Autor Wątek: Feederowe Mistrzostwa Polski 2017  (Przeczytany 125322 razy)

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
Odp: Feederowe Mistrzostwa Polski 2017
« Odpowiedź #225 dnia: 30.11.2016, 11:19 »
Kostek - czyli sponsor wiele by załatwił. Ale wiesz jak jest. Goście z kapitanatu coś muszą z tego też mieć. Ja nie wierzę, że nie chcą czegoś uzyskać dla siebie, zezwolić aby sponsor działał w niekontrolowany sposób. Tam wszystko przechodzi przez pewne ręce, musi mieć 'glejt' lub przyzwolenie danej osoby.

O wiele lepiej byłoby wybrać osobę odpowiedzialną za pracę z kadrą i jej wyłonieniem ( w dużej mierze na podstawie MP), i pozwolić, aby sponsor zajął się resztą, opracowując wszystko wg pewnych założeń. Niestety, mamy zbyt wielu działaczy znowu. Ciekawe, czy osoba chcąca pracować z kadrą, wybrana z ramienia PZW, nie ogarnęla by tematu MŚ o wiele lepiej niż zespół fahofcuf pokroju barona Iwańskiego, zarabiającego krocie. W końcu chodzi o rozwój i propagowanie sportu, a nie robienie czegoś na siłę.

Wiadomo - wszystko od doopy strony. Ale i tak cieszmy się, ze mamy to co mamy, bo postęp jest duży. Lepiej jednak robić wszystko tak, aby to miało ręce i nogi, bez MP w marcu, na wodzie mającej kilka stopni.
Lucjan

Offline dziepakm888000

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #226 dnia: 30.11.2016, 14:22 »
ja nie wiem co wy macie  z tym kwietniowym terminem ? Przecież to jest nad morzem tam nie ma jakiś super zim a ryby w tym okresie migrują. No i co ma do tego zimna woda ? przecież wtedy ryby też zerują , a nikt w niej się kąpać nie będzie :P
Rozumiem narzekanie na regulamin czy pzw jako na beton.

A inna sprawa jest taka ze może w końcu ludzie się zorientują jak ich niektóre okręgi w d.... r.... i leśne dziadki obudza się w końcu z ręką w nocniku, bo mistrzostwa mogli już rozegrać w tym roku, a ludzie może w końcu zaczną chodzić na zebrania wspólnoty do której należą i się zainteresują a nie tylko narzekanie.  Choć patrząc na nasza sytuacje polityczną tutaj ludzie widocznie luba być r.... w grajdole :(

Myślę ze tylko terapia szokowa może zadziałać :)
Michał

Offline Artur Kraśnicki

• Sklep Fish24.pl
  • Ekspert
  • Reputacja: 182
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #227 dnia: 30.11.2016, 15:52 »
Jest na oficjalnej stronie pzw
Gruntowe mistrzostwa Polski feederowe 31 03 - 2 04
Moje paliwo to wędkarstwo bez niego nie jadę.
Pozdrawiam
Artur Kraśnicki

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
  • Reputacja: 66
    • Paweł Zuziak Fishing
« Odpowiedź #228 dnia: 30.11.2016, 16:08 »

Tak jak pisałem jest to oficjalnie wczoraj zatwierdzone

http://www.pzw.org.pl/gks/wiadomosci/122955/60/terminarz_imprez_miedzynarodowych_i_krajowych_na_2017

Dla tych , którzy nie wiedza jak znaleźć

Offline Artur Kraśnicki

• Sklep Fish24.pl
  • Ekspert
« Odpowiedź #229 dnia: 30.11.2016, 17:07 »

Tak jak pisałem jest to oficjalnie wczoraj zatwierdzone

http://www.pzw.org.pl/gks/wiadomosci/122955/60/terminarz_imprez_miedzynarodowych_i_krajowych_na_2017

Dla tych , którzy nie wiedza jak znaleźć
Dzięki za podesłanie linka :)
Pozdrawiam
Artur Kraśnicki

Offline Biały

• Ekspert
  • Reputacja: 64
« Odpowiedź #230 dnia: 30.11.2016, 17:09 »
Panowie zastanawiacie się czemu kwietniowy termin?
Żeby nie wszystkie okręgi zdążyły się zorganizować i było miej chętnych czyli mniej roboty.
My już od jutra robimy akcje atak okręk nadnotecki
Łukasz Białas, Wałcz

Offline dziepakm888000

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #231 dnia: 30.11.2016, 17:30 »
Termin jest kwietniowy ponieważ nie było zgłoszonych chętnych do organizacji w późniejszym terminie tak aby nie pokrywał się termin z innymi większymi zawodami pzw.
Wiem to ponieważ okreg opolski zgłosiłby się gdyby nikt inny się nie zgłosił do organizacji tych zawodów gdyby już nie było innego chętnego żeby w ogóle się odbyła ta impreza :)
A okręgi miały cały 2016 rok aby rozegrać mistrzostwa okręgu, ale  ze leśne dziadki w niektórych okręgach są leniwe to nie rozegrały wiec może czas ich zmienić ?
Michał

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
    • Paweł Zuziak Fishing
« Odpowiedź #232 dnia: 30.11.2016, 17:31 »
Żeby nie wszystkie okręgi zdążyły się zorganizować i było miej chętnych czyli mniej roboty.

" w Mistrzostwach Polski biorą udział Mistrz i Vice Mistrz Okręgu w roku poprzedzającym Mistrzostwa Polski "

Więc po co te spinki ? :D Komuniakaty o MO Okregi dostały 14 listopada 2015 roku :) ale fajnie ,że próbujecie zapewne już teraz Okregi podejda do tego poważnie :)

Offline dziepakm888000

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #233 dnia: 30.11.2016, 17:42 »
i własnie o tym mówię w waszych okręgach was w d.. r... aż się kurzy a wy o tym nie wiecie pod koniec 2015 w swoim kole czyli niżej niż na poziomie okręgu uzyskałem informacje ze w 2016 powinny być rozegrane MO i ze w 2017 będą MP, a wszyscy którzy się nie interesują co się u nich w kole i okręgu dzieje potem się budzą z ręka w nocniku niestety
Inna sprawa że niektóre okręgi nie poruszają tematu bo nikt nie pytał więc nie robimy bo nie będzie zainteresowania i nie będą mieli z tym więcej pracy.
Michał

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #234 dnia: 30.11.2016, 17:44 »
ja nie wiem co wy macie  z tym kwietniowym terminem ? Przecież to jest nad morzem tam nie ma jakiś super zim a ryby w tym okresie migrują. No i co ma do tego zimna woda ? przecież wtedy ryby też zerują , a nikt w niej się kąpać nie będzie :P
Rozumiem narzekanie na regulamin czy pzw jako na beton.

A inna sprawa jest taka ze może w końcu ludzie się zorientują jak ich niektóre okręgi w d.... r.... i leśne dziadki obudza się w końcu z ręką w nocniku, bo mistrzostwa mogli już rozegrać w tym roku, a ludzie może w końcu zaczną chodzić na zebrania wspólnoty do której należą i się zainteresują a nie tylko narzekanie.  Choć patrząc na nasza sytuacje polityczną tutaj ludzie widocznie luba być r.... w grajdole :(

Myślę ze tylko terapia szokowa może zadziałać :)

Michał, w marcu, na Mazurach często jeszcze jeziora są skute lodem. Zawody lepiej robić na normalnej, ciepłej wodzie, gdy ryba jest po tarle, a nie przed nim. Ryzyko, że temperatury będą w okolicach zera, jest duże. No chyba, że to jedyna woda PZW, gdzie można złowić ryby, i wybiera się taką porę roku.

Co do narzekania, to powiedz mi co ludzie mogą zmienić? Krzyczeć aby zrobili MO można. W Opolu było was aż 20, prawdziwe mistrzostwa, impreza wielka, jak na 17500 ludzi zrzeszonych powalająca swoim impetem.

Problem jest taki, że jako ludzie zrzeszeni chcielibyśmy czegoś więcej. Normalności. Nie ochłapów, jakie się rzuca, w postaci terminu marcowego chociażby, ale normalnie zrobionej imprezy.

Powiedz mi w ogóle, co Ty możesz zmienić jako szeregowy członek? Pójdziesz na zebranie swojego koła i co? Będziesz tłumaczył dziadkom co to jest feeder jako dyscyplina? Rzeczowo wytłumaczysz dlaczego nie wolno używać pelletów, kulek i trzeba mieć zestawy z przyponami powyżej 50 cm? Jakie dasz usprawiedliwienie takiego regulaminu? Bo leśne dziady z FIPSEDu tak chcą?

PZW ma być organizacją której celem jest: 'organizowanie i promowanie wędkarstwa, rekreacji, sportu wędkarskiego, użytkowanie i ochrona wód, działanie na rzecz ochrony przyrody i kształtowanie etyki wędkarskiej'.
Organizowanie i promowanie wędkarstwa - o tym mowa. Te zakute łby potrzebuja prowadzenia, nie wiedzą co się dzieje, nie potrafią przetłumaczyć regulaminu, ustalić reguł normalnych, najlepiej działających.

Ja nie wiem jak chcesz aby wpływać na nich inaczej. Właśnie jak dla mnie nadzieją jest, że jakaś tępa dzida co o łowieniu pojęcia nie ma, jak taki jeden baron z drugim, trafi na takie podpowiedzi jak tutaj, i uzna je za 'ciekawe'  i coś pójdzie dalej. Bo Iwański boi się wędkarzy i ich gniewu. Ja nie widzę innej drogi jak gadać w gniewny sposób. Bez tego oleją cię ciepłym moczem, dowalą większe składki, nie zarybią, zaoferują jak co roku jeszcze gorsze warunki za jeszcze większe pieniądze.

Ode mnie masz :thumbup: za to co zdziałaliście, ale wg mnie nie tędy droga. To nie jest jak w Potopie 'kawał sukna' (mowa o Rzeczpospolitej) który każdy z rodów (tutaj grup wędkarzy) chce wydrzeć dla siebie. Wydrzesz Ty, dostanie mniej sport rzutowy czy muszkarze. Tu chodzi o promocję i organizowanie wędkarstwa. Żyjemy w XXI wieku a nie w peerelowskiej Polsce, rządzonej przez KC i pierwszego sekretarza. Ja uważam, że powiniśmy myśleć jak zrobić, aby w opolskim okręgu na MO było 80 startujących, aby były eliminacje, fajna oprawa i zabawa przede wszystkim, a nie krzyczeć aby nam coś 'dali'. PZW to my, to nie jest prywatny biznes jakiegoś gościa, co nam będzie dawał. Idąc na zebrania do swoich kół niewiele wcale możemy zrobić, warto więc pomyśleć co możemy zrobić, jak zadziałac aby było lepiej. I ja nie łączę tego z samym feederem, bo tutaj trzeba konkretnych zmian, u podstaw. Ludzie potrzebują rybnych łowisk, spełnienia, nie tylko igrzysk, na dodatek marcowych.

A okręgi miały cały 2016 rok aby rozegrać mistrzostwa okręgu, ale  ze leśne dziadki w niektórych okręgach są leniwe to nie rozegrały wiec może czas ich zmienić ?

Tu trafiasz w sedno :bravo: :bravo: :bravo: Jednak pamiętaj, należysz do najlepszego okręgu w Polsce. To co można uzyskać w Opolu, gdzie się wędkarzy czasami słucha, jest bardzo trudne do zrealizowania w innych okręgach. Aby coś zmienić, trzeba się jakoś zorganizować...

Według mnie ZG i kapitanat powinni widzieć w takiej imprezie szansę na rozwój, na zaoferowanie czegoś więcej niż dotychczas, na pójście z duchem czasu. Póki co rzuca się nam ścierwo, idzie jak pisze Biały po najmniejszej linii oporu. Jeżeli jest jakaś promocja to sami ją robimy - oni praktycznie nic. To chore.

Lucjan

Offline dziepakm888000

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #235 dnia: 30.11.2016, 18:05 »
Można zdziałać i to często dużo tylko nie idąc na jedno zebranie tylko trzeba się trochę zaangażować w swoje koło i przekonywać innych wtedy zaczynamy mieć siłę w kole i później możemy wpływać na okręg, często również wyniki sportowe przemawiają za postulatami które stawiamy wobec koła czy okręgu.
Co do wędkarstwa rzutowego to osobiście uważam ze ma to tyle wspólnego z wędkarstwem co piernik z wiatrakiem, kładzie się na to pieniądze a zawodnicy nawet kontaktu z ryba nie mają.
Michał

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #236 dnia: 30.11.2016, 18:20 »
Michał, najlepiej zainteresować feederem i startami jak największą liczbę osób, mam nadzieję, że to się będzie ładnie rozwijać wszędzie, jak chociażby we Wrocławiu.

Też jest dobrym pomysłem tworzyć kluby  i teamy feederowe. Ale jak widzisz - wszystko to organizujemy i tak sami. Fajnie jakby każdy okręg miał dobra wodę no kill do zawodów, tam mogliby łowić i spławikowcy, i grunciarze, i spinningiści. Warto na pewno szerzyć wszelkie takie rzeczy w kołach, wśród znajomych. Naszym problemem jest to, że PZW zarządzają ludzie mało mający wspólnego z wędkarstwem, ze sportem już w ogóle. Nie rozumieją absolutnie co jest grane, co jest trendy... Podobnie jak Ty mam awersję do wędkarstwa rzutowego, ma to tyle wspólnego z wędkarstwem wg mnie co zbieranie grzybów z hodowlą pieczarek.

Mieszkam zaś w kraju, gdzie ichni PZW (czyli AT) dokłądnie wsłuchuje się w potrzeby wędkarzy, zatrudnia ludzi młodych i doświadczonych, mających rozeznanie w tym co się dzieje. Robią co chwila jakieś badania, wiele oferują. Wczoraj wysłali mi petycję do przeglądnięcia i możłiwego podpisania. O ochronie bassa, który jest tępiony zarówno przez rybaków, jak też i przez wędkarzy. Dlatego też pokazuję, jak wiele jeszcze zmian powinno nastąpić, abyśmy chociaż znaleźli się na drodze do normalności.

To jest Polska. Widzieliście to? Wklejone z FB 'Panie tu nie ma ryb':

Wczorajszy telefon z prośbą o interwencję z Okręgu w Koninie...
Rybacy przybyli nad J.Orchowskie w celu odłowu sieciowego...
Po drugiej stronie słuchawki słyszę wściekłość złość i niemoc...
Same niecenzuralne słowa...
Dowiaduje się,że owe jezioro podlega pod Okręg w Koninie,że są tam ryby,że dbają koła o te jezioro.Strażnicy pilnują,tępią kłusoli a tu PZW na legalu odłowy Sobie zaplanowało...
Ot taka akcja "UWALNIAM OKAZY" na Świąteczne Stoły..
KUR.A MAĆ...
Łapie za telefon i dzwonię do Okręgu w Koninie odbiera miła Pani - pytam o odłowy????
Łączy mnie z Dyrektorem Biura Panem Józefem Olczakiem.Pytam czy coś wie o odłowach Dyrektor odpowiada że tak..Więc pytam dlaczego!!!! Taki mamy OPERAT RYBACKO-WĘDKARSKI i to nam nakazuje odłowy... Zatkało mnie ale pytam dalej co z rybami???
Pan Dyrektor krótko-SPRZEDAMY...!!!
Aż się zagotowałem...ale Pan Dyrektor powiedział że za pieniążki zarybią z powrotem.
Tłumaczę po co?- te ryby mają ikrę wytrą się na wiosnę i narybek będzie bez wkładania dodatkowych środków...
Pan Dyrektor stwierdził,że tak ma być i koniec rozmowy....
Odłowu pilnują Wędkarze aby rybacy nie "rozpędzili się za bardzo"
Do tego rybak został wynajęty....
Po co są odłowy i czemu służą...???
Wybiorą zdrowe ryby i co tu gadać duże na handel a wpuszczą drobnicę...Kurde jaki to ma sens...
Czy Naszemu Związkowi naprawdę chodzi o to abyśmy My Wędkarze mieli rybę i mogli ją łowić...????
NIEEEEEEE....
W dniu dzisiejszym odłowili leszcze, szczupaka i sandacze na MIĘSO....
Ryby zostały sprzedane na miejscu...
A Nam w gazecie Wiadomości Wędzarskie pokazują akcję "UWALNIAM OKAZY"...
Jak można namawiać Wędkarzy aby puszczali ryby -sam to robię, a rybakom zezwalać na tłuczenie wody siatami...
HIPOKRYZJA......
Tak wygląda Gospodarowanie Wodami...
WSTYD.....
A najgorsze, że wszystko odbywa się zgodnie z prawem.....
Będę robił WSZYSTKO CO W MOJEJ MOCY ABY WYLECZYĆ TEN ZWIĄZEK Z PATOLOGII KTÓRA JAK CHOROBA ROZPRZESTRZENIŁA SIĘ W NIM...
MUSIMY SIĘ SPRZECIWIĆ TAKIM DZIAŁANIOM BO NIEDŁUGO RYBY BĘDĄ WSPOMNIENIEM....
Dzwońcie i piszcie jeżeli na Waszych wodach będą się działy takie "Odłowy"
Róbcie zdjęcia i filmy, tak możemy pokazać co się wyrabia się z Naszymi wodami. 
Lucjan

Offline Artur Kraśnicki

• Sklep Fish24.pl
  • Ekspert
« Odpowiedź #237 dnia: 30.11.2016, 22:15 »

" w Mistrzostwach Polski biorą udział Mistrz i Vice Mistrz Okręgu w roku poprzedzającym Mistrzostwa Polski "

Więc po co te spinki ? :D Komuniakaty o MO Okregi dostały 14 listopada 2015 roku :) ale fajnie ,że próbujecie zapewne już teraz Okregi podejda do tego poważnie :)
To znaczy, że nawet jak w marcu 2017 zrobią mistrzostwa okręgu, to mistrz i wicemistrz nie będą mogli pojechać na mistrzostwa Polski 2017?
Pozdrawiam
Artur Kraśnicki

Offline dziepakm888000

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #238 dnia: 30.11.2016, 22:33 »
to zależy jak będą to traktować bo generalnie każdy okręg może wystawić przynajmniej jedną dwuosobową drużynę a ty startowałeś np u siebie w gp nie twoja wina ze był spławik z gruntem.
Michał

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
    • Paweł Zuziak Fishing
« Odpowiedź #239 dnia: 30.11.2016, 22:54 »

To znaczy, że nawet jak w marcu 2017 zrobią mistrzostwa okręgu, to mistrz i wicemistrz nie będą mogli pojechać na mistrzostwa Polski 2017?

Zgodnie z komunikatem to nie, chyba że to będzie mistrz okregu 2016 rozgrywany w 2017 roku , czyli Absurd