Autor Wątek: Feederowe Mistrzostwa Polski 2017  (Przeczytany 125326 razy)

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 321
  • Ulubione metody: bat i feeder
Odp: Feederowe Mistrzostwa Polski 2017
« Odpowiedź #285 dnia: 10.12.2016, 00:03 »
Wiem i co z tego ? Dlaczego normalny wędkarz na zawodach w kole ma łowić tak jak na WM ?
Jak chce pograć w tenisa stołowego czy piłkę lub siatkówkę to muszę grać z przepisami międzynarodowymi ? Nie umawiamy się i gramy , dlaczego tak nie można w Feederze aby zwykły "Kowalski " przyszedł na zawody poczuł że też ma szanse i był zawodnikiem. Nawet gdyby jakimś cudem udało by się mu wygrać to następne zawody to zweryfikują. A tak znowu będziemy mieli zawody dla wybrańców lub elity.
 Jak już tak bardzo chcą żeby było zgodnie z miedzynarodowymi przepisami to mogli wprowadzić że przepisy obowiązują na zawodach GP czy MP a niższego szczebla można niektóre przepisy ominąć.
Ale co ja tam się znam, ważne że po 15 grudnia się dowiem ;)
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #286 dnia: 10.12.2016, 00:22 »
Jedno jest pewne. Zanęcić dozwolony limit zanęt i przynęt będzie trudno :D Chyba, że koszem :D
Lucjan

Offline dziepakm888000

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #287 dnia: 10.12.2016, 00:25 »
ale w kole nikt ci nie broni necic mylisz pojecia musisz to wszystko interpretowac ze zrozumieniem my tu mówimy o regulaminie mp w feederze
Michał

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 321
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #288 dnia: 10.12.2016, 00:29 »
Jak bedzie obowiązywał tylko na  MPF to ok :-[
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #289 dnia: 10.12.2016, 00:32 »
Enzo - a w czym problem? Reguły będą te same dla wszystkich, równe szanse... Ja bym wolał aby obok mnie nie siedział jakiś miotacz kul, bo można się nadziać jak walnie tyle ile limit pozwala.
Lucjan

Splot

• Gość
« Odpowiedź #290 dnia: 10.12.2016, 07:23 »
Zapis o nęceniu tylko koszem fajny. Nie widziałem, aby ktokolwiek używał procy lub rzucał kule podczas  rekreacyjnego łowienia feederem. A używanie procy to widziałem może raptem kilka razy. Jak u mnie na Odrze to nawet wstępne nęcenie to jest kosmos tak jak łowienie z kilpem może na takich ludzi trafiam.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
  • Reputacja: 66
    • Paweł Zuziak Fishing
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #291 dnia: 10.12.2016, 09:14 »
Zart?

Staszek to przeciez były główne postulaty do zmiany w regulaminie . Nie wiem co nazywasz żartem ?

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
  • Reputacja: 66
    • Paweł Zuziak Fishing
« Odpowiedź #292 dnia: 10.12.2016, 09:17 »
Sorki Panowie ale robicie z tego wielką tajemnicę, jak coś wiecie to piszcie. Układacie to pod siebie czy jak ? Z tym zaangażowanie wyjeżdzasz po raz kolejny :( masz większe możliwości większe kontakty chwałą Tobie ale każdy działa w miarę swoich możliwości ( przynajmniej tak mi się wydaje )
Dowiemy się po 15 grudnia , dzięki Panowie naprawdę ( wiem ale nie powiem )
A jak któryś z Was jest współtwórcą tego że nie można nęcić procą, to gratuluje pomysłu :facepalm:

Czytał kolega Regulamin FIPSed ? Twórca tego jest federacja międzynarodowa, niestety nie do zmiany na chwilkę obecną. "Wiem, ale nie powiem" - niestety nieraz słowo jest bardziej ważne od pieniędzy drogi kolego.

Offline tankista34

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 3
« Odpowiedź #293 dnia: 10.12.2016, 10:47 »
Wydaje mi się że sprawa regulaminu na zawodach kołowych jest kwestią drugorzędną i tak przed losowaniem są propozycje jak łowimy , ile czasu itp. Wiem że to są zawody mistrzowskie , ale są one robione dla wędkarzy nie dla działaczy . A jak wiemy na zawodach mistrzowskich jest tylko puchar i uścisk dłoni ...... brak nagród lub talonów powoduje drastyczny spadek uczestników , a co dopiero sztywne reguły regulaminu .

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Wiadomo bowiem, żeby ukraść milion, trzeba z forsy podatników wydać kilka lub kilkanaście razy więcej na jakiegoś słomianego Misia. A im ten Miś jest droższy, to...

KrzysztofS

• Gość
« Odpowiedź #294 dnia: 10.12.2016, 11:27 »
A ja uważam, że powinien być jeden Regulamin i kropka.
Na zawodach kołowych inny, na okręgowych inny i na MP inny???? Po co? Nieraz byłe świadkiem kłótni na zawodach okręgowych, kiedy delikwent tłumaczył się właśnie, że w kole to żadnych pudełek nie musiał mieć i joka to w gazecie się przechowuje do kontroli, że siatka o długości 1 metra powieszona na widełkach wyciętych z gałęzi pobliskiego drzewa jest w porzo itd. itp...

Jeżeli ktoś decyduje się na udział w zawodach to niech się "poświęci" i nauczy Regulaminu po prostu.

Offline tankista34

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 3
« Odpowiedź #295 dnia: 10.12.2016, 12:43 »
KrzysztofS powinien być jeden regulamin jestem jak najbardziej za ale z tzw. ludzką twarzą :) a jak joka na okręgowych ma w gazecie to sędzia powinien przesypać do miarowego pudełka a nadmiar zjeść :)
Pozdrawiam i trochę luzu ;)

Wiadomo bowiem, żeby ukraść milion, trzeba z forsy podatników wydać kilka lub kilkanaście razy więcej na jakiegoś słomianego Misia. A im ten Miś jest droższy, to...

KrzysztofS

• Gość
« Odpowiedź #296 dnia: 10.12.2016, 13:36 »
Regulamin z "ludzką twarzą" :)? Przesypać :)? A do czego miał przesypać skoro w kole nie było wymagań, aby mieć regulaminowe pojemniki? To nie miał ich bo nawet nie wiedział o takiej potrzebie. Komisja z resztą też nie miała takowych...
Albo Regulamin albo luz. Rekreacyjne wędkowanie to nie to samo co udział w zawodach.

Offline Artur Kraśnicki

• Sklep Fish24.pl
  • Ekspert
  • Reputacja: 182
« Odpowiedź #297 dnia: 10.12.2016, 15:45 »
"do końca marca rozegrać mistrzostwa  w feederze" to słowa mojego prezesa a jak mu powiedziałem że moze być lód to ..... startuje wtedy zawodnik wytypowany 

Bzdura niech twój prezes przeczyta regulamin feeder :)
Moje paliwo to wędkarstwo bez niego nie jadę.
Pozdrawiam
Artur Kraśnicki

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #298 dnia: 10.12.2016, 16:47 »
Jedno jest pewne. Zanęcić dozwolony limit zanęt i przynęt będzie trudno :D Chyba, że koszem :D
Widziałeś koszyk XL Jaxona? Widziałem już konstrukcje z 2 takich koszyków 10 rzutów i już jest tyle towaru w wodzie...

ZG wyjechał z pomysłem robienia mistrzostw kiedy? W drugiej połowie sezonu? Jak już plany na zawody były ustalone i pieniądze rozdysponowane?
Pomysł, że to ma być i koniec.. zrobić w 2017 mistrzostwa na poziomie lokalnym. A naszych możnowładców znowu poniosła ułańska fantazja.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Marcin

Offline dziepakm888000

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #299 dnia: 10.12.2016, 17:58 »
Wytłumacz mi kolego jak to jest ze jakoś w niektórych okręgach wszystko się odbyło są rozegrane w MO w 2016 r , a inni cały czas mają z tym problem? Po prostu leniom śmierdzącym nie chciało się zrobić tego co było ich obowiązkiem  teraz to bagatelizują i zbywają zamiast się w końcu do roboty wziąć :)
Michał