Autor Wątek: Feederowe Mistrzostwa Polski 2017  (Przeczytany 125351 razy)

Offline lester

• Ekspert
  • Reputacja: 95
  • Ulubione metody: feeder i spinning
Odp: Feederowe Mistrzostwa Polski 2017
« Odpowiedź #495 dnia: 14.02.2017, 18:29 »
A u mnie w Podlaskim (Okręg Białystok) Feederowe Mistrzostwa Okręgu odbędą się 10 września na zalewie Siemianówka.Warto było chodzić koło tego :)

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 321
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #496 dnia: 14.02.2017, 18:52 »
Luk mam to samo na myśli, jak są chętni to organizować.
 A może doszli do wniosku że w 2016 było mało zainteresowanych i dlatego wykreślili.
A tak przy okazji ktoś oprócz drużyny z Opola się wybiera ?
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline Edek

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #497 dnia: 14.02.2017, 19:42 »
;D Dzięki za zainteresowaniem się tematem w roku 17.10.2015 r. odbyły się TOWARZYSKIE "ZAWODY O NAJLEPSZĄ DRUŻYNĘ FEEDEROWĄ OKRĘGU Zielona Góra wystąpiło 14 drużyn 3 osobowych :fishonhook: czyli 42 zawodników.
Zainteresowanie było duże Okręg obiecał na drugi rok, kroki w rozwinięciu tej dyscypliny ale niestety 2016 wszystko upadło.Chcę podkreślić że kolega(Poziom Experta) Artur Kraśnicki z Zielonej Góry bardzo działa w tej sprawie rozegrania zawodów Feederowych ale Okręg dużo obiecuje a swoje robią po prostu Ściana Beton >:O.Artur trzeba będzie napisać petycję podpisaną przez wędkarzy i może wcisną na rok 2017 mistrzostwa Okręgu, żeby wyłonić drużynę na rok 2018(Mistrzostwa Polski) :narybki:.Gadu Gadu a tu trzeba jechać na RYBOMANIĘ do POZNANIA :thumbup: ;D :fishonhook:

Offline Artur Kraśnicki

• Sklep Fish24.pl
  • Ekspert
  • Reputacja: 182
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #498 dnia: 14.02.2017, 22:58 »
;D Dzięki za zainteresowaniem się tematem w roku 17.10.2015 r. odbyły się TOWARZYSKIE "ZAWODY O NAJLEPSZĄ DRUŻYNĘ FEEDEROWĄ OKRĘGU Zielona Góra wystąpiło 14 drużyn 3 osobowych :fishonhook: czyli 42 zawodników.
Zainteresowanie było duże Okręg obiecał na drugi rok, kroki w rozwinięciu tej dyscypliny ale niestety 2016 wszystko upadło.Chcę podkreślić że kolega(Poziom Experta) Artur Kraśnicki z Zielonej Góry bardzo działa w tej sprawie rozegrania zawodów Feederowych ale Okręg dużo obiecuje a swoje robią po prostu Ściana Beton >:O.Artur trzeba będzie napisać petycję podpisaną przez wędkarzy i może wcisną na rok 2017 mistrzostwa Okręgu, żeby wyłonić drużynę na rok 2018(Mistrzostwa Polski) :narybki:.Gadu Gadu a tu trzeba jechać na RYBOMANIĘ do POZNANIA :thumbup: ;D :fishonhook:
Ręce opadają najpierw walczyłem żeby były mistrzostwa okręgu w kalendarzu szło jak krew z nosa potem molestowałem żeby były najpóźniej w marcu, zapisali na marzec z teraz zostały wykreślone bo okręg nie ma pieniędzy na rozegranie takich zawodów ale na mo morskie ma na spinningowe mo ma na splawikowe mo ma na drużynowe grand prix okręgu  7 zawodów ma
a na feedera nie ma no to kur...
Moje paliwo to wędkarstwo bez niego nie jadę.
Pozdrawiam
Artur Kraśnicki

Offline Enzo

• Ekspert
« Odpowiedź #499 dnia: 20.02.2017, 15:05 »
Panowie, Koledzy ale dla mnie to proste, przeczytałem komunikat i wnioski dla mnie są następujące:
- odbyły się MO jedzie mistrz i wicemistrz ( jeśli ma ochotę oczywiście) jeśli nie osoba z 3 i 4 miejsca etc.
oraz Okręg może wystawić drugą drużynę ale czy wystartuje zadecyduję ilość zgłoszonych drużyn, ewentualnie losowanie.
- nie odbyły się MO, Okręg może zgłosić dwie drużyny z których pierwsza ( zaznaczona w zgłoszeniu jako pierwsza ) automatycznie startuje a druga wystartuję jeśli będzie mniej zgłoszeń lub zadecyduje losowanie wśród zgłoszonych drugich drużyn .
Organizator daję szansę wszystkim Okręgom a gdyby jakiś Okręg nie zgłosił żadnej drużyny to dlaczego z innego nie ma jechać druga drużyna a gdyby takich drugich drużyn było więcej niech zadecyduje losowanie oczywiście mam nadzieję przeprowadzone sprawiedliwie .

Bardzo dobrze to zrozumiałes, bo własnie tak jest :)

Moim zdaniem, w gronie faworytów dwie drużyny z okręgu wrocławskiego, oczywiście jeśli obie wystartują. A wczesna wiosna przy "dobrych wiatrach na Bałtyku" to moze byc lepsze łowisko niż każda inna Warta czy Dwory w szczycie sezonu.

Jakie życie przewrotne a może drużyna z Bielska ;D ;D ;D :P
Ogólnie jedzie kilka na prawdę mocnych drużyn ale to kanał morski i może być różnie.

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
  • Reputacja: 66
    • Paweł Zuziak Fishing
« Odpowiedź #500 dnia: 20.02.2017, 18:26 »
Panowie, Koledzy ale dla mnie to proste, przeczytałem komunikat i wnioski dla mnie są następujące:
- odbyły się MO jedzie mistrz i wicemistrz ( jeśli ma ochotę oczywiście) jeśli nie osoba z 3 i 4 miejsca etc.
oraz Okręg może wystawić drugą drużynę ale czy wystartuje zadecyduję ilość zgłoszonych drużyn, ewentualnie losowanie.
- nie odbyły się MO, Okręg może zgłosić dwie drużyny z których pierwsza ( zaznaczona w zgłoszeniu jako pierwsza ) automatycznie startuje a druga wystartuję jeśli będzie mniej zgłoszeń lub zadecyduje losowanie wśród zgłoszonych drugich drużyn .
Organizator daję szansę wszystkim Okręgom a gdyby jakiś Okręg nie zgłosił żadnej drużyny to dlaczego z innego nie ma jechać druga drużyna a gdyby takich drugich drużyn było więcej niech zadecyduje losowanie oczywiście mam nadzieję przeprowadzone sprawiedliwie .

Bardzo dobrze to zrozumiałes, bo własnie tak jest :)

Moim zdaniem, w gronie faworytów dwie drużyny z okręgu wrocławskiego, oczywiście jeśli obie wystartują. A wczesna wiosna przy "dobrych wiatrach na Bałtyku" to moze byc lepsze łowisko niż każda inna Warta czy Dwory w szczycie sezonu.

Jakie życie przewrotne a może drużyna z Bielska ;D ;D ;D :P
Ogólnie jedzie kilka na prawdę mocnych drużyn ale to kanał morski i może być różnie.

Nadal uważam, że drużyny z Wrocławia to jedni z faworytów i oczywiście Pan Żok. Już pewne, że obie drużyny z Wrocławia wystartują, niestety bardzo mało Okręgów zgłosiło choćby jedną drużynę. Jak tak dalej pójdzie, to MP nie będą się odbywały, ze względu na małe zainteresowanie. Nikt nie będzie robił MP dla 8 Okręgów.

Offline Enzo

• Ekspert
« Odpowiedź #501 dnia: 20.02.2017, 18:44 »
A ja uważam, że jest zainteresowanie oczywiście odpowiednie do danego Okręgu (ilość wędkarzy i łowisk), ale większość nie przeprowadziła MO, niektóre przeprowadziły ale nie mają kasy :facepalm: a pozostali za swoja kasę póki co nie maja ochoty startować.
A co do faworytów to nie zapomnij o Panu Januszu :)

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #502 dnia: 20.02.2017, 18:46 »
Nadal uważam, że drużyny z Wrocławia to jedni z faworytów i oczywiście Pan Żok. Już pewne, że obie drużyny z Wrocławia wystartują, niestety bardzo mało Okręgów zgłosiło choćby jedną drużynę. Jak tak dalej pójdzie, to MP nie będą się odbywały, ze względu na małe zainteresowanie. Nikt nie będzie robił MP dla 8 Okręgów

Czy jest gdzieś wykaz zgłoszonych drużyn?
Staś
Klasyczny Feeder

Offline Enzo

• Ekspert
« Odpowiedź #503 dnia: 20.02.2017, 18:47 »
W tym tygodniu powinien się ukazać komunikat

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #504 dnia: 20.02.2017, 18:53 »
:thumbup:
Staś
Klasyczny Feeder

Offline Biały

• Ekspert
  • Reputacja: 64
« Odpowiedź #505 dnia: 20.02.2017, 21:59 »
Już nie przesadzajmy z 8ma drużynami sam naliczłem 6  a znam tylko kilka okręgów z nazwy. ;)
Żeby to miało ręce i nogi fajnie by było żeby z 80 zrobiło się z 50.
Łukasz Białas, Wałcz

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
  • Reputacja: 66
    • Paweł Zuziak Fishing
« Odpowiedź #506 dnia: 20.02.2017, 22:22 »
Już nie przesadzajmy z 8ma drużynami sam naliczłem 6  a znam tylko kilka okręgów z nazwy. ;)
Żeby to miało ręce i nogi fajnie by było żeby z 80 zrobiło się z 50.

Liczba 8 to metafora, chodzi o to, że jest bardzo małe zainteresowanie. Organizator poszedł na rękę Okręgom, które nie robiły MO i mogą wystawić drużyny bez kwalifikacji, a z plotek wynika, że mniej niż połowa Okręgów zgłosiła.

Offline Enzo

• Ekspert
« Odpowiedź #507 dnia: 20.02.2017, 22:29 »
Tak, masz rację, ale kilka Okręgów jak "twój" zgłosiło po 2 drużyny, powinno być ponad pół stanu.

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #508 dnia: 20.02.2017, 22:51 »
Pamiętajmy, że w MP muszą startować ludzie z licencją. Tu już jest trochę pod górkę, bo jest więcej załatwiania niż normalnie, a czasu wcale dużo nie ma. Ta impreza wzięła ludzi trochę z zaskoczenia, za rok powinna być już pełna obsada.
Lucjan

Offline Enzo

• Ekspert
« Odpowiedź #509 dnia: 20.02.2017, 23:03 »
Zgłoszenia zgodnie z komunikatem były do dziś :) :) a komunikat o zawodach jak dobrze pamiętam był z 05.01.2017r., więc troszkę czasu było ale również twierdzę że to wszystko jest na hura.