie ma co się denerwować kolego. Spadam

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
    • Paweł Zuziak Fishing
« Odpowiedź #74 dnia: 10.11.2016, 12:39 »
Idąc tym tokiem Twojego myślenia żeby było sprawiedliwie może trzeba zrobić 15 sektorów po 3 osoby wtedy będzie najsprawiedliwiej, każdy będzie na pudle w sektorze ;D ;D
Ogólna zasada jeden brzeg jeden sektor, po co go dzielić na kilka sektorów ? Zawsze ktoś lepiej lub gorzej po losuję .
 Może się zdarzyć tak jak pisał Kolega Grzegorz że ryba będzie w jednym obszarze 3 sektorów gdzie jedna czy dwie drużyny po losują i wygrają, przy 3 dużych sektorach po jednym na każdym brzegu uważam za bardziej sprawiedliwe rozwiązanie.
Napisałeś że mamy zgłaszać uwagi to zgłaszam nie ma co się denerwować kolego. Spadam

czytam uwagi, chcę abyś czytał także argumenty. Jeśli Twoje argumenty przypadną du gustu co najmniej 60% drużyn oczywiście będziemy myśleć nad zmianą.