Czasami dobro drużyny z którą się współpracuje jest ważniejsze niż własne pokusy Oficjalnego GPO nie odpuszczę
Panowie ja to widze tak :1. Powinien powstać cykl GPP z którego wyłoniona zostanie kadra.2. GPP rozgrywane powinno być na różnych wodach 1 x na rzece, 1x na wodzie PZW i 1 x na komercji po dwa dni , aby zawodnik był wszechstronny.3. Pierwsza 5-ka to kadra Polski bezapelacyjnie.4.Zawodnicy z 6 i 7 lokaty jadą jako rezerwowi i maja tylko prawo startu jeśli któremuś zawodnikowi z kadry przytrafiłoby się jakieś nieszczęście np. choroba ,zatrucie, złamanie nogi /ręki itp. aby nie dać trenerom lub menadżerom pola do manipulacji.Zawodnicy rezerwowi jeśli nie startują pomagają drużynie jako trenerzy/zwiadowcy , sami pochłaniają wiedzę która przyda im sie być może w przyszłości.5. Sponsorem w takim układzie może zostać każda firma bez żadnych podejrzeń o jakieś matactwo. Również zarząd PZW nie może nic zrobić aby ,,wcisnąć" swojego ulubionego zawodnika.Co do dopasowania się drużyny jako reprezentantów Polski na arenie międzynarodowej to myślę, że tak dobrzy zawodnicy ( przecież pierwsza 5-ka) dopasują się i będą ze sobą współgrać . Jeśli któryś z zawodników na treningach chce być indywidualistą trenerzy robią zebranie ze wszystkimi i podejmują ostateczne rozmowy i decyzje co do dalszego udziału danego delikwenta. Wtedy wyjątek - mogą podjąć decyzje o usunięciu kadrowicza i zastąpieniu go rezerwowym.
Zazdroszczę chłopaki u was coś się dzieje, u mnie to bryndża. Postanowiłem zasięgnąć informacji w moimi okręgu na temat zawodów fedeerowych. Otrzymałem informację że narazie czekają na zatwierdzenie regulaminu. Co okręg inna ściema. Chyba muszę przeprowadzić się do Wrocka .
Artur nie poddawaj się ciśnij leśnych dziadków pamiętaj ze w końcu będą kolejne wybory pzw i to oni będą nas wędkarzy potrzebować ci co chodzą na zebrania do koła to wiedza o czym mówię, u mnie w kole było jeżeli się nie mylę ponad 600 osób a na zebraniu sprawozdawczym max 30 jest
Wczoraj dostałem nie zatwierdzony terminarz w dyscyplinach wędkarskich na rok 2017 i po przejrzeniu, chyba wiem co wykombinowali z terminem Feedera W tym samym czasie w Darłowie odbywają GPP " Puchar Darłowa " (dwie tury) z kutrów. Tak sobie wydumali że w jednym terminie zrobią 2 imprezy