Autor Wątek: Feederowe Mistrzostwa Polski 2017  (Przeczytany 125285 razy)

KrzysztofS

• Gość
Odp: Feederowe Mistrzostwa Polski 2017
« Odpowiedź #375 dnia: 22.12.2016, 16:22 »
Pozazdrościć Wam Koledzy.
Właśnie ukazał się terminarz okręgu mazowieckiego - ani jednych zawodów, że o MO nie wspomnę >:O.
Pan Prezes Szubierajski i cała ta świta "działaczy" olali sprawę totalnie...ale trzy narady sędziów w trzech miastach oraz zawody dla siebie to sobie zafundowali >:O. Oczywiście z pieniążków związkowych...

I wszystko jasne. Podczas rozmowy z członkiem ZO dowiedziałem się, że zawodów gruntowych nie ma i nie będzie dopóki nie znajdzie się KOORDYNATOR - t.zn. osoba, która zajmie się organizacją takowych zawodów. Nikt nie chciał się tym zająć - ani ludzie od imprez spinningowych czy spławikowych.
W ZO jest 20 osób...przynajmniej drugie tyle w różnych innych komisjach - i jeszcze mało  :facepalm:
W czerwcu wybory - ale z tego co słychać zmian na lepsze raczej nie będzie.

Offline kALesiak

• Ekspert
  • Reputacja: 86
« Odpowiedź #376 dnia: 22.12.2016, 16:32 »
Z tymi zarządami W PZW jest jeden kłopot: każdy z nich sam na osobności to kumaty gość, do misia i kielicha, pełen wizjonerskich przemyśleń.

Ale jak się te misie zbiorą w stadzie, to to nieskruszalny beton jakiś się robi.

Podać im pomysł z planem wykonania na tacy, przekonać i utwierdzić, że to sami wymyślili - jedyne rozwiązanie.

Offline Biały

• Ekspert
  • Reputacja: 64
« Odpowiedź #377 dnia: 22.12.2016, 16:58 »
Jaki kordynator mi powiedziano że jeżeli chcemy MO to musi się znaleźć chętne koło i ono na zlecenie Okręgu robi MO?
Kordynatorem każdych zawodów mimo ze unas nie zawsze sie pojawia jest Dział organizacyjno-sportowy.
Łukasz Białas, Wałcz

KrzysztofS

• Gość
« Odpowiedź #378 dnia: 22.12.2016, 17:31 »
Dział sportowy to całość - a w nim jest spławik, rzut, spinning, morze, lód, mucha i każda dyscyplina ma swojego "człowieka".
A feeder nie miał i nie ma. Tak to w mazowieckim wygląda.

Offline Artur Kraśnicki

• Sklep Fish24.pl
  • Ekspert
  • Reputacja: 182
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #379 dnia: 22.12.2016, 21:03 »
Jaki kordynator mi powiedziano że jeżeli chcemy MO to musi się znaleźć chętne koło i ono na zlecenie Okręgu robi MO?
Kordynatorem każdych zawodów mimo ze unas nie zawsze sie pojawia jest Dział organizacyjno-sportowy.
Bzdura Mo ma zorganizować okręg a nie koło
Moje paliwo to wędkarstwo bez niego nie jadę.
Pozdrawiam
Artur Kraśnicki

Offline Artur Kraśnicki

• Sklep Fish24.pl
  • Ekspert
  • Reputacja: 182
« Odpowiedź #380 dnia: 22.12.2016, 21:06 »
Czyli co? MP jest robione tak wcześnie żeby kadrę wyłonić na MS 2017?.....wątpię:/
Gdzie bedą MS feederowe w 2017?
Taki jest zamiar bo Mistrzostwa świata są na początku maja w Portugalii
Moje paliwo to wędkarstwo bez niego nie jadę.
Pozdrawiam
Artur Kraśnicki

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 321
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #381 dnia: 22.12.2016, 22:53 »
A ja uważam ( takie informacje do mnie dotarły ) że MPF zostały zaplanowane na Prima Aprilis  bo ich nie będzie :P a tak serio to żaden Okręg nie miał ochoty ich przeprowadzić a do tego praktycznie cały kalendarz imprez wędkarskich był zaplanowany to zrobią to razem z Eliminacją morską i tyle , co do  reprezentacji to może ktoś pojedzie do Portugalii ale czy z PZW to nie wiem w końcu to już nie stowarzyszenie sportowe ;D ;) :P
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline Biały

• Ekspert
  • Reputacja: 64
« Odpowiedź #382 dnia: 23.12.2016, 09:00 »
3tys kilometrów idealnie na pierwszy wyjazd kadry żeby Ok się odechciało :) ciekawe jaki to koszt wysłanie drużyny na cały tydzień ?
Łukasz Białas, Wałcz

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #383 dnia: 23.12.2016, 09:49 »
Łukasz, w 2013 roku MŚ były w RPA, tam były koszta 8)
Lucjan

Offline dziepakm888000

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #384 dnia: 26.12.2016, 13:12 »
Ciekawe co z tego wszystkiego wyjdzie :) Szkoda tylko ze tyle okręgów nie stanęło na wysokości zadania.
Michał

Offline vito222

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 21
  • na luzie
« Odpowiedź #385 dnia: 26.12.2016, 16:47 »
Ja w następny poniedziałek biorę kolegę Pietrka i naginam do okręgu, tak nie może być że w Zielonej Górze :P :)P maja już zaklepany termin a tu nic, o nieeeeeee. Moje koło  nr 3 w Gorzowie Wlkp. robi zawody feederowe (zająłem 1 miejsce, kolega Piotr 3) może jak pogadam z Prezesem Jarkiem i moje koło weźmie to na klate.

Offline michaszek

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 21
    • Koło Puławy Azoty
« Odpowiedź #386 dnia: 02.01.2017, 11:08 »
Witam Kolegów.
Chciałbym poznać Wasze zdanie na temat puntu 3.7 Regulaminu Zawodów który mówi min.:

"Zabrania się używania  przynęt sztucznych, kulek proteinowych, styropianów i innych sztucznych przynęt lub wabików, ikry, żywych lub martwych ryb (także, jako dodatków do zanęty),doczepiania jakichkolwiek   sztucznych materiałów do stosowanego zestawu i dodatkowego obciążenia. .. "

O co mi kaman pewnie pomyślicie ;)
Już wyjaśniam. Chciałbym poznać pełną wykładnię tego punktu w szczególności w odniesieniu do pelletu jako dodatku do zanęty.
Kapitan sportowy w moim kole oraz w pierwszej wersji (wysłana prośba o dodatkowe wytłumaczenia)  odpowiedzi z Głównego Kapitanatu Sportowego PZW jest stwierdzone że peletu nie można dodawać do zanęty bo zabrania tego regulamin. Zapytałem się więc gdzie jest tak napisane (mojego kapitana) i on wskazał ten zapis "....., ikry, żywych lub martwych ryb (także, jako dodatków do zanęty), ........ "
No zaśmiałem mu się w twarz i stwierdziłem iż mimo że z polskiego miałem 2 to ja ten nawias rozumiem jako odniesienie do "martwych i żywych ryb" a nie do wszystkich wymienionych wyżej przynęt. Na co on stwierdził że tak jest w regulaminie i hu.... A później tak jak pisałem dostałem też odpowiedź z Głównego Kapitanatu gdzie też uważają że nie wolno dodawać peletu do zanęty powołując się na ten nawias. Oczywiście poprosiłem ich o dokładne wyjaśnienie bo w takim razie jest źle zapisany punkt lub błędnie go interpretują.
Może koledzy mieli już rozważania odnośnie tego punktu ?
PZW Koło Puławy Azoty
Feeder Team Azoty Puławy

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #387 dnia: 02.01.2017, 12:07 »
Ale czy zanęta jako czysty MMM od Sonubaits przejdzie?
Bo to nic innego jak pellety i maczka

Marcin

Marcin

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2238
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #388 dnia: 02.01.2017, 12:07 »
Ale czy zanęta jako czysty MMM od Sonubaits przejdzie?
Bo to nic innego jak pellety i maczka

Marcin

Doskonałe pytanie :D
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Splot

• Gość
« Odpowiedź #389 dnia: 02.01.2017, 12:18 »
Według tego co przytoczył Michaszek to nie przejdzie. Tylko jak to zweryfikują. Poproszą o opakowanie zanęty bo pelletem i rybą czuć? To już któryś z zawodników mógł by się wypowiedzieć, czy była taka sytuacja z prośbą o pokazanie worka po zanęcie. Tylko zanęta może być ok, a ktoś sypnie sobie mielony pellet do towaru.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka