Autor Wątek: Zakup siedziska  (Przeczytany 55789 razy)

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Zakup siedziska
« Odpowiedź #105 dnia: 11.02.2015, 14:50 »
No to mamy czarno na białym opis krzesła z autopsji na zywo. Za porządne cos trzeba zaplacic porządnie. A w tym wypadku cena tylko jest porządnie wysoka nie adekwatna do jakosci
Krzysztof

Offline p^k

• Ekspert
  • Reputacja: 93
« Odpowiedź #106 dnia: 11.02.2015, 14:50 »
Przez moje rece przeszlo juz troche siedzisk wedkarskich i napisze jedno: Wiekszosc powinna kosztowac polowe tego co kosztuja! >:O
Z wędkarskim pozdrowieniem, 
- Paweł :fish:

Offline shark22

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #107 dnia: 11.02.2015, 14:54 »
Albo powinniśmy więcej zarabiać aby nie dyskutować o cenie ;)

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #108 dnia: 11.02.2015, 17:49 »
Ja tez przyznam się, że cena krzeseł jest kosmiczna. Ten Matrix szału nie robi - ale Korum i Preston też mają swoje minusy. Według mnie jest bardziej stabilny dzięki nogom tylnim. Ale ich regulacja pozostawia trochę do życzenia. Fajnym patentem jest natomiast tył i te podpórki z odkręcanymi zaslepkami, mozna pokombinowac z akcesoriami i fajnie wszystko poustawiać.

Jakby nie było - siedząc na koszu, ma się stabilizację - przy tych krzesłach tego troche brakuje. Wciaż jest problem z podstawlowymi rzeczami jak haki, koszyki i inne pierdoły. Nie ma gdzie tego schować. Najlepiej byłoby kupic sobie box z szufladkami i mieć go pod krzesłem.

Jest jeszcze jedno krzesło, bodajże z Middy, tez z serii akcesoryjnych. 170 funtów, jeszcze więcej... A rewelacji nie ma.

Jak na razie uważam swojego Onboxa za dobry zakup ;)
Lucjan

Offline Dyzma

• Ekspert
  • Reputacja: 183
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #109 dnia: 11.02.2015, 19:09 »
Pewnie pojadę po bandzie ale skoro nie wybierasz kosza to poco wydawać 700- 800 złotych na zwykłe krzesło z którym trzeba się męczyć przy rozkładaniu nóg. Ja mam coś takiego od 3 lat i jestem zadowolony  mimo totalnej eksploatacji i wożenia w samochodzie przez cały sezon ani śladu uszkodzeń solidny materiał siedziska wygodny nogi regulowane a cena nieporównywalnie niska    http://www.fhuartro.pl/sklep/index.php/krzesla-wedkarskie/krzeslo-wedkarskie-f5r-detail
Krzysztof

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 524
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
« Odpowiedź #110 dnia: 11.02.2015, 19:26 »
Nie wiem czemu ale Dyzma mnie wkurza!! :) :) ;) Na wet nie ma z kim się po kłócić!! :bravo: :bravo: Typowym gruntowcom feederowcom wg mnie kosz jest zbędny!!Możecie mnie zlinczować ale nie zmienię swego zdania! Łowimy na feedera !~W extremalnie różnych warunkach! Czasem góra kilka godzin! A na dodatek czy nam faktycznie potrzeba kilku szuflad do kilkunastu koszyków, RUREK ;D Krętlików itp!!?? Ja mam jedno spore pudełko i kilka kieszeni w torbie!! Nie bierzcie sobie do serca moich wywodów ! Każdytu przedstawia swoje propozycje ! Ja jeno jako prowokator może coś nowego wykszeszę z dyskutantów??? ;D ;D ;D ;)
Arek

Offline Maro81

• Ekspert
  • Reputacja: 60
    • Drennan
« Odpowiedź #111 dnia: 11.02.2015, 19:28 »
Znalazlem ciekawy model siedziska z Tubertini ktory posiada cztery nogi ???.Technologia idzie do przodu,a producenci przescigaja sie w patentach i orginalnych pomyslach.

http://sport-fishing.pl/

Dzięki innowacyjnemu rozwiązaniu kosz Concept Box TETRA jest wyraźnie lżejszy, zapewnia szybsze rozkładanie i składanie nad wodą oraz posiada niezwykle atrakcyjny wygląd.
Kosze Concept Box zostały zaprojektowane i są produkowane we Włoszech. Zastosowano w nim materiały bardzo wysokiej jakości, oraz rozwiązania konstrukcyjne, które gwarantują trwałość i długowieczność tego kombajnu. Koszt ten został zaprojektowany i był testowany pod obciążeniem ~200 kg!!! Nogi o średnicy 32mm zapewniają znakomitą stabilność kombajnu. Znakomity Design zdecydowanie wyróżnia kosz Concept Box Tetra nad wodą.

Offline Tinca Fan

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 13
  • KEEP CALM AND GO FISHING
« Odpowiedź #112 dnia: 11.02.2015, 19:29 »
Nie wiem czemu ale Dyzma mnie wkurza!! :) :) ;) Na wet nie ma z kim się po kłócić!! :bravo: :bravo: Typowym gruntowcom feederowcom wg mnie kosz jest zbędny!!Możecie mnie zlinczować ale nie zmienię swego zdania! Łowimy na feedera !~W extremalnie różnych warunkach! Czasem góra kilka godzin! A na dodatek czy nam faktycznie potrzeba kilku szuflad do kilkunastu koszyków, RUREK ;D Krętlików itp!!?? Ja mam jedno spore pudełko i kilka kieszeni w torbie!! Nie bierzcie sobie do serca moich wywodów ! Każdytu przedstawia swoje propozycje ! Ja jeno jako prowokator może coś nowego wykszeszę z dyskutantów??? ;D ;D ;D ;)
Gdzie te piękne czasy, gdy wszystko co potrzebne było do wędkowania mieściło się tylko w dwóch rękach :).
Pozdrawiam Marcin

Offline Dyzma

• Ekspert
  • Reputacja: 183
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #113 dnia: 11.02.2015, 19:33 »
>:O :P też jestem za zwykłym krzesłem wędkarskim i to za 170 zł a nie za 700 zł :)
Krzysztof

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 937
    • Galeria
« Odpowiedź #114 dnia: 11.02.2015, 19:38 »
Przeplacacie ja dalem 150 ....... :)
Maciek

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 524
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
« Odpowiedź #115 dnia: 11.02.2015, 19:40 »
Biję cie na głowę moje 137! ;D
Arek

Offline bigdom

• Ekspert
  • Reputacja: 67
  • Mam swoje zdanie i nie zawaham się go użyć!!!
« Odpowiedź #116 dnia: 11.02.2015, 19:41 »
jak zejdziecie do 120, to i ja wezmę :D
Nigdy w życiu nie złowiłem karpia i dobrze mi z tym :)
Dominik

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #117 dnia: 11.02.2015, 19:43 »
Arek taniuchno..........
Maciek

Offline Maro81

• Ekspert
  • Reputacja: 60
    • Drennan
« Odpowiedź #118 dnia: 11.02.2015, 19:44 »
Prosze,to powinno zadowolic kazdego :thumbup:

http://www.decathlon.pl/krzeso-karpiowe-id_8239231.html

Przeznaczenie: dla karpiarzy poszukujących wygodnego i łatwego w transporcie krzesła na krótkie wypady wędkarskie. Szybko się składa i zapewnia łatwy transport. Regulowane, solidne krzesło karpiowe.

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #119 dnia: 11.02.2015, 19:46 »
Bigdom slowo sie rzeklo......
Maciek