Autor Wątek: Feederowe Mistrzostwa Polski 2017  (Przeczytany 125292 razy)

Offline dziepakm888000

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 1
Odp: Feederowe Mistrzostwa Polski 2017
« Odpowiedź #435 dnia: 27.01.2017, 20:31 »
Ciekawy jestem teraz, jak wyłonią spośród chętnych bez mistrzostw okręgów drużynę okręgu na mistrzostwa Polski :) Pewnie losowania będą w okręgach albo zaufani ludzie prezesa :) Dobrze, że u mnie były :)
Michał

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #436 dnia: 27.01.2017, 20:47 »
ciekawy jestem teraz jak wyłonią spośród chętnych bez MO drożynę okręgu na mp :) pewnie losowania będą w okręgach albo zaufani ludzie prezesa :) dobrze ze u mnie były :)

Bardzo dobre pytanie :D
Lucjan

Offline Artur Kraśnicki

• Sklep Fish24.pl
  • Ekspert
  • Reputacja: 182
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #437 dnia: 27.01.2017, 21:19 »
Najpierw było parcie na mistrzostwa okręgu, żeby mógł wystartować mistrz i wicemistrz, a teraz to kto chce, okręg może oddelegować dwie drużyny bez udziału w mistrzostwach okręgu, ciekawie się robi. A jak wygląda sytuacja występów klubów?
Moje paliwo to wędkarstwo bez niego nie jadę.
Pozdrawiam
Artur Kraśnicki

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #438 dnia: 27.01.2017, 21:22 »
Kto se chce to tak nie, z tego co wiem to mistrz i vicek w pierwszej kolejności lub drużyna mistrzowska jeżeli taka sytuacja zaistnieje,tak ma być u nas
Staś
Klasyczny Feeder

Offline dziepakm888000

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #439 dnia: 27.01.2017, 22:19 »
U mnie tak samo :)
Michał

Offline Artur Kraśnicki

• Sklep Fish24.pl
  • Ekspert
  • Reputacja: 182
« Odpowiedź #440 dnia: 27.01.2017, 23:08 »
Kto se chce to tak nie, z tego co wiem to mistrz i vicek w pierwszej kolejności lub drużyna mistrzowska jeżeli taka sytuacja zaistnieje,tak ma być u nas
Stasiu, czytaj ostatni komunikat, mogą brać udział drużyny wytypowane przez okręg, niekoniecznie mistrz i wicemistrz okręgu.
Moje paliwo to wędkarstwo bez niego nie jadę.
Pozdrawiam
Artur Kraśnicki

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 984
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #441 dnia: 28.01.2017, 00:00 »
Jest gorąca prośba do wszystkich, którzy biorą czynny udział w tej dyskusji :)

Panie, Panowie, jeśli nie mamy na względzie konkretnych mistrzostw, to piszemy: mistrzostwa okręgu, mistrzostwa Polski, mistrzostwa koła.
Jeśli natomiast chodzi nam o konkretne mistrzostwa, to wtedy zapisujemy ich nazwę wielkimi literami: Spinningowe Mistrzostwa Okręgu Mazowieckiego.

O "vicemistrzu" też wypada wspomnieć, bo poprawna jest forma wicemistrz.

Prośba wynika z tego, że panuje tutaj wolna amerykanka, nad którą trudno zapanować. Samo się nie poprawi ;)
Dziękuję.
Jacek

Offline stas1

• Ekspert
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #442 dnia: 28.01.2017, 06:44 »
Stasiu, czytaj ostatni komunikat, mogą brać udział drużyny wytypowane przez okręg, niekoniecznie mistrz i wicemistrz okręgu.
Wiem,ale takie jest na razie stanowisko kapitanatu we Wrocławiu,choć to jeszcze nie klepnięte.Ale takie podejście jest najbardziej uczciwe i przejrzyste ,inne rozwiązania będą budzić niezdrową atmosferę.Były zawody są wyniki które wyłonily zwyycięzców.
Staś
Klasyczny Feeder

Offline Baranowski Tomasz

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 20
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
« Odpowiedź #443 dnia: 28.01.2017, 14:30 »
Najpierw było parcie na mistrzostwa okręgu, żeby mógł wystartować mistrz i wicemistrz, a teraz to kto chce, okręg może oddelegować dwie drużyny bez udziału w mistrzostwach okręgu, ciekawie się robi. A jak wygląda sytuacja występów klubów?

Dlatego nigdy nie będę chciał wystartować w tej farsie, mimo że mógłbym wystartować bez problemu z mojego Okręgu, bo nie ma w ogóle chętnych.

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #444 dnia: 28.01.2017, 14:44 »
Tomasz, dlaczego uważasz to za farsę? Chodzi o termin czy o całokształt imprezy?

Jestem na etapie kompletowania materiałów do magazynu i chciałbym wiedzieć jakie są obiekcje, jeżeli są. Chętnie więc poznam różne stanowiska. Jeżeli macie coś, jakieś newsy z okręgów - dajcie tutaj, pliz! W tym roku jest jak jest, ale kto wie, za rok to już będzie całkiem inna impreza?
Lucjan

Offline stas1

• Ekspert
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #445 dnia: 28.01.2017, 15:01 »
Tak naprawdę dopiero ten rok wyłoni wszystko w odpowiedni sposób,czy będzie to farsa zależy od ludzi którzy maja ochotę brać w tym udział
Staś
Klasyczny Feeder

Offline Baranowski Tomasz

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 20
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
« Odpowiedź #446 dnia: 28.01.2017, 15:06 »
Farsą jest tak naprawdę wszystko :) .  Pierwszy rok 2016 miał być  rokiem testowy i nikt wcześniej nie informował o tym, że zwycięzcy MO będą kwalifikować się do MP( nawet wtedy jeszcze nie było wiadomo czy w 2017 roku w ogóle beda rozegrane MP ), choć taka powinna być droga, aby uczestniczyć w MP. Ale powtarzam, nikt wcześniej o tym nie mówił w wyraźnych komunikatach. Dopiero późną jesienią chodziły pogłoski , że tak ma być. Okręgi z wiadomych względów nie zdążyły już rozegrać tych Mistrzostw bo brakło czasu. Wiem ,że niektóre Okręgi przeprowadziły MO, ale to tak naprawdę na ślepo, bo coś czuli, że tak będzie, bo naciskali zawodnicy ect. Teraz znów okazuje się, że mogą startować 2 drużyny z Okręgu bez rozegrania MO. O co kaman? brakło zawodników i za mało kasy zbiorą ?
Następna sprawa to termin, nie ta pora na łowienie ryb, aby wyniki były przyzwoite, będzie los szczęścia. Otworki z pewnością najwięcej połowią i tyle.
Jeszcze jedna farsa, zapis, że jak będzie dużo chętnych to drugie drużyny wejdą w drodze losowania. Kto to będzie losował i kto to będzie nadzorował ? znów furtka do poplecznictwa

Nie wspomnę już o regulaminie CIPS, który na siłę chcę sie wprowadzić w całości, ale o tym już pisaliście w poprzednich postach.

Offline stas1

• Ekspert
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #447 dnia: 28.01.2017, 15:13 »
Farsą będą wiosenne MP,ale dalszy ciąg i rozgrywki w okręgach w tym sezonie powinny przebiegać normalnie,cykl zawodów itd,idziemy ku normalności
Staś
Klasyczny Feeder

Offline RomekW

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 6
  • Ulubione metody: wędkarstwo morskie
« Odpowiedź #448 dnia: 28.01.2017, 15:16 »
Farsą jest tak naprawdę wszystko :) .  Pierwszy rok 2016 miał być  rokiem testowy i nikt wcześniej nie informował o tym, że zwycięzcy MO będą kwalifikować się do MP( nawet wtedy jeszcze nie było wiadomo czy w 2017 roku w ogóle beda rozegrane MP ), choć taka powinna być droga, aby uczestniczyć w MP. Ale powtarzam nikt wcześniej o tym nie mówił w wyraźnych komunikatach. Dopiero późną jesienią chodziły pogłoski , że tak ma być. Okręgi z wiadomych względów nie zdążyły już rozegrać tych Mistrzostw bo brakło czasu. Wiem ,że niektóre Okręgi przeprowadziły MO, ale to tak naprawdę na ślep, bo coś czuli, że tak będzie, bo naciskali zawodnicy ect. Teraz znów okazuje się, że mogą startować 2 drużyny z Okręgu bez rozegrania MO. O co kaman? brakło zawodników i za mało kasy zbiorą ?
Następna sprawa to termin, nie ta pora na łowienie ryb aby wyniki były przyzwoite, będzie los szczęścia. Otworki z pewnością najwięcej połowią i tyle.
Jeszcze jedna farsa, zapis , że jak będzie dużo chętnych to drugie drużyny wejda w drodze losowania. Kto to będzie losował i kto to będzie nadzorował ? znów furtka do poplecznictwa

Nie wspomnę już o regulaminie CIPS który na siłę chcę sie wprowadzić w całości, ale o tym juz pisaliście w poprzednich postach.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :bravo: :bravo: :bravo:

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #449 dnia: 28.01.2017, 17:15 »
Nie rozumiem czegoś... Skoro mamy w Polsce czterdzieści kilka okręgów (przyjmijmy mazowiecki jako jeden), i każdy wystawiłby po dwie drużyny czyli po 4 zawodników, to mamy około 180 osób, a miejsc jest 80. Losowanie będzie wcześniej? Ale w jaki sposób się odbędzie? odpadną dwie drużyny z Opola na przykład, ale zostaną dwie z Wrocławia? Co jak co, ale to powinno być wyjaśnione trochę najlepiej. Rozumiem, że zrobiono to aby zapełnić miejsca. Trochę po łebkach odbywa się ta organizacja ???

Lucjan