Witam Kolegów.
Chciałbym poznać Wasze zdanie na temat puntu 3.7 Regulaminu Zawodów który mówi min.:
"Zabrania się używania przynęt sztucznych, kulek proteinowych, styropianów i innych sztucznych przynęt lub wabików, ikry, żywych lub martwych ryb (także, jako dodatków do zanęty),doczepiania jakichkolwiek sztucznych materiałów do stosowanego zestawu i dodatkowego obciążenia. .. "
O co mi kaman pewnie pomyślicie

Już wyjaśniam. Chciałbym poznać pełną wykładnię tego punktu w szczególności w odniesieniu do pelletu jako
dodatku do zanęty.
Kapitan sportowy w moim kole oraz w pierwszej wersji (wysłana prośba o dodatkowe wytłumaczenia) odpowiedzi z Głównego Kapitanatu Sportowego PZW jest stwierdzone że peletu nie można dodawać do zanęty bo zabrania tego regulamin. Zapytałem się więc gdzie jest tak napisane (mojego kapitana) i on wskazał ten zapis "....., ikry, żywych lub martwych ryb
(także, jako dodatków do zanęty), ........ "
No zaśmiałem mu się w twarz i stwierdziłem iż mimo że z polskiego miałem 2 to ja ten nawias rozumiem jako odniesienie do "martwych i żywych ryb" a nie do wszystkich wymienionych wyżej przynęt. Na co on stwierdził że tak jest w regulaminie i hu.... A później tak jak pisałem dostałem też odpowiedź z Głównego Kapitanatu gdzie też uważają że nie wolno dodawać peletu do zanęty powołując się na ten nawias. Oczywiście poprosiłem ich o dokładne wyjaśnienie bo w takim razie jest źle zapisany punkt lub błędnie go interpretują.
Może koledzy mieli już rozważania odnośnie tego punktu ?