Autor Wątek: Feederowe Mistrzostwa Polski 2017  (Przeczytany 125169 razy)

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
  • Reputacja: 66
    • Paweł Zuziak Fishing
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Feederowe Mistrzostwa Polski 2017
« Odpowiedź #480 dnia: 31.01.2017, 15:30 »
Kolego Jacku pragnę zauważyć że zwracasz się do aktualnego Wice mistrza Okręgu Opole oraz uczestnika zbliżających się I MPF, więcej pokory i szacunku Proszę ;D :P :P
Dżamukka nie odpowiada więc pewnie jedzie albo planuję jak pozbyć się konkurencji żeby pojechać ;D :P :P

Nie wiem dlaczego drogi kolego tak bardzo interesuje Cie moja osoba ? Oby była jasność, podobają mi się kobiety .

Wpis O pozbyciu się konkurencji, jest co najmniej dziwny... Nie znasz mnie kolego, a dziwne osądy....

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 984
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #481 dnia: 31.01.2017, 16:37 »
Kolego Jacku pragnę zauważyć że zwracasz się do aktualnego Wice mistrza Okręgu Opole oraz uczestnika zbliżających się I MPF, więcej pokory i szacunku Proszę ;D :P :P
Dżamukka nie odpowiada więc pewnie jedzie albo planuję jak pozbyć się konkurencji żeby pojechać ;D :P :P

Nie wiem dlaczego drogi kolego tak bardzo interesuje Cie moja osoba ? Oby była jasność, podobają mi się kobiety .

Wpis O pozbyciu się konkurencji, jest co najmniej dziwny... Nie znasz mnie kolego, a dziwne osądy....

Tym oto sposobem moja skromna osoba została wmieszana w Feederowe Mistrzostwa Polski w 2017 roku. Dzięki :beer: :)
Aha, mnie też się podobają kobiety - jest to moje oficjalne stanowisko w tej sprawie.
Jacek

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 321
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #482 dnia: 31.01.2017, 20:20 »
A kogo ja osądzam ??? Pragnę tylko przypomnieć że moje zdania kończyły się emotikonami i miały wyrażać formę żartu ale rozumie te nerwy, co do moich preferencji seksualnych to jestem hetero.
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline dziepakm888000

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #483 dnia: 31.01.2017, 22:46 »
Co do liczby drużyn w Opolu - na tę chwilę jedna, ale to nie do mnie należy decyzja, ile będzie wystawionych.
Michał

Offline RomekW

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 6
  • Ulubione metody: wędkarstwo morskie
« Odpowiedź #484 dnia: 31.01.2017, 23:03 »
Co do liczby drużyn w Opolu - na tę chwilę jedna, ale to nie do mnie należy decyzja, ile będzie wystawionych.
Niedługo podejmę decyzję w tej sprawie :)

Offline dziepakm888000

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #485 dnia: 01.02.2017, 20:31 »
Ok, czekam z wielkim zniecierpliwieniem. ;)
Michał

Offline Artur Kraśnicki

• Sklep Fish24.pl
  • Ekspert
  • Reputacja: 182
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #486 dnia: 03.02.2017, 17:52 »
Czy ktoś wie, ile jest zgłoszonych drużyn na dzień dzisiejszy?
Moje paliwo to wędkarstwo bez niego nie jadę.
Pozdrawiam
Artur Kraśnicki

Offline RomekW

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 6
  • Ulubione metody: wędkarstwo morskie
« Odpowiedź #487 dnia: 04.02.2017, 00:10 »
Czy ktoś wie, ile jest zgłoszonych drużyn na dzień dzisiejszy?
Dużo :)

Offline dziepakm888000

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #488 dnia: 04.02.2017, 13:13 »
Czy kolega zna przybliżoną liczbę ?
Michał

Offline Edek

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #489 dnia: 13.02.2017, 22:43 »
Właśnie się dowiedziałem że nasz Okręg Zielona Góra odwołał  Gruntowe Mistrzostwa Okręgu (Feeder) na 2017 rok.Dosłownie wymazał ją z kalendarzu imprez na 2017 ale co ciekawe na mistrzostwa Polski pojadą zawodnicy wyłonieni z "GRAND PRIX" OKREGU z 2016 roku.GRAND PRIX Okręgu u nas są to zawody drużynowe (3 osobowe metoda dowolna spławik  feeder).Jak dla mnie to porażka Okręgu. Nie było w naszym okręgu żadnych indywidualnych
mistrzostw feederowych 2016 także nie został oficjalnie wyłoniony Mistrz i Wice Mistrz OKRĘGU.Chętnych jest dużo
na rozegranie indywidualnych zawodów Feederowych ale niestety Okręg nie jest zainteresowany :narybki: :thumbdown:

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #490 dnia: 14.02.2017, 08:46 »
Ciekawa informacja!

Pytanie co zrobić dalej... Jak dla mnie to proste - walczyć i domagać się przeprowadzenia takiej imprezy! Przede wszystkim musicie się jakoś zebrać, stworzyć sekcje feederowe, działać przy kole... Polecam też zadziałać na stronie PZW Waszego okręgu - tak, aby założyć stosowny dział - z informacjami i kontaktem. Nikt nie powinien Wam tego zabronić.

Pojawiła się nowa 'dyscyplina' - a kasy w okręgu mniej, więc dzielić jest ciężej coraz mniejsze kwoty. Dlatego musicie pokazać, że jest Was więcej, że to jest (bo jest) rozwojowa dziedzina wędkarstwa. Trochę wyjaśni Paweł (Dżamukka) w artykule, w magazynie... :)

Dla mnie nonsensem jest walenie kasy w sport rzutowy na halach sportowych. To jest paranoja. Brakuje jeszcze biegów przez płotki z krzeseł karpiowych, pchnięcia 2 kilową zanętą i skoku o tyczce (karpiowej) :D
Lucjan

Offline Enzo

• Ekspert
« Odpowiedź #491 dnia: 14.02.2017, 09:43 »
Załóżcie sekcje przy kołach, niech ktoś kompetentny porozmawia w OKS , nie mogą Wam odmówić zorganizowania MO w Feederze ale musicie im niestety podać wszystko na tacy. Jak coś to pisz spróbuje pomóc :)

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #492 dnia: 14.02.2017, 10:03 »
Ja bym postawił na zebranie się do kupy. Warto rozesłać wici, w siedzibie kół, okręgu, na stronie - zrobić jakąś zbiórkę na jakieś wodzie aby wspólnie połowić i podyskutować co dalej... Warto zapytać o pomoc sklepy (tam tez można dać ogłoszenia), aby może coś zasponsorowały, aby było większe parcie na feedera.

Niestety, z tego co widać okręgi chowają głowy w piasek, próbują się wykręcić od tego typu imprez. Dla nich to dodatkowe koszta, problemy organizacyjne.
Lucjan

Offline Enzo

• Ekspert
« Odpowiedź #493 dnia: 14.02.2017, 10:41 »
Luk tylko jedno "ale"; MPGruntowe ujęte są w wykazie imprez oraz jest stworzony regulamin, więc jeśli kilka osób napiszę lub porozmawia w OKS to mają obowiązek przeprowadzić MOkręgu. Niestety pewnie problem leży po stronie finansowania ale to też można rozwiązać ale jak pisałem w innym temacie  TRZEBA CHCIEĆ :)

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #494 dnia: 14.02.2017, 10:54 »
Janusz, według mnie jak nie ma ludzi, to taka impreza jest niepotrzebna. Nie bądźmy skrajni - po co wydawać kasę na coś co nie cieszy się popularnością? Niektóre okręgi mogą myśleć w ten sposób, nie jest to wcale 'głupie'. Niestety, 'góra' nie potrafi zarządzać mądrze. Nie wystarczy 'dekret' - jeżeli kasy brakuje a ludzie się nie garną i na dodatek nie ma komu 'robić'. Imprezy tego typu powinny się same finansować. Jasne - brakuje animatora, ludzi co by rozkręcili to wszystko. Ale to chyba standard w PZW. Tam mało kto zna się na prawdziwym działaniu. To są specjaliści od imprez z wręczaniem medali, wyprowadzaniem pocztów, wystawianiem się na dożynkach, aby oblizać tyłek prezydentowi czy komuś z jego świty i tak dalej. Organizacja wędkarstwa jest na ostatnim miejscu, na pierwszym organizacja koryta  :facepalm:

Dlatego trzeba się zebrać wpierw. Warto korzystać z doświadczenia kolegów z innych kół, tam gdzie wszystko się kręci dobrze :) W następnym numerze magazynu chętnie zamieszczę jakieś info odnośnie wspólnego działania w okręgach, jeżeli się znajdą chętni co to poprowadzą.

Lucjan