Cytat: maciek_krk w 29.12.2016, 15:58Cytat: MarioG w 29.12.2016, 15:54Są modele Victorinoxa dedykowane dla wędkarzy.Mario wrzuć proszę jakiś link albo zdjęcie takiego scyzora Jestem w pociągu na telefonie i nie dam rady.Ale poszukaj Victorinox Angler i Victorinox Fisherman. Jeden ma nożyczki a drugi małe ale sprawne cążki którymi i śrut ściśniesz ale i haczyk złapiesz.Jeśli zaś chodzi o nożyczki to te Victorinoxa są najlepszymi na świecie jeśli chodzi o nożyczki w scyzorykach czy też multitoolach.Mam noże po kilkanaście tysi od sztuki ale uwielbiam Vicki. Nie ma nic lepszego w kategorii cena jakość.Kto raz spróbuje, to już nie będzie się rozstawał. Choć dobra ostrzałka to podstawa.P.S. Mam nawet limitowane Vicki z polskimi motywami patriotycznymi a dodatkowo limitowany z czystym zlotem pod okładzinami Wyszedł z okazji igrzysk w Rio
Cytat: MarioG w 29.12.2016, 15:54Są modele Victorinoxa dedykowane dla wędkarzy.Mario wrzuć proszę jakiś link albo zdjęcie takiego scyzora
Są modele Victorinoxa dedykowane dla wędkarzy.
Wydaje mi sie że od tych wędkarskich lepiej kupić model Tinker Delix ma nożyczki i cążki kosztuje coś około 180zl
Cytat: ptaku_1 w 29.12.2016, 17:31Wydaje mi sie że od tych wędkarskich lepiej kupić model Tinker Delix ma nożyczki i cążki kosztuje coś około 180zlMam ten scyzoryk i z góry mówię, że nożyczki nie tną plecionki tylko je rozwarstwiają. Trzeba kilka razy przycinać aby przeciąć i na dodatek plecionka jest rozwarstwiona.
...Tinker jest spoko ale nie przyrządu do wyjmowania haczyków co bywa dość istotne dla tych którzy nie łowią na bezzadziorowych. A jeśli chodzi o drgającą szczytówkę to cążki wydają się zbędne i można śmiało brać Fishermana. Ma również podstawowe narzędzie jakim jest korkociąg ...
Cytat: MarioG w 29.12.2016, 16:02Cytat: maciek_krk w 29.12.2016, 15:58Cytat: MarioG w 29.12.2016, 15:54Są modele Victorinoxa dedykowane dla wędkarzy.Mario wrzuć proszę jakiś link albo zdjęcie takiego scyzora Jestem w pociągu na telefonie i nie dam rady.Ale poszukaj Victorinox Angler i Victorinox Fisherman. Jeden ma nożyczki a drugi małe ale sprawne cążki którymi i śrut ściśniesz ale i haczyk złapiesz.Jeśli zaś chodzi o nożyczki to te Victorinoxa są najlepszymi na świecie jeśli chodzi o nożyczki w scyzorykach czy też multitoolach.Mam noże po kilkanaście tysi od sztuki ale uwielbiam Vicki. Nie ma nic lepszego w kategorii cena jakość.Kto raz spróbuje, to już nie będzie się rozstawał. Choć dobra ostrzałka to podstawa.P.S. Mam nawet limitowane Vicki z polskimi motywami patriotycznymi a dodatkowo limitowany z czystym zlotem pod okładzinami Wyszedł z okazji igrzysk w Rio Powoli, powoli, masz noże, za które płaciłeś (za sztukę) kilkanaście tysięcy złotych? Nie kilka, ale kilkanaście tysięcy, dobrze się rozumiemy?Kurna, skoro masz noże za taką kasę, to strach pytać, ile i za jaką kasę masz książek. Zapewne Biblioteka Jagielońska się wstydzi
I ZONK Książki uwielbiam czytać więc kupuję normalne wydania. Za to na noże lubię również patrzeć. Co nie powinno dziwić biorąc pod uwagę, że mam kolegę który lubi je wąchać.
Cytat: Syborg w 29.12.2016, 19:21Cytat: MarioG w 29.12.2016, 16:02Cytat: maciek_krk w 29.12.2016, 15:58Cytat: MarioG w 29.12.2016, 15:54Są modele Victorinoxa dedykowane dla wędkarzy.Mario wrzuć proszę jakiś link albo zdjęcie takiego scyzora Jestem w pociągu na telefonie i nie dam rady.Ale poszukaj Victorinox Angler i Victorinox Fisherman. Jeden ma nożyczki a drugi małe ale sprawne cążki którymi i śrut ściśniesz ale i haczyk złapiesz.Jeśli zaś chodzi o nożyczki to te Victorinoxa są najlepszymi na świecie jeśli chodzi o nożyczki w scyzorykach czy też multitoolach.Mam noże po kilkanaście tysi od sztuki ale uwielbiam Vicki. Nie ma nic lepszego w kategorii cena jakość.Kto raz spróbuje, to już nie będzie się rozstawał. Choć dobra ostrzałka to podstawa.P.S. Mam nawet limitowane Vicki z polskimi motywami patriotycznymi a dodatkowo limitowany z czystym zlotem pod okładzinami Wyszedł z okazji igrzysk w Rio Powoli, powoli, masz noże, za które płaciłeś (za sztukę) kilkanaście tysięcy złotych? Nie kilka, ale kilkanaście tysięcy, dobrze się rozumiemy?Kurna, skoro masz noże za taką kasę, to strach pytać, ile i za jaką kasę masz książek. Zapewne Biblioteka Jagielońska się wstydzi Jacek Co z tobą?