Autor Wątek: Proca z metalowego sitka kuchennego  (Przeczytany 13817 razy)

Offline makaro

• Ekspert
  • Reputacja: 77
  • Rybki moje rybki, gdzie jesteście.
  • Ulubione metody: bat i feeder
Odp: Proca z metalowego sitka kuchennego
« Odpowiedź #45 dnia: 28.11.2016, 09:34 »
Aby założyć je na sitko a na to gumę?
Marek

Offline PawelL

• Ekspert
  • Reputacja: 143
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #46 dnia: 28.11.2016, 09:37 »
Dziwi mni tylko że nikt nie zapytał do czego potrzebne mi były rurki antysplątaniowe ;)
Aby założyć je na sitko a na to gumę?

Przecież to było oczywiste :P
Paweł.

Offline Tono

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 22
  • Ulubione metody: trotting
« Odpowiedź #47 dnia: 28.11.2016, 11:46 »
Tomku, wszyscy dobrze wiemy, że - jak powiedział Clint Eastwood w Puli Śmierci - opinia jest jak dziura w dupie, każdy ma swoją.

Świetna riposta jak zawsze z Twojej strony.
Dosadnie napisałem, zbyt dosadnie.
Ty wymagasz ode mnie wpisu typu : "dama prowadząca się inaczej" , a ja wpisuję : Kur..  :)
Odnośnie procy z sitka :
Klikając zdjęcia wyobraziłem sobie, że jestem w sklepie i sprzedawca wykłada mi na ladę procę Drennana (tą którą linkowałem wcześniej) i obok procę rękodzieło z sitka 10 zł tańszą.
Wybacz, ale poprosiłbym sprzedawcę, żeby to rękodzieło schował na zapleczu i więcej nie pokazywał.

Ps.
Też kiedyś robiłem wahadłówki z łyżeczek aluminiowych, ale już nie robię :)
Jestem na etapie kupna nie czapki ale kapelusika, to jak byś mógł, to wiesz :P

Offline mirgag

• Ekspert
  • Reputacja: 137
  • Mirosław
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #48 dnia: 28.11.2016, 20:55 »
Przeliczanie wędkarstwa na korzyści finansowe, jest jakimś nieporozumieniem, bo jeśli kpimy z tych, o im „karta się zwróciła”, to dlaczego niektórzy Moi Koledzy mówicie, że nieekonomicznie jest produkować sprzęt wędkarski samodzielnie?
(„Nie chodzi o to, by złapać zajączka, ale by go gonić…”).
Dla mnie WarshawAngler (Kolego, podaj w stopce swoje imię, bo nie wiem, czy zwracam się do człowieka czy do klubu), jest świetnym przykładem wędkarza kombinatora, którego cieszą „wynalazki”, które jeszcze do tego się sprawdzają. Tu nie chodzi o pieniądze, nie chodzi, czy to się opłaca, tylko czy daje to zadowolenie/satysfakcję.
Bo jednego cieszy droga wędka (co nie znaczy funkcjonalna), innego cieszy wędka własnoręcznie zrobiona czy to z kupionych blanków, czy to wędka zrobiona na bazie taniej wędki, ale tuningowanej, (a już szokiem dla innych jest to, kiedy ja na przykład robię wędkę pod dane łowisko, pod dana porę doby – inne na dzień, inne na noc itd., - to są dopiero odchyły…), jeszcze innego  cieszą kolorowo-cukierkowate przynęty czyli kulki proteinowe i jeden je kupuje, drugi produkuje sam (sam też wymyśla dodatki, kolory, smaki, zapachy itd.). Taki wędkarz może godzinami siedzieć w kuchni.
Kolego WarshawAngler. Mieszek z siatki psiknij cynkiem w płynie, zamiast dziadowskich gum wędkarskich, które parcieją po roku kup w aptece cewniki urologiczne Foleya (po około 2,5 z sztuka), które są nie do zdarcia, bo wykonane z silikonu lub gumy (wybierz sobie) z dodatkiem czegoś, co konserwuje materiał, widełki zrób z grubego drewna (lepszy chwyt i ręka się nie męczy, no i szerszy zrób rozstaw widełek, bo to nie jest proca bojowa a wędkarska) i… masz procę na lata.
Ja kupiłem 3 rodzaje cewników i zrobiłem też trzy proce o różnym zasięgu. Kupnych proc mam chyba z 10, a tylko 3 zdały egzamin i to te najtańsze w tym jedna kupiona na giełdzie… samochodowej.

Swoją drogą, gratuluję pomysłu zrobienia mieszka z sitka do herbaty. Ciekawe jak by zrobić mieszek z cedzaka do makaronu?...
*Jedynie upór i determinacja są wszechmocne*
Mirosław